PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211738
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Nie zdajecie sobie sprawy jak czekam mocno na ten film Ahhhh ja już go chcę a tym czasem do
premiery

Avengers Age Ultron pozostało 176 i 19 godzin

Gandalf_Szary_2

Polski tytuł Avengers Age Ultron to Avengers Czas Ultrona i jak zwykle Polska to ograniczony kraj i my Avengers Czas Ultrona zobaczymy w kinach dopiero 7 maja 2015

Czyli do Avengers Czas Ultrona pozostało 189 dni i 5 godzin..... fatalnie fatalnie czemu polska to tak ograniczony kraj..... przecież premiere mogli dać 2 maja

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

Ja czekam na wszystkie zapowiedziane dziś filmy od Marvela - najchętniej wsiadłbym w jakiś wehikuł czasu i przeniósł się o kilka lat, żeby urządzić sobie maraton filmowy ze wszystkimi tymi tytułami po kolei:) Na komiksach nie znam się ani trochę, dla tego jak dziś zacząłem sobie wyszukiwać informację o tych filmach, o poszczególnych tytułach, bohaterach i tych wszystkich światach, zrozumiałem jak to wszystko się fajnie łączy i wpływa jedno na drugie. I jak wielką pracę odwalili ludzie stojący za tymi filmami, że w kilka lat zdołali postawić podstawy tego całego uniwersum, które teraz będą mogli latami rozwijać.

jokerkara

Ja tak samo choć najmniej to czekam na Thora 3 bo druga część mnie zawiodła. Chociaż najmniej czekam na Antmana, nie czuję tego filmu marvela. Najbardziej też czekam na Captain America Civil War, bo druga część Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz mnie tak ucieszyła że uważam tę serie za najlepszą serię z Marvela, co więcej Avengers Czas Ultrona już się doczekać nie mogę, i czekam na film zwiastun epicki. Czekam także na Strażnicy Galaktyki 2 narazie Strażników Galaktyki, traktuję na równi z Avengers pierwszą częścią. Według mnie Strażnicy Galaktyki dorównali pierwszej części Avengers.

I'm Groot :)

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

Mała poprawka, światowa premiera ma być 1 maja, a z racji że u nas jest wtedy święto narodowe przesunęli nam premierę na 8.05 (piątek). Nie wiem czy tak jest wszędzie czy tylko u nas, ale premiery mamy zawsze w piątki ;).

ocenił(a) film na 7
Anabell_

Premiery w AMeryce w 99% wypadków są w czwartki i piątki. Z tego co wiem tak też jest w większości krajów na świecie.
Omijanie określonych weekendów to też normalne działanie. Czy to święto, w które zwykle się wyjeżdza itp (jak majówka u nas), czy też wydarzenie pokroju super bowl.

Chodzi o maksymalizację zysków z pierwszego weekendu.

Anabell_

Najlepsze, że w USA gdy są święta narodowe film wchodzi wcześniej co by zbijać większą kasę na otwarciu w trakcie trwania 'długiego weekendu' a u nas przesuwają po prostu premierę tydzień później. Amerykanie wiedzą, jak zarabiać na świętach xd

ocenił(a) film na 7
matiiii

Eh nasi powinni się od nich uczyć ;D.

Anabell_

Szczerze? Dzisiaj kina są otwarte nawet w święta więc tym bardziej dziwię się dystrybutorom. Nie mniej może statystyki jakichś tam ważnych ludzi mówią dystrybutorom, że mało Polaków w takim okresie chodzi do kina (święta) i stąd przesuwanie premiery w trakcie świąt. Z mojej obserwacji wynika: "zależy jakie święta" xD

ocenił(a) film na 7
matiiii

Mnie strasznie dziwi premiera Hobbita 25.12, ale poprzednie części tez miały premiery w okresie Bożego Narodzenia, więc widocznie im się to opłaca. Chociaż szczerze mówiąc do niedawna myślałam, ze kina są wtedy zamknięte ;D.

Anabell_

Hmm, to może to zależy tylko i wyłącznie od dystrybutora? W sumie nie obserwowałem ale jeśli np. w tych dwóch wypadkach są różni dystrybutorzy to nie powinniśmy się dziwić, że Hobbit walną w święta a Avengersów przesuwają o tydzień. Jeden dystrybutor drugiemu nie równy i może mieć inne dane statystyczne xP (no chyba, że to ten sam akurat przy tych dwóch filmach - wtedy tego kompletnie nie ogarniam)

"Chociaż szczerze mówiąc do niedawna myślałam, ze kina są wtedy zamknięte ;D"
xD Najwidoczniej nigdy nie sprawdzałaś lub nie eksperymentowaś z tego typu dniami xP

Gandalf_Szary_2

Nie wiesz jak się podjarałem gdy zobaczyłem zwiastun :D

juchacz17

Ja tak samo. Patrz mój post wyżej do Jokerkara.

