Patrząc na Thor Mroczny Świat i śmierci Asgardczyków w nim pewnie jakimś specjalnym ostrzem. Choć działka mrocznych elfów też dawały radę.
Thor ani inni asgardczycy nie są nieśmiertelni i nigdy nie byli ani w filmach ani w komiksach.
Sposobów jest mnóstwo i są z grubsza takie jak w wypadku każdego człowieka.
Tylko, że potrzebne jest większe natężnie. Więcej siły by złamać kości, większa temepratura by poparzyć itp itd.
Ja czytałam w internecie, ( oczywiście tez wiem bo oglądałam Avengers Zjednoczeni ) że w jakiejś tam mitologii Thor był zjedzony przez Węża Midgardu. Ale oczywiście w tamtym serialu tego nie pokazali ;/
to jest ukłon w strone mitologii nordyckiej. Podczas Ragnarok'u (zmierzchu bogów) (Najprawdopodobniej to będzie temat 3 części Thora) gdzie ginie większość bogów nordyckich . Thor walczy z Jormungand ( wężem Midgardu ) . Jest to jedno z trojga dzieci Lokiego z Gigantką ( Angerboda ). Thor zabija węża midgardu ale ginie od jego jadu . Oprócz tego Loki i Heimdal pozabijają się razem i Odyn z Fenrirem również ( wielki wilk , również jedno z trojga dzieci Lokiego) . Generalnie następuje apokalipsa :)
Ci bogowie byli jak ludzie, mieli wady, slabosci i byli śmiertelni. Jak kazdy bóg zostali stworzeni przez ludzi i to właśnie im jest do ludzi najbliżej. Nas też kiedyś czeka zmierzch. Gdyby nie jedli złotych jabłek mitologia skończyła by sie jeszcze przed Ragnarokiem.
Pozdrawiam Marcin
Jeszcze jest druga wersja, że Odyn został pożarty przez Fenrira, a ten został pokonany przez Widara, który przeżył Ragnarok, by w rządzie zemsty pomścić swego Ojca rozrywając szczękę wilka przydeptując dolną partię, a górną pchać ku niebu.
Witaj
Ragnaroku nikt nie przeżyje - z Helu powróci Baldur i on będzie radził po zmierzchu bogów.
Tyr stracił rękę gdy próbowali związywali Fafnira - Fafnir odgryzł mu dłoń bo Tyr wsadza ja do pyska w zamiana za to iż wilk pozwoli się związać - niestety wilkowi nie udało się zerwać więzów i tak Tyr pozbył się prawicy .
Marcin