No to się zaczęło nawet u nas :)
Co prawda nie chodzi o same spoty Avatara, ale fakt faktem Avatar w TV będzie - TVP, Polsat, TVN i inne.
Polska reklama telefonu LG połączona z Avatarem!:
http://www.wirtualnemedia.pl/article/2905226_Film_Avatar_w_kampanii_telefonow_LG _Chocolate_BL40_i_BL20_wideo.htm
Niestety logo Avatara szybko znika, ale za to Neytiri jest pokazana :)
Wydaję mi się, że prędzej czy później - będą i spoty. A reklamę upoluję. Chociaż przy moim szczęściu, to może zająć i tydzień.
To chyba jest avatar Grace a nie Ney'tiri?..
W koncu coś w polskim TV bedzie, czas najwyższy :)
Ty myślisz, że ja nie umiem odróżnić Grace od Neytiri? ;/
Nie jestem taką trailerową dziewicą jak ty, by mieć z tym problemy :D
Jest zarówno Grace na początku, jak i Neytiri na końcu, gdy lektor mówi "poczuj się jakbyś tam był".
BTW Ty tam czasem nie zaczynasz oglądać tych klipów? :P się przyznaj! :P
A tak tak, zwracam honor :D
Reklame juz widzialem jakis czas temu, "moi ludzie" :P powiedzieli ze spokojnie mozna bo nie ma spoilerow.. i racja, nie ma ich tam :) I jak narazie trzymam sie dzielnie ze zwiastunami i innymi szitami :P
No i widziałam! Odniosłam wrażenie, że reklama przedstawia film z nieco 'mroczniejszej' strony. Zauważyliście? Mechy, akcje i atrakcje... Jednocześnie bez spoilerów. Tylko tytuł, mógłby być bardziej widoczny. Mam nadzieję, że niedługo doczekamy się też innych reklam z 'Avatarem', bo jak do tej pory - w kraju cicho na ten temat było...
Ja miałem szczęście widzieć chyba ze 2 miesiące temu w TVP w wiadomościach, jak babka wspominała o Avatarze przy okazji telewizora 3D, a w tle stał AMP Suit ;)
A tuż przed premierą drugiego trailera przypadkiem na AXN natknąłem się na program o nowościach filmowych i pokazali cały teaser Avatara. Do tego był pseudointeligentny komentarz w stylu haterów z imdb - o smerfach itp..... ;/
nie wiem co gościu z reklamy brał, ale to musiało być coś mocnego :)
coraz więcej reklam, już się boje co będzie się działo w grudniu. :)
Czy ta reklama:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=163617367013
...czyli reklama Coca-coli, jak komuś nie chcę się sprawdzać linka - będzie w Polsce? moim skromnym zdaniem jest rewelacyjna!
Podbijam temat, bo może ktoś zna odpowiedź. Przy okazji - czy w ogóle w ti wi zobaczymy jeszcze jakieś reklamy, oprócz tej LG? (przynajmniej leci często, widziałam ją już z 6 razy... to dużo, zwłaszcza, że telewizji oglądam niewiele)
Ja nie miałem okazji obejrzeć ani razu tej reklamy, niestety prawie wcale nie oglądam telewizji ;p
Może jakieś wskazówki - kiedy i gdzie najłatwiej można na nią trafić? To będę czatował i szukał przerw reklamowych :D :D :D
Obejzyj jakis film na polsacie lub tvn,bedzie reklam pod dostatkiem,moze sie natkniesz ;)
A nie prościej obejrzeć sobie reklamę na YouTubie? Ta reklama rzadko leci, ale chyba puszczają ją tylko na Polsacie o ile mi wiadomo.
Reklamę LG widziałem już ładne kilka razy, także na TVNie i TVP2 bodajże. Dziwnym trafem leci akurat jak jestem blisko telewizora. Innych póki co nie ma, jak coś to dam znać.
Ja ją widziałem 4 razy. 3 razy na polsacie i raz na tvn. Ale widziałem ją tylko pod wieczór, w przerwach między filmami np. wczoraj na przerwie w Titanic'u ;)
NIGDY nie widziałeś??????? 0_O Człowieku żałuj. Ja się zastanawiam nad kupnem tego filmu na DVD :) Ale zwykłą wersję to nie, dwu dyskowe wydanie już prędzej ale kręci mnie wydanie cztero dyskowe :D Tam jest dodatków w cholerę i jeszcze więcej. Ale cena robi swoje: prawie 200 zł nówka :( Ma może ktoś te wydanie? Opłaci się???