A tymczasem do Avengers Czas Ultrona pozostało 188 dni i 21 godzin

Gandalf_Szary_2

Ciekawi mnie bo jesli Tony będzie walczył ze Stevem w Civil Waru to czy w ogóle wystąpi w Avengers 3

juchacz17

Mnie też. Wiesz ponoć w trzeciej części Avengers czyli Avengers Infinity War part 1 i part 2 ma być nowa grupa na czele z Kapitanem Ameryką. Ale mam nadzieję że jednak jeszcze nie dadzą nowych. Niech zakończą wątek starych bohaterów.

Co do Captain America Civil War bardzo czekam na tą część, bo Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz to jak narazie według mnie najlepszy film ze stajni Marvela

Avengers Czas Ultrona do premiery filmu zostało

187 dni i 21 godzin

Gandalf_Szary_2

Jeśli o filmy najbardziej zawsze mi się podobały Iron many, każda część przyzwoicie zrobiona, bo powiedzmy szczerze, u Thora czy Kapitana pierwsze części nie były za dobre a, zrobili je tylko jako fundamenty pod Avengers i pod następne części Thora i Kapitana

ocenił(a) film na 8
Gandalf_Szary_2

Ja się podnieciłem jak dziecko :D

thorin3

Ja tak samo :) ja tak samo :)

Avengers Czas Ultrona premiera filmu już za 186 dni i 16 godzin jeszcze tyle czasu....

Gandalf_Szary_2

Avengers Czas Ultrona premiera filmu już za 185 dni i 15 godzin

Gandalf_Szary_2

Avengers Czas Ultrona premiera filmu już za 184 dni i 22 godziny :)

Gandalf_Szary_2

Czekałam na Kosogłosa cały rok .... około pół roku na Avrngers też poczekam :D
Uwielbiam marvelowskie filmy ;)

Który z dotychczasowych Ci się najbardziej podobał ?

natalii03012000

Na Kosogłosa to czekam jak nic. W niedzielę w tą oglądnołem drugą część Igrzysk i jak Katnis się budzi i dowiaduje się że dystrykt 12 nie istnieje ciary przechodzą, jak w scenie z mgłą. Która scena w trailerze najbardziej ci się podoba??
Mnie scena z kwiatkiem, i scena gdy Katnis widzi Peeta i mówi ty żyjesz. Kurczę nie mogę uwierzyć że Peeta będzie chciał zabić Katnis, choć z drugiej strony będzie to epicka część podczymująca w napięciu od początku do końca. A w drugiej części Kosogłosa Pewnie Peeta wróci do normalności. Bardzo czekam na Kosogłosa part 1 i 2, bo wiernie zastąpił mi Harry Potter. A teraz znów pożegnanie z Igrzyskami. No i z Hobbitem w tym roku. Na Avengers Czas Ultrons też czekam.

Odpowiadając na twoje Pytanie! Najbardziej z Marveloskich filmów to Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz najbardziej mi się podobał

Strażnicy Galaktyki też świetni. Ale mój ulubiony film z Marvela, to jak narazie to Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz i uważam że na jego przebicie marvel da radę przebić w Captain America Civil War.

użytkownik usunięty
Gandalf_Szary_2

-.- Lepszy terminator, AVENGERS dla dzieci bardziej.

Co za pierdzielenie.

użytkownik usunięty
TheBlur

Akurat to fakt.

ocenił(a) film na 8

Akurat komiksy Marvela są na wysokim poziomie. Dzieci mają z nich to co chcą : rysunki i nawalankę...Natomiast dorośli czytając dokładnie teksty mają do czynienia z bardzo dobrym science fiction. Oczywiście zdarzają się czasami skróty myślowe i uproszczenia, ale ogólnie tytuły takie jak Secret Wars I, Secret Wars II, Infinity Gauntlet, Infinity War, Marvel The END etc są naprawdę dobrym science fiction.

