PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211626
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Walka

ocenił(a) film na 5

Chce ktoś klip krótki walki Hulka z Hulkbasterem ?

Zartanxxx

Jakaś nowość czy z jakiegoś już odbytego trailera?

ocenił(a) film na 5
hulk_filmaniak

1:26 nowość sama walka obu panów

ocenił(a) film na 5
Zartanxxx

Oczywiście 1:26 czas trwania

użytkownik usunięty
Zartanxxx

http://www.facebook.com/MarvelCinematicUniverse

:)

Zartanxxx

Przetłumaczysz mi jakie tam słowa występują?

użytkownik usunięty
hulk_filmaniak

http://www.facebook.com/MarvelCinematicUniverse

tu masz pierwszy filmik z góry

użytkownik usunięty
hulk_filmaniak

zresztą jak Klip może być z trailera myśl trochę...

Przetłumaczysz mi co Stark gada?

użytkownik usunięty
hulk_filmaniak

nie włączyłem tego klipa :D nie oglądam spoilerów, nauczka przez spoilery Hobbita będę tu na forum sporadycznie :)

A znasz kogoś kto przetłumaczy mi to?

użytkownik usunięty
hulk_filmaniak

na pewno ten co już to obejrzał :P

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 4
Zartanxxx

Jeszcze nie tak dawno marvelici narzekali na MoS, ze Superman nie dba o mieszkancow miasta i nie odciaga Zoda z dala od nich. Ciekawe, jak beda probowac usprawiedliwiac Starka, ktory rzuca Hulkiem tam, gdzie stoja ludzie i kompletnie nie dba o ich bezpieczenstwo.

ocenił(a) film na 5
DarthDream

No wiesz jakby chciał patrzeć przez taki pryzmat to on Hulka by nie uderzył,a przeciwna strona by go rozerwała na strzępy

ocenił(a) film na 4
Zartanxxx

Ha! Wiedzialem, ze dla Iron Mana usprawiedliwienie sie znajdzie! Szkoda, ze malo kto probowal wyjasnic dzialania Supermana.

użytkownik usunięty
DarthDream

Stark będzie kontrolowany chyba ale nie jestem pewien, zresztą co ma MoS do Age Ultron?

ocenił(a) film na 4

Cos ma, w koncu oba to filmy o superherosach. :) Tak sie sklada, ze dwa lata temu przy okazji MoS fani Marvela krytykowali ten film za to, co napisalem powyzej a za wzor stawiali pierwsza czesc Avengers, w ktorej to Kapitan swietnie zorganizowal akcje by chronic "cywilow". Dlatego pozwolilem sobie porownac MoS z nowa odslona Avengers i zwrocic uwage na to, jak nisko musialy spasc standardy najwiekszych bohaterow na Ziemii skoro zostawili biednych ludzi bez wsparcia w samym srodku walki miedzy poteznymi herosami. :)

ocenił(a) film na 10
DarthDream

W zasadzie to nie wiemy jak dalej ta walka bedzie postępować. Być może Stark zgadał się z ekipą że on walczy oni przeprowadzają ewakuacje. Może być milion rozwiązań. Gdzieś ostatnio czytałem nie wiem może nawet tutaj na filmwebie że Stark ma w końcu wywalić wielkoluda z miasta by Zminimalizować zniszczenia. W MOS nawet chyba Supek nie miał zamiaru przenosić walki poza miasto.

ocenił(a) film na 4
KapitanP

Dobrze, bardzo dobrze. :) Uzasadnic przebieg walki Supermana tez nie jest trudno, ale niektorym sie po prostu nie chce.

