7,6 83 tys. ocen
7,6 10 1 83087
5,3 11 krytyków
August Rush
powrót do forum filmu August Rush

Niestety, ledwo dałam radę. Z góry uprzedzę, że uwielbiam baśnie, filmy z odrobiną magii, czy stare filmy familijne, jednak ten mnie rozśmieszał i budził ironiczny uśmiech. Owszem, wzruszyłam się motywem zagubionego dziecka i skrzywdzonej matki, ale mój płacz nie broni tego filmu. Dla kogo jest ten film? Jeśli dla dzieci - to za mało w nim magii, jeśli dla dorosłych - to za dużo cukru. Bawiło mnie, gdy zgadywałam, co zaraz nastąpi. Muzyka to jedyny walor tego filmu, jednak mimo to nie polecam. Strata cennego czasu.

użytkownik usunięty
jalapeno

ale moim zdaniem tego filmu bron boze nie mozna brac na powaznie.... tzn tych watkow... jesli tego sie nie robi staje sie "magiczny"

ocenił(a) film na 8
jalapeno

Podchodzisz do tego byt "poważnie' Takie jest moje zdanie.

użytkownik usunięty
one_blood

no dokladnie bo on specjalnie jest taki "nierealistyczny" jesli by to normalnie traktowac sensu by nie mial... a tak ma swoj urok

ocenił(a) film na 7
jalapeno

dokładnie, słowo które nasuwa się na usta to po prostu: naiwny... Jednak teraz na Święta, no cóż,.. ujdzie, na pewno lepsza alternatywa niż po raz 10 Kevin sam gdziekolwiek część XXXX. Zgadywanie wątków to też dobry motyw był :D . W każdym razie daje 7 i wydaje mi się że na więcej po prostu nie zasługuje, ale to moje zdanie. Co do Króla Lwa, to nie rozumiem zbytnio tematu posta, bo KL wymiata, nie jest naiwny, i można łze uronić :D Pozdrowionka, Wesołych Świąt

użytkownik usunięty
arek_smigacz

moim zdaniem zle do tego filmu podchodzicie... bo ta naiwnosc to nie naiwnosc np komedii romantycznej gdzie jest jeden schemat itd... tu ta naiwnosc jest czescia filmu.. wg mnie to raczej zamierzone niz "nieudolnosc" scnearzysty... ta wlasnie naiwnosc sprawia ze film jest dobry

ocenił(a) film na 8

Zależy dla kogo naiwny. Według mnie podchodzicie do tego nie tylko zbyt powaznie, ale szukacie czegoś, nie potrafię określić. W każdym razie kino według mnie jest magiczne. Potrafi wzruszyć, rozśmieszyć, a poprzez wasze wypowiedzi, mam wrażenie, źe szukacie dzuiry w całym. Jeślinie w filmach umieszczać takie historie to gdzie? Co według was jest dobrym filmem?
Mniej doszukiwania, prosze.