PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211557
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

http://www.focus.de/kultur/kino_tv/boykott-gegen-filmverleih-kinobetreiber-verba nnen-avengers-2-aus-film-programm_id_4625928.html?utm_source=facebook&utm_medium =social&utm_campaign=facebook-focus-online-finanzen&fbc=facebook-focus-online-fi nanzen&ts=201504202149

Powodem jest nagłe zmienienie warunków umowy przez dystrybutora Avengersów w Niemczech, czego kina nie chcą zaakceptować. W wyniku tych zmian bilet ma kosztować 15 Euro, czyli około 60 PLN i niewykluczone, że cena jeszcze pójdzie w górę, co jest określane jako "inakzeptabel". W ramach protestu, większość kin zadeklarowała tymczasowe usunięcie Age of Ultron z repertuaru, co ma przekonać dystrybutora do odstąpienia od takich cen.

No to Niemcy mają problem. Obyśmy my takiego nie mieli.

użytkownik usunięty
Ryloth

my raczej takiego problemu nie powinniśmy mieć, bo u nas bilety już ruszyła przedsprzedaż a bilety droższe nie będą u nas niż 22 złote :)

użytkownik usunięty

Ja już mam

użytkownik usunięty
Ryloth

Jesli tak pozostanie, to Avengersi na tym straca, bo w Niemczech film mógłby zarobić ładne kilkadziesiat milionów $$$.
Tak wgl mozna?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

A czemu nie? Kina są przecież prywatne i same decydują, które filmy puszczają:)

Ryloth

No a studia przez głupote dystrybutorów muszą tracić :P

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Niestety.

ocenił(a) film na 8
Ryloth

A ile normalnie kosztują tam bilety? Bez przesady niemców stać na bilet za taką cenę, ale zachłanność dystrybutora, nie powiem, spora.

ocenił(a) film na 10
Belief

Szczerze? Nigdy się tym nie interesowałem. Po prostu zobaczyłem na fb ciekawy news dotyczący Avengersów, więc postanowiłem go przetłumaczyć i wrzucić tu:)

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Aha, ok :)

użytkownik usunięty
Ryloth

i dobrze nie dla szwabów kawa ;)

ocenił(a) film na 10

kawa?

użytkownik usunięty
Ryloth

zmieniłem wypowiedzenie jak się mówi

"nie dla psa herbata" tak "nie dla szwabów kawa"

ocenił(a) film na 8

"nie dla psa kiełbasa" Po co psu herbata?

użytkownik usunięty
Belief

aaaa faktycznie :P skąd mi się wzięła Herbata lol wiedziałem że coś pokręciłem :P

ocenił(a) film na 10

Belief już wyjaśnił ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

"wyjaśniła" Belief to kobieta

ocenił(a) film na 10

Proszę o wybaczenie ;p Pamiętam, że na avatarze miała Elronda, więc tym się zasugerowałem:)

użytkownik usunięty
Ryloth

Ja tam wybaczam! Pytanie czy Belief wybaczy? :)

ocenił(a) film na 10

Pytanie, czy ona w ogóle to widziała? ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

oby nie :)

Belief

Pewnie kryzys nadal mają :)

użytkownik usunięty
wort801

i dobrze :D

użytkownik usunięty
Belief

u nas w polsce 22 złote najwięcej w środy 14 złotych grupowo ze szkoły 16 złotych. Na maratony 38-45 złotych tak mniej więcej w polsce

użytkownik usunięty
Belief

szwaby powinni dawno mieć kryzys i spaść na dno oni się śmieją z nas a ja z nich :D