PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211553
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Jezeli nikt nie zginie, przestanie byc bohaterem albo cos w tym stylu, w A:IW powinnismy zobaczyc:
-Iron Man
-Captain America
-Thor
-Hulk
-Black Widow
-Hawkeye
-Quicksilver
-Scarlet Witch
-Vision
-Ant Man
-Wasp
-Doctor Strange
-Black Panther
-Captain Marvel
-Kogoś z Inhumans
-Star Lord
-Gamora
-Drax The Destroyer
-Groot
-Rocket Racoon
-Falcon
-Winter Soldier
-War Machine
Jak dla mnie super, ale obawiam się, że jednak nie wszyscy wystąpią.

ocenił(a) film na 8
DLODI

Rodgers jako Kapitan Ameryka zginie w Civil War. Może w A:IW jednak zastąpi go Bucky. Tony Stark ponoć również ma zostać w jakiś sposób wyeliminowany w Civil War. Thor w Thor: Ragnarok ma skończyć w jakimś więzieniu. Hulka pewnie wyślą w kosmos czy w jakiś inny sposób też wyeliminują. Możliwe, że Hawkeye zginie już w Avengers 2. Podejrzewam, że w A:IW będzie skład Avengers ze Scarlett Witch, jej bratem, Ant Manem, Dr Strangem, Czarną Panterą i może kimś jeszcze. Gdzieś jednak czytałem, że A:IW ma wyglądać tak, że w pierwszej częsci wystąpi nowy skład Avengers, a stara gwardia z Thorem i Starkiem powróci w drugiej części. Może nawet fajne by to było. Szczególnie, gdyby Strażników Galaktyki do tego kotła dorzucili.

ocenił(a) film na 7
Fred_9

To co napisałeś było by świetnym rozwiązaniem. Oby tak zrobili. Poza tym jakoś nie widzę tylu superbohaterów w jednym filmie.

ocenił(a) film na 7
DLODI

OK, napisałem coś zupełnie sprzecznego z ostatnim zdaniem tematu, ale biorąc sprawę realnie, gdyby tyle wystąpiło, nie mogli by poświęcić czasu poszczególnym bohaterom, i wyszła by z tego totalna armia, bez żadnych relacji i uczuć.

ocenił(a) film na 8
DLODI

Masz oczywiście dużo racji. Jednak trzeba mieć uwadze, że to będzie film dwuczęściowy, a poza tym te wszystkie postacie były/będą już zarysowane w swoich solowych filmach. Jeśli ktoś pamięta, to pierwotnie w Avengers 1 czołową postacią miał być Cap, z perspektywy którego mieliśmy oglądać przebieg wydarzeń (z tym jego zagubieniem w nowym dla siebie świecie ect). Koncepcji nie zrealizowano, ale w finalnej wersji filmu i tak jest wiele jej pozostałości (czyli scen poświęconych wyłącznie Capitanowi).

DLODI

Teraz juz jesteśmy 4 lata od kiedy to napisałeś, i jednak wystawili aż tyli bohaterów to jednego filmy

DLODI

Możesz jeszcze dopisać Spider-mana :)

ocenił(a) film na 7
wort801

I całe szczęście, ze mogę :)

DLODI

:) chwała Marvelowi tylko żeby to jakoś wyglądało to w tedy będzie super :)

DLODI

Pytanie od Kowalskiego , to aż ty super bohaterów potrzeba aby pokonać Thanosa ? czy o co chodzi / thx i pozdr

rem6_2

Byś się dziwił ilu bohaterów brało udział w tajnych Wojnach .....

wort801

Nie trolluj , i nie odpowiadaj pytaniem na pytanie : /

ocenił(a) film na 6
rem6_2

To nie był trolling. Tajne wojny czyli secret wars to prawdziwe wydarzenie komiksowe, w których brali udział x-men, avengers, fantastic four i kilku samodzielnych bohaterów.
Co do Thanosa: jeżelu zdobędzie wszystkie infinity gems, będzie panował nad czasem, przestrzenią, umysłami, duszami, energią i realiami. Myślę, że potrzeba tylu super herosów.

