Jestem niemal pewny że ten film będzie jednym z głównych kandydatów do Oskarów 2009. Ale oczywiście musi być to film oryginalny chociażby w sposobie realizacji, bo sama fabuła raczej nie jest nowa. Ale wierzę że Baz nie zawiedzie, bo to jak na razie dobry reżyser z dużą wyobraźnią. Chciałbym aby ten film porwał mnie tak jak Moulin Rouge, który jest jak na razie jednym z lepszych filmów jakie do tej pory widziałem. Świetnie się na nim bawiłem i nawet się pod koniec trochę wzruszyłem. O Australii chciałbym to samo powiedzieć. Niedługo światowa premiera i na pewno już był jakiś pokaz przed premierowy. Ciekawe czy są już z takiego pokazu jakieś pierwsze opinie i recenzje.
Tak są :) Podobno czegoś takiego jeszcze nie widzieliśmy (super!). jak na razie czytałem 2 lub 3 recenzje (dość krótkie) kinomaniaków lub szczęśliwców z pokazów testowych i film jest dobry, szczególnie rola Nicole. Znajdzie się też czas na otarcie łeż ze wzruszenia...
Póki co pojawił się nowy zwiastun Australii - do obejrzenia na moim blogu o Nicole http://www.nkfan.wordpress.com
Dziękuję za te informacje. Ten nowy zwiastun jest naprawdę imponujący i zrobił na mnie większe wrażenie niż poprzednie zwiastuny. Jeśli ten film jest naprawdę tak dobry jak piszą ci co już go widzieli to ma szansę na wiele statuetek. Z wielką przyjemnością udam się do kina jak będą grali go w Polsce.
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, co to za utwory lecą w tym nowym zwiastunie. Czy to są specjalnie skomponowane utwory już do filmu, czy są utwory z czegoś innego jak w poprzednich zwiastunach?
Chciałem jeszcze dodać że ten zwiastun powinien zostać umieszczony na stronie Australii na Filmwebie. Moim zdaniem dopiero ten zwiastun pokazuje tak naprawdę z czym będziemy mieli do czynienia. Tylko przydało by się go wstawić w jakiejś lepszej kopii.
Pozdrawiam!
Kidman i Cruise dostaną Oscara. Nicole za Australię a Cruise za Valkyrię. I będzie wesoło .... hmmm
Nie życzę jej tego
Mi sie wydaje ze Kidman bedzie jedynie nominowana. Oscara zgarnie jedna z tych aktorek: Angelina Jolie ''Changeling'' , Meryl Streep '' Doubt'' albo Kate Winslet ''The Reader''.