PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211738
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Dyrektor Marvela opowiada o Czarnej Wdowie i Hulku oraz ich roli w MCU!

Odkąd tylko Hulk w wykonaniu Marka Ruffalo pojawił się w Avengersach i podbił serca widowni, liczono, że władze Marvela znajdą w którejś Fazie miejsce dla zielonego wielkoluda. Jednak jak do tej pory nie był brany pod uwagę. Podobnie jest z Czarną Wdową, która pomimo paru występów w kinowym uniwersum, w tym ostatnio w Captain America: The Winter Soldier, wciąż nie otrzymała zielonego światła w sprawie solowego filmu. Wygląda na to, że ta dwójka bohaterów nieprędko dostanie swoje własne tytuły Jak dowiadujemy się od samego szefa studia, Kevina Feige’a, który po wczorajszym ogłoszeniu pełnej listy produkcji na najbliższe lata wziął udział w specjalnym Q&A.

„Hulk ma zamiar pojawić się w wielu filmach ogłoszonych dzisiaj. Częścią frajdy przy Avengers: Age of Ultron było mówienie: ‘Widzieliście kolejną przygodę Iron Mana, zobaczycie kolejną przygodę Thora i Kapitana Ameryki, ale nie widzieliśmy ponownie na ekranach Zielonego Goliata’. Dlatego to było takie ważne przy postaciach, których jeszcze nie widzieliście - Hulk oraz Hawkeye są idealnymi przykładami. Ultron to w pewien sposób zrekompensuje.”

Co do Czarnej Wdowy:

„Nie mogłaby być ważniejsza niż jako Avenger, ale jak w przypadku Hulka filmy o Avengersach będą tymi, w których odegrają pierwsze skrzypce. Jej rola jest bardzo, bardzo ważna i dalej rozwija jej charakter. Plany, jakie mamy w stosunku do niej przez resztę sagi o Avengersach są bardzo duże, jest wręcz podporą tego wszystkiego. Dlatego zamiast dać jej prequel, którego dotychczas nie ma, idziemy do przodu, by zachować ciągłość kinowego uniwersum, którego Wdowa jest kluczowym elementem."

Ciekawe, że Feige wspomniał, iż Hulk pojawi się w „wielu” filmach fazy trzeciej, a nie tylko w ogłoszonych o Avengersach. Gdzie indziej Mark Ruffalo mógłby pojawić się jako Bruce Banner?

hulk_filmaniak

Powinni zrobić Hulk 2 to byłoby idealne sprowadzenie postaci she-hulk

wort801

Z całą stanowczością popieram twoje zdanie na temat zielonego kolosa . A skoro już wspominasz o She Hulk to z tego co pamiętam(jeśli mnie pamięć nie zawodzi) to proces rzekomego wyświetlenia solowego filmu o seksownej zielonej prawniczce trwa od ok 8 lat :) jeśli chodzi o nią to bardziej chciałbym zobaczyć Bannera i jego alter ego w jej solowym filmie. :)

użytkownik usunięty
hulk_filmaniak

w kapitanie Ameryce 3 pewnie

Bohaterowie, o których usłyszeliśmy w 2012 roku ! powrócą w sequelu Avengers ge of Ultron , a już zaplanowano następne! Infinity War - takie noszą podtytuły 3 i 4 część o najpotężniejszej grupie superbohaterów na Ziemi! Avengersi zostali podzieleni na dwie części - pierwszą będziemy mogli zobaczyć 4 maja 2018 roku, drugą 3 maja 2019 roku! Głównym przeciwnikiem ma być Thanos. Co się wydarzy w Age of Ultron? To jest jedna wielka niewiadoma! Pozostaje nam tylko czekać z niecierpliwością na dalsze nowiny! Poniżej Trailer, który ukazał się na forum kilka dni temu: Link: https://www.youtube.com/watch?v=Uv2NRpG76Pg

+ utwór Avengers: Infinity War -Teaser Trailer Music #1 (Hi-Finesse - Odyssey) Link : https://www.youtube.com/watch?v=aNb5cwv_MU8