Z całym szacunkiem do Camerona, ale to nie jest ten typ filmu, na który mam chrapkę. Jestem przekonany, że film jest świetny, mimo swej nudnej (jak dla mnie) tematyki. Chciałem go zobaczyć już dawno i mogłem załatwić DVD, ale skoro ciągle go puszczają na Polsacie, to liczyłem, że sam mi się trafi - no i trafiła mi się końcówka ;( popatrzyłem 15 minut i wyłączyłem (ale widać, że warto) żeby nie psuć sobie filmu...
Jeśli chodzi o wznowione seanse w 3D to jedynym filmem, na który czekam jest Matrix 1 (bullet-time w 3D!), na żaden inny raczej nie pojadę, chociaż nigdy nie wiadomo ;)
A propos reklamy w ogóle - w Warszawie pojawiły się wreszcie billboardy i plakaty na mieście, a nie tylko w kinach, np. w podziemiach przy Dworcu Centralnym. Dziennie przewalają się tamtędy setki ludzi, więc reklama zacna ;) (widziałam i normalny plakat i ten z telefonem LG, na którego wyświetlaczu mamy graficzkę z 'Avatara' i tytuł filmu pod spodem z dopiskiem 'tylko w kinach', o)
Tak, w Krakowie też już widziałem kilka bilboardów. Najbardziej okazały i gigantyczny jest na rondzie mogilskim.
Właśnie widziałem spot Avatara na TVN 7. Nie umiałem uwierzyć oczom :P Sceny fajne, ale prawie bez muzyki i dźwięków, więc nie był niestety emocjonujący.
Czyli pierwszy spot ponad 20 dni przed premierą... No i już widać, że szykuje się niemała kampania i wariacja w świecie mediów.
Ja widzialem w TVN24 spot TV.. oczywiście zamknalem oczy ale widzialem AMP wyskakujące z transportowca <slini sie> :D
Ja nie mam TVN24, ale chyba wiem jaki spot widziałeś... Ten najlepszy, z zaje*istą muzyką ;) O ile nie robili nowych spotów...
Też widziałem z wyskakującym AMP suitem i to nie był fajny spot, bo muzy nie było w ogóle, albo jej nie zauważyłem... chociaż z drugiej strony tak mnie zaskoczyli, że z szoku mogę nie pamiętać :P
No pewnie :D Zawsze coś - umilają oczekiwanie na film. Czy ktoś coś widział w jakiejś 'normalnej' telewizji? TVN, Polsat, jedynka, dwójka... cokolwiek z tych podstawowych kanałów.
http://www.youtube.com/watch?v=oAE3sGQpD14
Reklama McDonald's z 'Avatarem'... na scenach z filmu musiałam zamykać oczy, ale całość wydała mi się śmieszna. Całość jest głupia, a uśmiech tej babki - mega sztuczny ;)
Co za idiotyczna reklama... Ludzie uśmiechają się jakby mieli wodogłowie, i oglądają... WERSJĘ 2D! Toż to kpina jakaś...;)
Własnie znalazłem na YT ciekawy filmik z amerykańskiego programu który był poświecony Avatarowi. Jest tu dużo momentów z filmu, planu a do tego Cameron ciale towarzyszy i opowiada redaktorowi o filmie. Polecam dla ciekawskich !
part 1: http://www.youtube.com/watch?v=PXVIzc7OeuU&feature=related
part 2: http://www.youtube.com/watch?v=sGdozbBM4Cs&feature=related
Widziałem spot Avatara na VH1 ;) i nie była to żadna reklama telefonu LG ;p Dodatkowo u mnie w mieście wisi już ogromny baner na ścianie Plazy ;)
W dużych miastach już od jakiegoś czasu są reklamy Avatara :) Jestem ciekawy czy przyciągną dużo ludzi do kin :D
W Wawie, w centrum wiszą ogromne postery :) Co prawda brzydkie, ale przegapić się ich nie da ;) Czekam już tylko, aż Na'Vi będą na mnie spoglądać z każdego słupa i muru w mieście. Chciałabym, żeby ten film był wszędzie i dotarł absolutnie do wszystkich (chociaż wiadomo, że to niemożliwe)... Niestety, nadal ani widu ani słychu w telewizji. Reklamy LG też nie widziałam już od jakiegoś czasu. Mam nadzieję, że to cisza przed burzą.