DLODI

Dla mnie jeżeli te wszystkie postaci mają wystąpić w jednym filmie, to klapa ...

Jestem zwolenniczką pierwszego składu ;) i tak zawsze będzie (((((:

SPOILER
Phil Coulson :))))
Wie ktoś może kiedy (w jakim filmie) oficjalne powróci do "świata żywych" ?

Dla mie troche niesprawiedliwe jest to że Fury kazał Phil'owi odbudować S.H.I.E.L.D., a teraz zpewne będzie się nią posługiwał...

ocenił(a) film na 8
natalii03012000

Film ma wpływ na serial a nie na odwrót, widzimy to na przykładzie Kapitana Ameryki 2. Agenci T.A.R.C.Z.Y. są osobnym serialem i myślę że (przynajmniej w najbliższym czasie) zobaczymy Coulsona tylko w tam.

Kajka12

Ok ;)

ocenił(a) film na 8
natalii03012000

Mam nadzieję że się mylę bo bardzo lubiłam tą postać

Kajka12

Kiedyś będzie musiał się pojawić ;)

ocenił(a) film na 8
natalii03012000

Oby, na razie czekam na nowe odcinki serialu

Kajka12

Ja też ;)

ocenił(a) film na 8
DLODI

niedawno na Twitterze, pojawiła się informacja że Evans potwierdza kontrakt na Avengers: Infinity War, więc raczej on tam będzie, może go i uśmiercą w CV ale W A:IW wróci. Gdy Marvel pokazywał swoje zaplanowane premiery, są pokazani Straźnicy jak i sam Rogers. Nie ma co wszystkiego teraz wymyślać, do IW są jeszcze 3 lata :)

ocenił(a) film na 8
alex_29_filmweb

W A:IW z tych których już znamy na pewno pojawią się Stark i Rogers. Najprawdopodobniej zabiją Kapitana w Civil War a potem umieszczą go w trzecich Avengersach jakby nic się nie stało. Ale tego dowiemy się za jakieś 3 lata. Teraz bardziej jestem ciekawa czy to prawda że ktoś z pierwotnego składu zginie jeszcze w A:AU

ocenił(a) film na 8
Kajka12

też czytałam że Tony i Rogers będą bo mają kontrakt na ten film, może znajdzie się tam "jakby nic się nie stało" jednak wątpię bo wszystkie flmy o bohaterach z Avengers jakoś się ze sobą łączą, i zawsze w kolejnym jest chociażby jakiś epizod z poprzednika. Czy ktoś zginie w Age of Ultron? tego nie wiem. Mam nadzieje ze nie :)

ocenił(a) film na 8
alex_29_filmweb

Pewnie masz racje, oglądanie Kapitana Ameryki w Avengersach ze świadomością że przecież umarł w poprzednim filmie było by trochę dziwne. Może przez jakąś cześć Civil War wszyscy będą myśleli że umarł tak jak to było w dwójce z Furry'm tylko może bardziej dramatycznie.
Nie chodzi o to że jakoś bardzo chciałabym uśmiercić Rogersa ale wiele osób twierdzi że zginie więc może jest w tym coś prawdziwego...

ocenił(a) film na 8
Kajka12

tak mowia, bo tak bylo w komiksach. Dlatego. no ale wyjdzie w czasie :)

ocenił(a) film na 8
alex_29_filmweb

Szkoda że na poznanie prawdy będzie trzeba czekać tak długo....

ocenił(a) film na 8
Kajka12

szkoda, szkoda.. Stan podpisał (podobno) konrakt na 9filmow Marvela, i nie ukrywam bardzo mnie to cieszy, bo jaki Zimowy Żolnierz mi sie niesamowicie podobal :)