Po prostu brak mi słów. Prawdziwy koniec gry. Kiedy dowiedziałam się, o planowanych filmach z dotychczasowymi poznanymi bohaterami, nie mogłam się doczekać, a teraz już po wszystkim. Jak żyć Panie Feige, jak żyć?
Film bardzo mi się podobał. Był pełen emocji, można było się pośmiać, wzruszyć i przypomnieć sobie postacie, przewijające się przez ostanie filmy. Oczywiście nie był to film bez wad, mam tu na myśli pewne luki logiczne i scena, kiedy to wszystkie Panie idą walczyć ramię w ramię (scena moim zdaniem zbędna). Każdy z nas podejrzewał, że nie wszyscy przeżyją ostateczne starcie z Thanosem, ale przeczuwać a zobaczyć to dwie różne sprawy. Niektórzy z nas podejrzewali, jaki los czeka Starka. Doktor Strange poświęcił przecież kamień czasu, mówiąc, że „to jedyny sposób". Wiedzieliśmy również, że aktorzy tworzący dotychczasowy skład Avengersów, nie będą ich grać wiecznie. Miałam jednak nadzieję, że Tony przejdzie na emeryturę i będzie wspomagać nowych bohaterów z tylnego siedzenia, albo będzie miał krótkie cameo. MCU bez RDJ jako Iron Mana i Chrisa Evansa jako Kapitana Ameryki nie będzie już takie same. Będzie inne. Brak sceny po napisach jest bardzo wymowne, czy twórcą MCU w nowej fazie uda się nas zaskoczyć, czy ponownie jak przed 11 laty, zaczniemy nową, wspaniałą przygodę? Myślę, że wszystko zależy od postaci i aktorów, aby znaleźli takich odtwórców jak np. RDJ, który swoją charyzmą zachęcił nas do tej niezwykłej podróży. Myślę, że aktor urodził się do tej roli. Mam również nadzieję, że aktorzy grający w MCU, będą pojawiać się w nowych, ciekawych produkcjach. Jedno jest, pewne skończyła się pewna epoka. A teraz ma klika pytań.
1. Jak myślicie, czy będzie scena, po napisach po Spider-Manie, która uchyli rąbka tajemnicy i pokaże nam nowy kierunek MCU?
2. Czy Kevinowi Feigowi i spółce uda się ponownie nas „zaczarować” swoimi filmami?
3. Czy według Was zobaczymy jeszcze kiedyś,Avengersów (oczywiście w innym składzie)?
4. Którzy bohaterowie lub grupa bohaterów zachęciłaby Was do pójścia do kina?
5. Czy według Was będą kolejne filmy z Doktorem Strangem, Czarną Panterą lub Thorem?
6. Pytanie najważniejsze czy po Avengers. Koniec gry. Który podsumował dotychczas znane nam MCU, będziecie czekać na kolejne filmy, czy odpuścicie sobie przygodę ze światem Marvela?
Pozdrawiam. Jestem ciekawa Waszych opinii.