ocenił(a) film na 10
DarthDream

Supermen jest setki razy szybszy od Iron Mana i z ciągu kilku sekund mógłby przytrzymując Zoda (Dość długo trzymał go przed skręceniem karku) znaleźć się na pustyni lub nad oceanem. I tam z dala od ludzi toczyć walkę. Kurcze nawet na orbicie sie się bili poczym wrócili w to samo miejsce co jest już totalną bzdurą ale to już szczeguły. Hulk sie rzuca na lewo i prawo i można powiedzieć że jest mało wygodnym przeciwnikiem ciężko się do niego zbliżyć a co dopiero dłużej przytrzymać. W Avengers logiczne było że walka musi się toczyć w mieście no bo portalu na pustynie nie przeniosą ale skala zniszczenia jest nie do porównania. No pewnie w A1 kilka wieżowców padło ale bez przesady w MoS to była już lekka przesada przelatywanie przez 6 wiezowców bez zadrapania. Jeśli patrzeć tylko na skale zniszczeń i to czy starano się zminimalizować straty to a A zgineło 1000 osób a w MoS 100 000. A poza tym nie lubie takich przepychanek mięcy filmami lub DC VS MARVEL. Każdy film jest inny i ma inne zalety i wady.

ocenił(a) film na 4
KapitanP

Szkopul polega na tym, ze podczas walki Supermana z Zodem najprawdopodobniej nie zginal absolutnie nikt, co nie przeszkadza hejterom szukac dziur w calym. Nim zaczeli sie tluc, wiekszosc mieszkancow ewakuowala sie z miasta a ci co zostali, nie znajdowali sie w sercu walki, jak to widzimy we fragmencie Age of Ultron. Kryptonczycy bili sie albo na ulicy na ktorej nie bylo nic oprocz porzuconych ciezarowek LexCorpu albo na budowie opuszczonej przez pracownikow albo na orbicie albo wysoko wsrod wiezowcow, gdzie tez nie bylo zywej duszy. Z gory na ulice posypalo sie troche szkla i gruzu, no i 1 wiezowiec sie przewrocil ale nie widac by ktokolwiek ucierpial, bo ludzie obserwujacy walke stali z innej strony tego upadajacego wiezowca. Dopiero pod koniec eS i Zod wpadli na paru ludkow i oprocz tego, ze koles zlal sie w gacie na widok Zoda strzelajacego promieniami z oczu nic nikomu sie nie stalo. Mimo to dla duzej czesci widowni Superman to w tym filmie brutal ktory ma totalnie wszystko w d*** - jesli tak, analogicznie jest nim Stark. Ale oczywiscie malo kto to przyzna, bo Iron Man jest cool a Supek jest be, bo tak. :)

DarthDream

Hulkbuster został stworzony po to żeby hulka poskromić, a nie wywozić z miasta kiedy ten się wkurzy.
Porównanie nie ma sensu, bo Hulk to nie Zod, a Iron Man to nie Superman. Hulka się nie da złapać kiedy jest na maksa wkurzony i przenieść z miejsca na miejsce.

Ten argument jest całkowicie pozbawiony logiki.

Jeśli w AoU Stark chwyci Hulka wyrzuci go gdzieś daleko za miasto albo wyrzuci gdzieś na orbitę i po krótkiej wymianie ciosów trafią dokładnie w to samo miejsce w mieście, z którego "wylecieli" to dopiero wtedy te obie sceny będą równie głupie.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
roach22

Hulka sie nie da zlapac i przeniesc z miejsca na miejsce? To ciekawe jak w komiksach dostal sie na planete Sakaar. :| A w ogole nie mowilem o przenoszeniu Hulka tylko o przenoszeniu walki. Mniejsza i o to, wiedzialem, ze marvelici beda bronic swoich filmow i to co w filmach DC uznaja za wade, w filmach Marvela jest do zaakceptowania, co bylo do udowodnienia. :)

ocenił(a) film na 10
DarthDream

Ja tam lubie tak sami DC jak i Marvel. Sam pamiętam jak się jarałem gdy wychodził Mroczny Rycerz Haha

DarthDream

Marvelita, bo logicznie argumentuje?

Hulk dostał się na Sakaar przez "podstęp" iluminatów. Nikt go nie chwycił i tam nie przeniósł. Właściwie to sam dobrowolnie wszedł na statek i odleciał w kosmos.
Ale tego wiedzieć nie mogłeś, bo właściwie na niczym wiedzy nie opierasz. Ty jedynie odwracasz kota ogonem.

