Cześć oglądając trailer zauważyłem pewną rzecz. Podczas pradopodobnie ataku na siedzibe Hydry widzimy akcje w lesie
gdzie Avengers są ostrzeliwani. W tej scene nie tylko została urzyta konwekcjonalna bron ale i działa zasilane uwaga.....
teseraktem. Z tego właśnie bierze sie moje pytanie. Wszyscy wiemy ze kość wróciła na swoje miejsce. Wiec co zasila broń ?
Berło Lokiego ? Było ono zasilane mocą kostki ale czy jako samodzielne źródło mocy jest na tyle wystarczające by broń Red
Czachy powróciła ?
No wiadomo :) ale czasami lubie sie podomyślać i zastanawiać "co by było gdyby ?" :-)
Faktycznie , te drugie działo strzela z czegoś
http://s11.postimg.org/wxcruskmb/loki.jpg
Czy to już oficjalnie potwierdzone że A będą walczyć przeciwko Hydrze ?
Niestety nie wiem czy to jest potwiardzone bardziej oparłem sie tutaj na domysłach i o tym co ludzie piszą na forach. Podbno ma to być na początku filmu Avengers mają szturmować twierdze Struckera. Tam natykają sie na opór w lesie ( na trailrze widać zataczającego sie Bannera, uciekającego Hawkeya, Iron Mana patrzącego z oddali na zamek) wszystko to jest otoczone przez las i góry. Ile w tym prawdy ? Nie mam pojęcia.
ale to jest zupełnie inny gem z tego co mi wiadomo, a nie tesseract. ale loki strzelał też ze swojego berła więc to pewnie Mind Gem
Teserakt nie zasila berła ? Wiec co ? Thanos ? To od niego Loki je otrzymał. Może warto zastanowić sie czym tak na prawde jest ten artefakt ponieaż coś mi sie wydaje że w A:AoU znów odegra sporą role. Opieram się miedzy innymi na 1 scenie po napisach Kapitana Ameryki. Ale jeśli berło nie miałoby zasilać działa to co ? Czy może Teserakt wróci ? No nic tylko czekać do premiery :-)
no przecież mówię że to Mind Gem. teserakt jest w asgardzie. To jest kolejny z tych sześciu gemów
Masz rację. Berło Lokiego zasila Kamień Umysłu, czyli jeden z kamieni nieskończoności :) Swoją drogą, ciekawe jak rozwiną wątek z Gemami. Uda się Thanosowi zebrać wszystkie.?
mam nadzieję że tak, bo liczę na epicką bitwe avengers i Guardiansi vs Thanos z Infinity Gauntlet *-* to będzie epik
Też strasznie na to liczę. To byłoby najlepszym rozwiązaniem. Naprawiliby inne niedociągnięcia *_*
Mam tylko nadzieje że lepiej przedstawią Kapitana Ameryke to ma być badass a nie tak jak to miało miejsce w Avengers tylko upadał i stękał :-)
To ja dołączę się do tego tematu, żeby nie zakładać nowego, bo mam pokrewne pytanie - jak to berło znalazło się w posiadaniu Hydry? Bo ostatnio było chyba w posiadaniu Lokiego. Co przeoczyłem?
ostatnio trzymala berlo natasza gdy zamykala portal i od tamtej pory nie wiadomo co sie z nim dzialo...
Odpowiedzią w pewnym sensie jest Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz i serial Agenci Tarczy. Hydra była w SHIELD od bardzo dawna nie było problemem dla nich wykradzenie artefaktów co widać już w serialu. No ale bez zbędnych spojlerów :-)
Drugi sezon kończy sie przed premierą Avengers ? Jeśli tak to w finale na 100% zobaczymy jakieś nawiązanie do Avengers age of Ultron. :-)
A może nawet ostatni odcinek pokryje się z AoU. A jest znana dokładna data ostatniego odcinka serialu ?
Nie mam pojęcia kiedy jest ostatni odcinek Tarczy ale do Avengers jeszcze sporo czasu i jedyne wyjście to delektować sie kolejnymi odcinkami serialu :-) A co ma być to bedzie tylko wystarczy poczekać a Marvel na pewno szykuje jeszcze kilka nidspodzianek. :-)
w pierwszym sezonie ostatni odcinek byl 13 maja wiec jak by nie robili przerw miedzy odcinkami to by sie pokrylo idealnie z premiera filmu
Może zrobią odcinek specjalny i wtedy bedzie finał sezonu plus nawiązanie do Avengers.
Na pewno nie mogła go sprzedać hydrze! Inaczej Avengersi już dawno by to odkryli!
Berło mogło być w T.A.R.C.Z.Y, a podczas wydarzeń w Winter Soldier mogli je ukraść i zawieść do Sokovii.