Co do tego filmu to może być ciekawie, ponieważ Ultron należy w marvelu do tzw heavy weight :

Pare oficjalnych danych temat na jego temat (po angielsku, w oryginale) :

- Ultron possesses vast superhuman strength the limit of which is unknown

- Ultron is one of the world's greatest robotics experts, allowing him to easily design and build new bodies and weapons with his vast artificial intelligence

-Ultron's outer shell is usually composed of Adamantium, rendering it almost totally impervious to damage; however, his internal mechanisms are generally less durable and more easily damaged. His skin composition is about (.5 inches thick), neck, knee, ankle, elbow, shoulder, wrist, and finger joints are finely tessellated titanium alloy to permit flexing. He is able to withstand concussive blasts and heat of a 100 megaton atomic bomb.

ocenił(a) film na 8
Sentry

Ale Thor też nie jest w ciemię bity :) :

"Thor is one of the strongest heroes in the Marvel universe. Besides his enormous physical strength, and being durable enough to survive a blast from Celestials,[50] Thor also has energy manipulation powers that are on par with the Silver Surfer.[51] He is also armed with Mjolnir, the mystical warhammer that has been shown to be capable of opening passageways through space and time,[52] blocking all sorts of energy blasts, and bending the elements to its master’s will. Thor has been shown to be able to swing Mjolnir at twice the speed of light.[53] Thor is an Asgardian warrior god, trained and skilled in the arts of battle, and he’s been doing it for ages."

użytkownik usunięty
Sentry

Ok, ok. Napisalem tylko, ze terminator nie jest dla dzieciaków bo jest jak to ując "surowy", avengers i te komiksowe filmy są bardziej dla dzieci, są mniej poważne, bardziej fantastyczne. Superman i jego moce.... wiadono o co zreszta chodzi.

Czekasz na terminatora?

użytkownik usunięty
Sentry

Nie mówiąc o tych tytułach, które do dzieci już kierowane nie są, pierwsze z brzegu Civil War, Dark Phoenix Saga, Kraven's Last Hunt, Marvels.

Do tego wariacje w rodzaju Marvel noir czy 1602.

ocenił(a) film na 8

Tak Marvel ma naprawdę wiele świetnych serii (bo nie są to jednorazowe komiksy).

Jednakże Avengers II to dopiero rozgrzewka przed prawdziwym mega hitem...

Avengers III Infinity War to może być prawdziwy kosmos. Chociaż mam pewne obawy jak oni to zrobią, bo o ile komiks Infinity War jest świetny, bardzo wciągający, trzymający w napięciu i stwarza podwaliny pod dobre kino science fiction to nie będzie łatwy pokazać Galactusa , Eternity, Living Tribunal...Będą musieli zrobić to w taki sposób żeby naprawdę stwarzali wrażenie potężnych cosmic beings i tzw abstract beings...

Sprawa ta może troche namieszać w głowach przeciętnym widzom dla których Thor, Hulk , Iron Man itp są najpotężniejszymi istotami.

Nie wiem czy zrobią jakieś wprowadzenie, a katastrofą byłoby jakby w ogóle pominęli cosmic beings, bo to właśnie one są najwspanialsze w Marvelu i są nieodłączną częścią Infinity Gauntlet i Infinity War.

użytkownik usunięty
Sentry

Galactusa nie będzie na 100% bo prawa do niego ma fox w związku z fantastyczną czwórką.

Pytanie czy w ogóle wykorzystają te postaci, ba pytanie czy thanos zostanie kolejnym łotrem, który jest zły bo jest zły, czy wątek z miłością do śmierć zostanie zachowany.

Dla wielu pewnie będzie szokiem, że Infinty Gauntlet ma takie możliwości, a czy w tym wszystkim zobaczmy tych wszystkich bogów- jedna wielka niewiadoma. Marvel parę rzeczy już zmieniał w filmach względem komiksów- mandaryn, teraz inny twórca ultrona.

Ja tam Avengers 2 cieszę się równie jak 3- chociaż wiadomo, że 2 będzie rozgrywała się na znacznie mniejszą skalę niż 3.

