Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212455
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Cześć oglądając trailer zauważyłem pewną rzecz. Podczas pradopodobnie ataku na siedzibe Hydry widzimy akcje w lesie
gdzie Avengers są ostrzeliwani. W tej scene nie tylko została urzyta konwekcjonalna bron ale i działa zasilane uwaga.....
teseraktem. Z tego właśnie bierze sie moje pytanie. Wszyscy wiemy ze kość wróciła na swoje miejsce. Wiec co zasila broń ?
Berło Lokiego ? Było ono zasilane mocą kostki ale czy jako samodzielne źródło mocy jest na tyle wystarczające by broń Red
Czachy powróciła ?

KapitanP

Nie wiem. To się okaże gdy się obejrzy film :)

ocenił(a) film na 10
hulk_filmaniak

No wiadomo :) ale czasami lubie sie podomyślać i zastanawiać "co by było gdyby ?" :-)

KapitanP

Faktycznie , te drugie działo strzela z czegoś

http://s11.postimg.org/wxcruskmb/loki.jpg

Czy to już oficjalnie potwierdzone że A będą walczyć przeciwko Hydrze ?

ocenił(a) film na 10
rem6_2

Niestety nie wiem czy to jest potwiardzone bardziej oparłem sie tutaj na domysłach i o tym co ludzie piszą na forach. Podbno ma to być na początku filmu Avengers mają szturmować twierdze Struckera. Tam natykają sie na opór w lesie ( na trailrze widać zataczającego sie Bannera, uciekającego Hawkeya, Iron Mana patrzącego z oddali na zamek) wszystko to jest otoczone przez las i góry. Ile w tym prawdy ? Nie mam pojęcia.

KapitanP

Trzeba czekać do nowego trailera :)

ocenił(a) film na 9
KapitanP

Ultron moze wykorzystac ta bron albo hydre ktora ma ta bron.

ocenił(a) film na 8
KapitanP

ale to jest zupełnie inny gem z tego co mi wiadomo, a nie tesseract. ale loki strzelał też ze swojego berła więc to pewnie Mind Gem

ocenił(a) film na 10
Hlontro

Teserakt nie zasila berła ? Wiec co ? Thanos ? To od niego Loki je otrzymał. Może warto zastanowić sie czym tak na prawde jest ten artefakt ponieaż coś mi sie wydaje że w A:AoU znów odegra sporą role. Opieram się miedzy innymi na 1 scenie po napisach Kapitana Ameryki. Ale jeśli berło nie miałoby zasilać działa to co ? Czy może Teserakt wróci ? No nic tylko czekać do premiery :-)

ocenił(a) film na 8
KapitanP

no przecież mówię że to Mind Gem. teserakt jest w asgardzie. To jest kolejny z tych sześciu gemów

ocenił(a) film na 10
Hlontro

Nie wszyscy używają komiksowej terminologi ;) ale już rozumiem.

ocenił(a) film na 8
KapitanP

a. przepraszam, ale nie wiedziałem że nie rozumiesz... :)

ocenił(a) film na 10
Hlontro

Spoko :-)

ocenił(a) film na 10
Hlontro

Masz rację. Berło Lokiego zasila Kamień Umysłu, czyli jeden z kamieni nieskończoności :) Swoją drogą, ciekawe jak rozwiną wątek z Gemami. Uda się Thanosowi zebrać wszystkie.?

ocenił(a) film na 8
choco_lady

mam nadzieję że tak, bo liczę na epicką bitwe avengers i Guardiansi vs Thanos z Infinity Gauntlet *-* to będzie epik

ocenił(a) film na 10
Hlontro

Też strasznie na to liczę. To byłoby najlepszym rozwiązaniem. Naprawiliby inne niedociągnięcia *_*

ocenił(a) film na 10
choco_lady

Mam tylko nadzieje że lepiej przedstawią Kapitana Ameryke to ma być badass a nie tak jak to miało miejsce w Avengers tylko upadał i stękał :-)

ocenił(a) film na 7
KapitanP

To ja dołączę się do tego tematu, żeby nie zakładać nowego, bo mam pokrewne pytanie - jak to berło znalazło się w posiadaniu Hydry? Bo ostatnio było chyba w posiadaniu Lokiego. Co przeoczyłem?

ocenił(a) film na 9
jokerkara

ostatnio trzymala berlo natasza gdy zamykala portal i od tamtej pory nie wiadomo co sie z nim dzialo...

ocenił(a) film na 10
pyrazginerz

Odpowiedzią w pewnym sensie jest Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz i serial Agenci Tarczy. Hydra była w SHIELD od bardzo dawna nie było problemem dla nich wykradzenie artefaktów co widać już w serialu. No ale bez zbędnych spojlerów :-)

ocenił(a) film na 9
KapitanP

moze w serialu bedzie jakas wzmianka pod koniec sezonu o berle :)

ocenił(a) film na 10
pyrazginerz

Drugi sezon kończy sie przed premierą Avengers ? Jeśli tak to w finale na 100% zobaczymy jakieś nawiązanie do Avengers age of Ultron. :-)

ocenił(a) film na 9
KapitanP

tak konczy sie w maju tak jak jest premiera avengers wiec raczej cos bedzie.

ocenił(a) film na 7
pyrazginerz

A może nawet ostatni odcinek pokryje się z AoU. A jest znana dokładna data ostatniego odcinka serialu ?

ocenił(a) film na 10
michal98_filmweb

Nie mam pojęcia kiedy jest ostatni odcinek Tarczy ale do Avengers jeszcze sporo czasu i jedyne wyjście to delektować sie kolejnymi odcinkami serialu :-) A co ma być to bedzie tylko wystarczy poczekać a Marvel na pewno szykuje jeszcze kilka nidspodzianek. :-)

ocenił(a) film na 9
KapitanP

w pierwszym sezonie ostatni odcinek byl 13 maja wiec jak by nie robili przerw miedzy odcinkami to by sie pokrylo idealnie z premiera filmu

ocenił(a) film na 10
pyrazginerz

Może zrobią odcinek specjalny i wtedy bedzie finał sezonu plus nawiązanie do Avengers.

pyrazginerz

W sumie Natasza to na rozne strony dziala wg mnie wiec mogla sprzedac berlo Hydrze

ocenił(a) film na 10
mania19

Na pewno nie mogła go sprzedać hydrze! Inaczej Avengersi już dawno by to odkryli!
Berło mogło być w T.A.R.C.Z.Y, a podczas wydarzeń w Winter Soldier mogli je ukraść i zawieść do Sokovii.

PAW2_

tak mi sie wymyslilo tylko :) a moze zostalo skradzione w serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y. jak H.Y.D.R.A. okradla "lodowke"