PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=793}

Atomowy amant

Blast From The Past
1999
6,3 8,8 tys. ocen
6,3 10 1 8830
4,3 3 krytyków
Atomowy amant
powrót do forum filmu Atomowy amant

W zasadzie to niby kolejna komedia romantyczna, ale jakaś taka odmienna. Pierwszy plus za pomysł z rodzinką w schronie - jest naprawdę oryginalny i fajnie zrealizowany. Kolejny plus za obsadę - znane i lubiane nazwiska w ciekawych rolach. Trzeci plus za proporcje - to w pierwszej kolejności komedia, dopiero w drugiej romantyczna, dzięki temu film nie jest taki mdły jak większość przedstawicieli gatunku.

Wady ? Film jest dość podobny do innego filmu tego typu z Brendanem Fraserem, do "Georga prosto z drzewa". Ten sam motyw zagubionego w obcym środowisku przystojniaka który zachowuje się jak niewiniątko. I kobieta która się nim opiekuje, a z czasem i zakochuje się w nim.

Myślę że mocne 7/10 się należy

ocenił(a) film na 7
krevek

Też dałem 7. Nie przepadam za komediami romantycznymi, ale ten film naprawdę mi się spodobał. Fraser jest tu naprawdę zabawny, a Alicia Silverstone przepiękna. Teraz, kiedy piszę ten post, nie robi ona na mnie aż takiego wrażenia, ale kilka lat temu, gdy oglądałem ten film po raz pierwszy, szczerze mnie zauroczyła. Podobała mi się też w "Nadbagaż", choć sam film jest już nieco słabszy.

krevek

Mi ten film z kolei skojarzyl sie z "Balonowy chlopak (2001)", nawet tytul podobny Atomowy - Balonowy. Widac tego typu Cliché, gdzie chlopak o maslanych oczach zakochuje sie fajnej lasce, jest dosyc popularna.

n64

Moje oceny:Balonowy chłopak 8/10 ,George prosto z drzewa 7/10 tego filmu jeszcze nie widziałem.

krevek

ten film jest jesli chodzi o gatunki to w takiej kolejnosci : dramat, obyczajowy, romantyczny, komedia