PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211589
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

https://www.youtube.com/watch?v=tmeOjFno6Do

ocenił(a) film na 10
RollOut

Ja chcę to już zobaczyć, nie mogę się doczekać, aż mi ciarki przeszły jak oglądałem ten trailer :o

ocenił(a) film na 10
tasmankrk

Mam to samo :)

ocenił(a) film na 9
RollOut

Hulkbuster !

GTRFan

Czy mi się zdawało czy Czarna Wdowa dotykała łapy HULK-a?

ocenił(a) film na 9
hulk_filmaniak

Raczej to Hulk chciał dotknąć twarzy Black Widow

GTRFan

he , zamiast beti będzie natasha he :D a tak po za tym ,myślałem że ten Hulk buster będzie większy a z tym thorem który podnosi w górę Stara to był odlot :) . Kiedy Trailer będzie z napisami? jak to już pisałem, nie znam angielskiego

ocenił(a) film na 9
hulk_filmaniak

Nawet na poziomie podstawowym? serio? ;/

hulk_filmaniak

Kiedyś pisali ze hulk będzie zakochany, taka moda na sukces ;-p

ocenił(a) film na 9
hudylobo

A co w tym złego?

użytkownik usunięty
hudylobo

Może nie chodzi o to. Wyraźnie widać, że banner będzie miał problemy ze swoim drugim ja. Może wdowa odbędzie z nim jakaś pogawędkę, która będzie miał go podnieść na duchu.

ocenił(a) film na 9
hulk_filmaniak

Tak, pewnie musi go jakoś uspokoić, małe bara bara załatwiłoby sprawe :P

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

Właśnie podobno Banner ma się bać związku z Natashą, bo mógłby się zmienić w Hulka w czasie zbyt dużej "ekscytacji". To tylko plotki, ale brzmią całkiem rozsądnie.

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Jest scena gdzie widać jakiś zamek a później jak kapitan Ameryka kopnięciem otwiera dzwi do tego zamku. Myślisz że to baza hydry ze sceny po napisach w zimowym żołnierzu? :p

ocenił(a) film na 9
wolverine11

Pewnie tak i tam także Von Strucker eksperymentował na bliżniakach

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

I ta baza jest w europie. Nick mówił w zimowym żołnierzu "lecę do europy" pewnie hawkeye zadzwonił że znalazł baze hydry :)

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Możliwe że na początku będzie zmiana ujęć----Hulk vs Hulkbuster----Capitan w bazie Hydry-----Bliźnięta.

ocenił(a) film na 7
thorin3

Tyle, że Bannera widać także na zimowej scenerii.

ocenił(a) film na 8
Dealric

Pożyjemy,zobaczymy :)

ocenił(a) film na 9
GTRFan

Hulkbuster wygląda potężnie i kozacko, ciekawe co odwaliło Bannerowi :P

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Nie wydaje mi się.

ocenił(a) film na 9
Kofwit

Troll?

RollOut

Ogolnie trailer jest jedwabisty. Ale co sie stalo z tarczą C A ?

Kruko123

Oj szkoda mi ludzi którzy nie znają w małym zakresie komiksów, chociażby w małym... a wystarczy trochę poczytać i pomyśleć.

a) Tarcza złamana i wsio.
b) Wizja Scarlett Witch o pokonanych Avengers.

Spidey_

Myślę że Thanos będzie trudniejszy do pokonania jak Ultron.

ocenił(a) film na 10
hulk_filmaniak

Szczególnie jeśli wejdzie w posiadanie Infinity Gauntlet.

frantic84

masz namyśli o rękawicy z jakimiś błyszczącymi diamentami??

ocenił(a) film na 10
hulk_filmaniak

Tak.
To głównie dzięki niej Thanos jest jednym z najpotężniejszych w Uniwersum Marvela. Te błyszczące diamenciki zawierają moc którą poznajemy z kamieni w bieżących filmach czyli Tesseract, Ether i Orb.
Thanos ma na ich punkcie obsesje.

frantic84

Nie głównie dzięki niej, bo i bez niej, miotałby hulkiem i thorem jak szmacianą lalką, obecnie w mcu bez niektórych postaci do których marvel praw nie ma, to jedynie Odin bez trudu pokonałby Thanosa.

ocenił(a) film na 7
Spidey_

Nie sądzę, by Odyn dał w tej chwili radę, jest stary i osłabiony przez Lokiego. A tak przy okazji - kto, do kogo Marvel nie ma praw, byłby w stanie pokonać Thanosa? Bo ciekawi mnie to. Magneto?