Poza tym dostaniemy inne nie mniej ważne wydarzenie jakim jest civil war, które również rozgrywało się na ogromną skalę- chociaż inną niż infinty war. Tylko, że postaci będzie znacznie mniej niż w oryginale tej historii i już pierwsza zmiana względem pierwowzoru, więc nie wiadomo jak to będzie w infinty war.

ocenił(a) film na 7

Ja teraz właśnie czytam streszczenie zbioru Civil War - i widzę już, że jedną z kluczowych brakujących postaci jest Spider Man i wielka szkoda dla tego filmu, że go nie będzie ( oczywiście ogólnie szkoda, że w ogóle go nie ma - może Sony w końcu ulegnie prośbą i groźbą fanów i do tego czasu dogada się z Marvelem jak nie na odsprzedaż praw to chociaż na wypożyczanie tej postaci do niektórych filmów ). Ale co gorsza, w komiksach ta wojna to duży konflikt między dziesiątkami superbohaterów, którzy stają przeciw sobie ( a przecież w między czasie swoje trzy grosze dorzucają czarne charaktery ) - a w filmie będzie ilu herosów? Thor, Iron Man, Kapitan Ameryka, Hulk, Black Panther, Hank Pym...pominęłem kogoś? To jest całe sześć postaci. Z Czarną Wdową i Hawkeye to 8, plus Falcon to razem 9. Może dadzą jeszcze kogoś - ale to i tak skala bez porównania.
Podejrzewam, że to, o czym pisze wyżej Sentry doczeka się jeszcze większych uproszczeń względem materiału źródłowego, czyli komiksu. Ale i tak czekam na wszystkie filmy:)

ocenił(a) film na 7

no nie wiem, jak sie ultrafanboje DC nie zmobilizuja i nie pojda na najblizsze F4 to Galaktus szybko wroci do domu. znaczy do Marvela.a wraz z nim SuperSkrull, Shi'ar Empire.

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

Ja też nie mogę się doczekać! A jak się dzisiaj dowiedziałam, że będzie tam Loki to już w ogóle...
Odliczam z wami.
A tak przy okazji; Kto jest waszą ulubioną postacią Marvela?

milkasek

To zapraszam do odliczania im nas więcej tym weselej Avengers Czas Ultrona premiera filmu za 183 dni i 21 godzin.

Co do pytania moją ulubioną postacią Marvela jest Czarna Wdowa i ta Scarlett piękna z niej aktorka

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

Scarlett jest ładna i grana przez nią Czarna Wdowa też jest fajną postacią...
Ja lubię Iron Man'a, Loki'ego i Quicksilver też jest fajny.

ocenił(a) film na 7
milkasek

Tylko jedna odpowiedź - Wolverine. Nawet geniusz, miliarder, playboy, filantrop Tony Stark a.k.a Iron Man się nie umywa do Rosomaka:)

użytkownik usunięty
Gandalf_Szary_2

Jeszcze tylko 182 dni i 12 godzin :-]
A moją ulubioną postacią jest Nightcrawler

Prosze jak już odliczacie to chociaż nie mylcie wczoraj napisałem że jest za 183 dni jakim cudem, jest 182.

Dzisiaj jest 182 dni.

Avengers Czas Ultrona premiera już za 182 dni 21 godzin

Gandalf_Szary_2

Też się nie mogę doczekać. Po 'teaserze/trailerze' po prostu nie mogę się doczekać A2 (widziałem ten trailer już dobre parę razy i się jeszcze nie znudził, obsesja xD)

matiiii

Mnie też, a dłuższy zwiastun jeszcze lepszy :)

Do Avengers Czas Ultrona Pozostało 181 dni i 17 godzin :)

Gandalf_Szary_2

Avengers Czas Ultrona do premiery pozostało 180 dni i 20 godzin

Gandalf_Szary_2

Avengers Czas Ultrona do premiery filmu zostało 179 dni i 15 godzin

Gandalf_Szary_2

Avengers Czas Ultrona już za 178 dni i 15 godzin

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

Będzie dobrze jeśli będzie Klaw, grany przez Aniego Serkisa. Bardzo lubię tego aktora za golluma, aKlaw ma właśnie do niego podobny głos.

invisiblepata

Też tak uważam :) też lubię tego aktora :) za Golluma

Avengers Czas Ultrona już za 177 dni i 16 godzin

Gandalf_Szary_2

Avengers Czas Ultrona już za 176 dni i 16 godzin :)

Gandalf_Szary_2

Avengers czas ultrona już za 174 dni i 21 godzin

Gandalf_Szary_2

Avengers czas ultrona już za 173 dni i 7 godzin

Gandalf_Szary_2

Avengers czas ultrona premiera już za 172 dni i 8 godzin

Gandalf_Szary_2

Avengers czas ultrona premiera za 171 dni i 18 godzin