PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w tym filmie?

ocenił(a) film na 8
halinasong

Wydaje mi się, że w tym filmie chodzi o to, że każdy człowiek jest ze sobą w pewien sposób powiązany. Losy tych ludzi przeplatały się, mimo, że dzielił ich czas i dystans. Wiele było wątków, które "tłumaczą" o co chodzi w tym filmie :) Chyba trzeba się po prostu tego doszukać i zinterpretować na swój sposób.

ocenił(a) film na 5
halinasong

Jeszcze nie widziałem ale z opisów i recenzji można wyczytać iż chodzi o to że my - ludzie tak na serio nie jesteśmy kowalami swojego. losu. Możemy mu tylko pomóc ale nie mamy na niego całkowitego wpływu. Nasze życie, los zależy od wielu zazębiających się czynników zewnętrznych, innych ludzi i decyzji tych ludzi. Fajnie to pokazali w "Babel".

ocenił(a) film na 10
halinasong

jelsi byłas i nie rozumiesz nie warto tłumaczyc...

Skinner87

po co odpowiadasz na temat, jesli nie udzielasz odpowiedzi. nie napisalam ze go kompletnie nie zrozumialam.

ocenił(a) film na 7
halinasong

To napisz. Których wątków, scen nie zrozumiałaś.

ocenił(a) film na 10
halinasong

po co zakladasz wątek w ktorym nie piszesz nic konkretnego. wyjaśniając cały film ( bo tak nalezy załozyc) robi sie wielki spoiler. lepiej zatem jednak obejrzeć

ocenił(a) film na 10
halinasong

Chodzi o to żeby obejrzeć cudny film (dla mnie arcydzieło!!!), ze świetnymi aktorami i mistrzowską charakteryzacją, piękną scenografią i zachwycić się nowatorskim pomysłem twórców. l o to chodzi!