Gazor090

W komiksach, Odyn zamiatał Thanosem, dlatego mówię, że dałby radę, obojętnie czy stary czy osłabiony.

Thanosa?

Sentry (marvel ma prawa)

Sam nie wiem, patrz taki silver surfer, skubaniec jest potężny, a Thanos by pozamiatał Surferem, na dzisiejszy dzień, myślę, że do bezpośredniego starcia to mogą startować tylko Odin i Sentry który w mcu jeszcze nie występuję.

Spidey_

Jeszcze Adam Warlock, on pojawił się w pewnym sensie po napisach thor the dark world w kokonie regenracyjnym u kolekcjonera, a potem w strażnikach galaktyki po wybuchu, kokon był pusty.

ocenił(a) film na 10
Spidey_

Wiem, że mówimy tu tylko o postaciach z Marvela, ale co sądzisz o Lobo ? Wydaje mi się, że z Thanosem miałby szanse.

frantic84

Z lobo i thanosem to jest tak...

Thanos ma układ z personifikacją śmierci (dokładnie) którą kocha i dlatego nie tak łatwo go zabić, a Lobo wylądował w piekle i nie chcieli go tam, dlatego nie może umrzeć, no ale to jest już zbytnia groteska :P

ocenił(a) film na 10
Spidey_

To fakt, ale ich walka wyglądałaby ciekawie :)

ocenił(a) film na 9
hulk_filmaniak

Wiadomo to inna liga, pewnie będą jeszcze kupę ludzi potrzebowac zeby cos z nim zrobic w Avengers 3

Himiteshu

Przeciez oni mają sie w trójce ze strażnikami połączyć, to już jest pięc dodatkowych osób do ekipy

ocenił(a) film na 9
juchacz17

Kto Ci to powiedział? Na razie same plotki

Himiteshu

Nikt nie powiedział, ale patrząc na ich wspólnego wroga jest to najbardziej prawdopodobne

ocenił(a) film na 10
juchacz17

A czy Strażnicy mają jakieś nadzwyczajne zdolności, inne niż Avengersi, którzy są znacznie potężniejsi?

ocenił(a) film na 9
Ryloth

Groot by pasował

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

W Mścicielach jest Hulk, chyba też zapomniałeś. To bardzo podobne postaci w sumie, tylko Groot dużo słabszy pod względem czysto fizycznym, ale przydać to by nawet się przydał.

Ryloth

Nie musi być ktoś kto ma nadzwyczajne umiejętności ale w strażnikach każdy takie ma

ocenił(a) film na 10
juchacz17

Inne niż Avengersi - o to mi chodzi. Groot to siła, Rocket i Quill to raczej pomysłowość i zabawki, Drax to wojownik, a Gamorra to zabójczyni/wojowniczka, ale z subtelniejszymi metodami niż Drax.

Żadna z tych postaci nie da jakiegoś poważnego "wzmocnienia".

Ryloth

Ty nie rozumiesz, mają wspólnego wroga i to wystarczy żeby sie połączyli

ocenił(a) film na 10
juchacz17

No właśnie ty nie rozumiesz, o czym ja mówię. TU nie chodzi o to, czy się połączą, bo to niemalże pewne, tylko o to, że Strażnicy nie są niezbędni do pokonania Thanosa.

Ryloth

Ja rozumiem, tylko jeśli dali im takiego wroga, to znaczy że są w stanie go pokonać, bo jeśli nie dali by rady, film marvela o galaktycznych superbohaterach nie przeszedłby. Bo czym niby sam avengers dysponują? Tak naprawdę niczym w porównaniu do thanosa

ocenił(a) film na 10
juchacz17

Zobaczymy, jak to zrobią.

Spidey_

Czyli wg. Ciebie nie znając komiksów słabiej się bawię oglądając filmy?

zaLienowany

Nie pisałem do ciebie. Chodziło mi o to, że ludzie którzy nie tyle nie czytają komiksów, ale nawet wikipedii nie raczą przeczytać, zadają pytania o takie elementy filmu, które w komiksach, kreskówkach, już się działy i łatwo przewidzieć co się może stać, o co może chodzić.

A tak padają pytania, a co się stało z tarczą, a czemu ultron ma różne wyglądy, a czemu thor atakuje tony'ego, a czemu hulk atakuje iron mana itd. itd. itd.

A wystarczyłoby użyć google, albo chociaż zwojów mózgowych.

ocenił(a) film na 9
Spidey_

Nie obrażaj nikogo proszę Cię, ktoś jest geekiem a ktoś noobem, proste