Ps: jeśli ktoś byłby taki życzliwy to poprosiłbym o przetłumaczenie po polsku co tam gadają bo jak wcześniej pisałem(nie znam angielskiego

ocenił(a) film na 9
hulk_filmaniak

Wszystko w tym trailerze to jest zlepek scen z poprzednich filmów już wyprodukowanych. W sumie nic ciekawego, prócz ostatniej sceny z Thanosem, 4 kamieniami i premierami tych dwóch partów 3 części nie ma. A to, co mówią to tylko teksty z filmu.. Też niczego nie omijasz. Gadanie o prawości, obowiązku itd. Co do tego głównego przeciwnika.. Bardzo możliwe..

xandar12

W takim razie kiedy Thanos weźmie się za zbieranie kamieni?

ocenił(a) film na 9
hulk_filmaniak

Prawdopodobnie już się wziął. Za pomocą Kolekcjonera. Ma już Aether. Na końcu Thor the Dark World przynoszą mu Aether a ten mówi "One down, five to go" Czy coś takiego. Ogólnie chodziło mu o to, że zbiera Infinity Stones. I domyślam się, że w Marvel Cinematics właśnie o to chodzić będzie. Nie wiem tylko, czy Kolekcjoner pracuje dla Thanosa świadomie czy nie. A może mu je po prostu zabierze albo ukradnie. Trzeba by przeczytać komiksową część. Lecz też nie można się w 100% na niej wzorować, bo Marvel Cinematics kreuje trochę inny świat niż Marvel Comics. Nie oglądałem jeszcze Guardians of the Galaxy ale prawdopodobnie tam zdobędzie The Orb.. To fioletowe. Ale jak wspominałem.. Niczego nie można być pewnym póki nie wyjdzie odpowiedni film. ;) Pozdrawiam.

xandar12

W strażnikach Galaktyki nie będzie miał bo Star Lord przekazuje artefakt korpusowi Nova. Mam nadzieje że dobrze pamiętam.(byłe na tym w kinie dwa razy ale cóż. często pamięć mnie zawodzi ale wydaje mi się że akurat z tym jest inaczej) jedno co bardzo dobrze pamięta toto że Kolekcjoner chciał otworzyć szkatułę przy strażnikach ale jego podwładna go ubiega i przy nich otworzyła to ... co spowodowało że cała jego kolekcja poszła w rozsypkę ,wszystko było rozwalone

hulk_filmaniak

Ktoś tęskni za Lokim? otóż nie musimy bo odkąd "Thor: Mroczny świat" zadebiutował na ekranie było pewne, że Tom Hiddleston wciąż będzie mieszał w Asgardzie i pojawi się w kolejnej części przygód Thora - "Ragnarok".

Jednak druga informacja może być niespodzianką - Kevin Feige, dyrektor Marvel Studios potwierdził, że pojawi się on również w
"Avengers: Infinity War" oraz odegra dość istotną rolę. Jaką? Możemy się tylko domyślać, że prawdopodobnie chodzi o jego włócznię, która zawiera jeden z Klejnotów Nieskończoności.

"Thor: Ragnarok" pojawi się w kinach 28 lipca 2017, zaś obie części "Avengers: Infinity" kolejno na początku maja 2018 i 2019.(jakby ktoś nie doczytał mojej ostatniej wpisówki)

hulk_filmaniak

To że pojawi się w Infinity War mnie nie dziwi. Jeśli by prześledzić to co się wydarzyło w II fazie. To nie Odyn oddał Aether tylko Loki który się podszywa. Nie wiemy czy Kolekcjoner dla kogoś pracuje (Thanos? chociaż strażnicy galaktyki temu zaprzeczali). Powiązania Lokiego z Thanosem lub Kolekcjonerem to dla mnie powód dla którego pojawi się Loki. Ktoś wrzucał link że Loki ma pojawić się w Age of ultron. Ale to raczej plotki,a nie wiem bo nie czytałem jeszcze :) Dodam jeszcze że to zapowiada coś na prawdę wielkiego,bo wszystkie wydarzenia z I,II,III fazy sprowadzają się do Infinity War.