Hulka Iron Man miał pokonać i po to powstał Hulkbuster. Nie po to żeby wyrzucać go poza miasto.

Zresztą, ja kończę dyskusję, bo prezentujesz ten sam poziom co użytkownik hudylobo, który płaczę od prawie roku pod każdym newsem dotyczącym Marvela, nazywając każdego Marvelitą czy to fanboyem, samemu będąc ślepo zapatrzonym w tego średniaka jakim jest MoS.

Żegnam.

DarthDream

Też twój tok myślenia jest kiepski nie wpadłeś na to że są ludzie którzy są Fanami DC i Marvela ??

ocenił(a) film na 4
wort801

Malo jest ludzi, ktorzy lubia oba wydawnictwa tak samo. Generalnie kazdy ma jakiegos faworyta.

DarthDream

Ale jednak są tacy ... nie każdy szuka konfliktów ...

DarthDream

Post 2

Zartanxxx

Przetłumaczysz mi co Stark tu w tym klipie gada? Bardzo proszę

ocenił(a) film na 5
hulk_filmaniak

Wiesz co to może być trudne ale spróbuje. PS jest kolejny Spot n YT

ocenił(a) film na 5
hulk_filmaniak

Wszyscy stójcie w miejscu. Wiem że ta wiedźma wyprała Ci mózg ale jesteś silny,jesteś Bruce Banner. To tyle co zrozumiałem jeśli jest inaczej poprawcie mnie ale to coś w te kredki.

Zartanxxx

A te klipy przetłumaczysz mi ? Proszę

http://marvelcomics.pl/news/index/id/23466/Dwa-klipy-z-Avengers:-Czas-Ultrona

ocenił(a) film na 5
hulk_filmaniak

Niestety mój angielski aż tak rozwinięty nie jest więc tu Ci nie jestem w stanie pomóc

ocenił(a) film na 7
Zartanxxx

Chaotyczne naparzanie. MoS robił to o wiele lepiej: w większej skali, z użyciem lepszych środków, a przy tym nie wmawiał nikomu,że ratuje cywilów - jakby kogokolwiek w filmach Marvela czy jakichkolwiek innych, komiksowych obchodził los przechodniów i gapiów.
Jeden bohater naparza się z drugim, bo jednemu w głowie miesza jakiś telepata - na ekranie to już było, praktycznie w co 3 odcinku X-Men TAS albo innym, losowo wybranym serialu. Tam przynajmniej o wiele łatwiej o takie akcje, bo to serial animowany, który jest dużo bardziej plastyczny. W filmie ten wątek śmierdzi wtórnym zawiązaniem akcji tj. walki Iron vs Hulk.
Ale obejrzeć zawsze można, przecież na ukazanie szalonego Hulka w filmie czeka się jak na gwiazdkę. Co innego,że walka prawdopodobnie będzie wyglądać dość przewidywalnie

ocenił(a) film na 8
Zartanxxx

Nie uważacie, że za dużo już pokazują tych wycinków z filmu?

ocenił(a) film na 8
Rebreg

Uważamy. Dobili do ... 10 clipów.

ocenił(a) film na 8
thorin3

Z drugiej strony właśnie się skapnąłem że ten film miał już swoją premierę. Teraz wszelakie portale (nie polskie) mogą sobie do bólu wrzucać takie rzeczy. A my po prostu lepiej w nie nie klikajmy :P Walkę Hulkbustera z Hulkiem sobie darowałem bo nosz kur.... jaką ja będę miał przyjemność z tego filmu jak już wszystko zobaczę pocięte na 10 części? : (((

ocenił(a) film na 5
thorin3

10 klipów? Ja widziałem tylko 4 walke Hulka z Tonym,gadke Ultrona ze Starkiem,Hulka z wdową i kłótnie Avnegersów. Co mnie ominęło?

ocenił(a) film na 8
Zartanxxx

Wszystkie są w temacie z newsami.

ocenił(a) film na 5
thorin3

Ok. Ale i tak sądzę że w zasadzie nic wielkiego nie ukazali,no może prócz walki obu Panów