PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211589
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Jakim teoretycznym sposobem można by zabić Thora albo Lokiego? Chodzi mi o istoty ich pokroju

juchacz17

Thor ma swoją przepowiednię że Wąż Midgardu może go zjeść. Chyba (oglądałem Avengers: Zjednoczeni)

Dragon179

Ale tu jest mowa o avengersach. Sam się zastanawiam jak ultron mógłby go pokonać

hulk_filmaniak

No bo nie było nawet takiej sytuacji, żeby Thor mógł umrzeć

ocenił(a) film na 10
juchacz17

Patrząc na Thor Mroczny Świat i śmierci Asgardczyków w nim pewnie jakimś specjalnym ostrzem. Choć działka mrocznych elfów też dawały radę.

ocenił(a) film na 7
juchacz17

Jak ojciec mu moc odebrał, to było z nim kiepsko.

ocenił(a) film na 7
juchacz17

Thor ani inni asgardczycy nie są nieśmiertelni i nigdy nie byli ani w filmach ani w komiksach.

Dealric

To już każdy wie, chodzi mi o to że są bardzo wytrzymali i nie wiem ile dadzą radzę wytrzymać

ocenił(a) film na 7
juchacz17

Sposobów jest mnóstwo i są z grubsza takie jak w wypadku każdego człowieka.
Tylko, że potrzebne jest większe natężnie. Więcej siły by złamać kości, większa temepratura by poparzyć itp itd.

ocenił(a) film na 9
juchacz17

Zawsze można im odrąbać łeb.

ocenił(a) film na 9
muppet90

Dobrze powiedziane ....

ocenił(a) film na 9
juchacz17

Ja czytałam w internecie, ( oczywiście tez wiem bo oglądałam Avengers Zjednoczeni ) że w jakiejś tam mitologii Thor był zjedzony przez Węża Midgardu. Ale oczywiście w tamtym serialu tego nie pokazali ;/

ocenił(a) film na 10
zizulek13

to jest ukłon w strone mitologii nordyckiej. Podczas Ragnarok'u (zmierzchu bogów) (Najprawdopodobniej to będzie temat 3 części Thora) gdzie ginie większość bogów nordyckich . Thor walczy z Jormungand ( wężem Midgardu ) . Jest to jedno z trojga dzieci Lokiego z Gigantką ( Angerboda ). Thor zabija węża midgardu ale ginie od jego jadu . Oprócz tego Loki i Heimdal pozabijają się razem i Odyn z Fenrirem również ( wielki wilk , również jedno z trojga dzieci Lokiego) . Generalnie następuje apokalipsa :)

ocenił(a) film na 9
MTygrysek

Trochę porąbane ...

ocenił(a) film na 8
zizulek13

Ci bogowie byli jak ludzie, mieli wady, slabosci i byli śmiertelni. Jak kazdy bóg zostali stworzeni przez ludzi i to właśnie im jest do ludzi najbliżej. Nas też kiedyś czeka zmierzch. Gdyby nie jedli złotych jabłek mitologia skończyła by sie jeszcze przed Ragnarokiem.

Pozdrawiam Marcin

ocenił(a) film na 6
MTygrysek

A to nie przypadkiem Tyr pokonał Fenrira, a wcześniej ten mu nie odgryza ręki?

ocenił(a) film na 6
MTygrysek

Jeszcze jest druga wersja, że Odyn został pożarty przez Fenrira, a ten został pokonany przez Widara, który przeżył Ragnarok, by w rządzie zemsty pomścić swego Ojca rozrywając szczękę wilka przydeptując dolną partię, a górną pchać ku niebu.

ocenił(a) film na 8
czesiol

Witaj
Ragnaroku nikt nie przeżyje - z Helu powróci Baldur i on będzie radził po zmierzchu bogów.

Tyr stracił rękę gdy próbowali związywali Fafnira - Fafnir odgryzł mu dłoń bo Tyr wsadza ja do pyska w zamiana za to iż wilk pozwoli się związać - niestety wilkowi nie udało się zerwać więzów i tak Tyr pozbył się prawicy .

Marcin

użytkownik usunięty
juchacz17

Boga zabija brak wiernych