W ramach promocji filmu "Bezwstydny Mortdecai" aktor Paul Bettany udzielał wielu wywiadów, a zadawane mu pytania często wykraczały poza zakres głównej tematyki, zahaczając chociażby o kwestię "Avengers: Age of Ultron", gdzie przyjdzie mu zadebiutować w roli superbohatera. Bettany dotychczasowo ograniczał swój udział w produkcjach Marvel Studios do podkładania głosu postaci Jarvisa, sztucznej inteligencji należącej do Tony'ego Starka, jednak w najbliższej przyszłości to się zmieni, bo ujrzymy go jako androida imieniem Vision.
Aktor nie ukrywał, że jest w posiadaniu wiedzy co do przyszłych losów swojej postaci. "Właśnie to najbardziej mi się podoba w Marvelu", stwierdził Bettany, opowiadając o swoim kontrakcie ze studiem, który przewiduje występ w większej liczbie filmów. "Nigdy nie sądziłem, że będę pracował z dala od domu przez sześć miesięcy. A teraz, kiedy mają co do mnie nowe plany, chyba będę w bardziej przemyślany i rozsądny sposób podchodził do tego, co robię poza tą pracą. Poczekać na właściwą chwilę i się nią nacieszyć." Następnie Paul wyjawił, że przed otrzymaniem roli Visiona nie miał okazji obejrzeć wcześniejszych filmów z Kinowego Uniwersum Marvela: "Musiałem sporo się dowiedzieć, nadrabiając poprzednie filmy", śmiał się. "Dopiero wówczas zdałem sobie sprawę, jak wszystkie są ze sobą połączone. Zapragnąłem poznać lepiej świat, którego częścią się stałem. Zrobiłem to i miałem kupę zabawy, zwłaszcza kiedy sobie przypomnę, że przeszedłem z planu zdjęciowego, gdzie film kręciło się w 20 dni, nie myśląc o pieniądzach i marketingu, do widowiska o takim rozmachu." Kontynuował: "Dzięki świetnej ekipie czułem się jak w domu. Było bardzo zabawnie i przyjemnie z nimi pracować. W całym życiu nie widziałem tak wielkich planów i scenerii. Na jednym planie czułem się niemal jak w odrębnym mieście."
Chociaż nie otrzymaliśmy nadal oficjalnego zdjęcia ukazującego Visiona w "Age of Ultron", to trzeba przyznać, że Marvel nie próżnuje, umieszczając go na wielu promocyjnych gadżetach oraz w zestawach zabawkowych, które dają nam pewne wyobrażenie wizerunku nowego Avengera. Bettany wspominał, że wie o planach, jakie już wobec niego są snute w Marvelu. Można się spodziewać jego występu w "Avengers: Infinity War", ale czy wcześniej przyjdzie nam go zobaczyć np. w "Captain America: Civil War"?