PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211715
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Tak się zastanawiam nad Quicksilverem wiadomo że umarł pod koniec filmu, ale czy na pewno?

Podsumowując w Uniwersum Marvela nikt nie ginie.
Nick Fury-umarł, ale żyje
Pepper-umarła, ale żyje
Bucky Barnes (Zimowy Żołnierz)-także żyje
Loki-to samo
Coulson-dźgnięty w serce berłem Chitauri, ale nadal żyje!!!

A tak poza tym to przecież mają jeszcze kołyskę Visiona, czy to tak trudno użyć jej aby przywrócić Quicksilvera?
Co o tym wszystkim sądzicie?
Ja mam przeczucie że jeszcze zobaczymy Quicksilvera.

Daisy_Quake_Johnson

Ja sądzeżektoś go przywróci w iw (Thanos może) i każe mu zabić Avengerss

ocenił(a) film na 8
Daisy_Quake_Johnson

Feige mówił w wywiadzie, że Quicksilver definitywnie umarł i wątpię żeby go ożywiali.

Jak już, to może zrobić Doctor Strange

ocenił(a) film na 8
Daisy_Quake_Johnson

Zaznaczali że: "Quicksilver umarł i chcą żeby fani to zrozumieli"

ocenił(a) film na 10
Kajka12

Tyle że aktor, który go gra ma podpisany kontrakt na 3 filmy.

ocenił(a) film na 7
Daisy_Quake_Johnson

To normalne działanie w seriach filmowych i serialach. Klauzuly zgodnie z którymi aktor musi zagrac w takiej a takiej ilości jeśli producent będzie tego chciał.
Nie znaczy to jednak, że będzie.

Daisy_Quake_Johnson

Bohater nigdy nie umiera. Zawsze jego rolę może przejąc ktoś nowy. Umiera tylko ten, kto pełni rolę tego bohatera, ale nie sam bohater :)

Daisy_Quake_Johnson

Mnie zawsze zastanawia, jak wyglądają statystyki strat ludnościowych po każdej nawalance. Bo odnoszę wrażenie, że cywile po prostu otrzepują się z gruzu i wracają do swoich zajęć.

ocenił(a) film na 10
Ithunn_T

Przypomnij sobie scenę po napisach w pierwszych Avengers. Pamiętasz knajpkę z shoarmą i zamiatającego w tle pracownika?

Daisy_Quake_Johnson

Pamiętam. Tę scenę trudno zapomnieć :) Czyli moja teoria na temat niezniszczalnej ludności cywilnej ma solidne podstawy ;)

ocenił(a) film na 10
Ithunn_T

Jeśli ktoś ogląda agentów tarczy to phil coulson został ożywiony przez program thaiti który został stworzony na wypadek rannego avengera , czyli tarcza ożywi quicksilvera

ocenił(a) film na 9
Kino_maniak13

Wątpię chyba że chcemy żeby biedny Quicksilver oszalał i zaczął bazgrać po ścianach. Ten projekt został definitywnie zamknięty

ocenił(a) film na 10
Kino_maniak13

W dodatku jeszcze w żadnym filmie Marvela nie było nawiązania do Agentów TARCZY. Więc wątpię aby Quicksilver pojawił się w serialu lub na odwrót obsada serialu, w którymś z kolejnych filmów Marvela.

ocenił(a) film na 10
Daisy_Quake_Johnson

Nie uważam że teraz , tylko że ożywią go w infinty war part 2

ocenił(a) film na 9
Daisy_Quake_Johnson

A mnie zastanawia czy istnieje personifikacja śmierci, z miłości do której Thanos postanowił zgładzić cały wszechświat?

użytkownik usunięty
Daisy_Quake_Johnson

tak :P w Agentce Carter zginął Krzemiński :D no to jedyny przykład gdzie występuje pojęcie śmierć, no jeszcze zginął Pierce i nie pamiętam kto jeszcze ale było coś

ocenił(a) film na 10
Daisy_Quake_Johnson

Złe przykłady podałeś, chyba nie oglądałeś uważnie filmów.

1) Nick Fury nie umarł, był w stanie krytycznym, a żeby móc się zaszyć gdzieś w spokoju, sfingował swoją śmierć.

2) Pepper miała Extremis, naprawdę sądzisz, że upadek by ją zabił, gdy miała w ciele ten specyfik?

3) Owszem, można się tu czepiać, tylko po co? Tak jest w komiksie.

4) Kiedy niby Loki zginął? W Mrocznym Świecie zginęła jego projekcja.

5) Tak, Coulson zginął i trochę to dziwne dla mnie, że go przywrócili, ale w filmach nadal go nie ma ;p

użytkownik usunięty
Daisy_Quake_Johnson

IMO tak do końca to chyba jednak go nie zabili tylko "wysłali na wakacje". Podejrzewam że w Marvelu 'zabili go' ponieważ nie chcieli wprowadzać widzów w dezorientację jako że ta sama postać pojawia się jeszcze w filmach z serii X-Men od konkurencyjnego Foxa. Bo powiedzmy Sobie prawdę że przeciętny widz (jak np. mój Tata xD) nie odróżnia tak naprawdę Foxa od Marvela, ani nawet Marvela od DC :) Co prawda Kevin Feige w pewnym wywiadzie zaprzeczył ewentualnemu powrotowi tej postaci do MCU, ale podejrzewam że chcą nam zrobić niespodziankę i Pietro kiedyś "zmartwychwastanie" w którymś z przyszłych filmów tego uniwersum kiedy to np. znudzi się nam ten "Quick-hipser Timestopper" od Foxa albo stanie się cud i Marvel z Foxem się dogada a potem będziemy mieć X-Men w MCU :)
BTW [SPOILER]Agent Cuolson też zezgonował w Avengers (dźgnięty włócznią prosto w serce!) a potem powrócił i jeszcze dostał własny serial! xD [SPOILER]