W trailerze widzimy scene gdzie na imprezie Stark i Rogers próbują podnieść młot Thora. Stark użył
nawet rekawicy i silników w niej zawartej ale z marnym skutkiem. Rogers o dziwo sprawił że Thorowi
uśmieszek znikną z twarzy. Rogers poruszył młot ! Ale go nie podniósł ! W takich filmach nie ma
przypadkowych scen wiec wydaje mi sie że w finałowym starciu jednak Kapitan przywali Ultronowi z
Miolnira. Widać też na trajlerze scene gdzie Thor puszcza młot a ten spada na ziemie. Wątpie że Thor
sam z siebie chciał się rozbroić. A to wolna droga by chwicił go Kapitan. Co wy sądzisie na ten temat
?
Myślę, że Thor w pewnym momencie może stracić ,,kontrolę,, nad młotem i kapitan go podniesie i odpowiednio użyje.
Nie nie nie , dobrze kombinujesz ale to nie tutaj dzwonią :P Trzymając się komiksu to Thor straci władzę nad młotem i wydaje mi się że to będzie pokazane bo na trailerze nawet widać że w większości walczy bez niego . A zwróć uwagę na Natashe :) ona się uśmiecha ale nie próbuje podnieść :) W komiksie jest motyw w którym Czarna Wdowa podnosi młot (to jest bodajrze Civil War). Za dobrze by jednak było i szczerze wątpie żeby dodali taki wątek :)
Przepraszam, że zapytam, ale w którym trailerze jest jak Thor walczy bez młota? Może mi coś umknęło, ale dotychczas nie widziałam takich momentów.
przecież młot Thora próbował w pierwszej części podnieść Hulk i nic z tego nie wyszło to jakim cudem może zrobić to Kapitan Ameryka??
"Ten godny, który dobędzie młota, posiądzie moc Thora" Odin.
Siła nie ma tu absolutnie nic do rzeczy.
No i stało się. Kapitan Ameryka użył młota w finałowej walce z Thanosem. Na sali kinowej aż zawrzało ^^ Musieliśmy czekać na ten moment 5 lat, ale warto było.