Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 196 tys. ocen
8,0 10 1 195509
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Filmy poprzednie

użytkownik usunięty

Czy jeżeli nie widziałam tylko Kapitan Marvel, Thor Ragnarok i Strażnicy Galaktyki 2 to będę miała duże problemy z odbiorem fabuły?

Hmm.. Skoro oglądałaś Infinity War to już chyba za pozno na narabianie poprzednich.

Cap Marvel - bardzo silna postać, jedna z najsilniejszych. Niezbyt musisz oglądać, silna, lata, strzela, buja się po kosmosie.

Thor Ragnarok - zadziało się tam wiele co jest w filmie, myślę że warto by było obejrzeć by znać historie Thora, jest sporo go filmie.

Strażnicy 2 - hmm nie pamiętam co tam było.. Jedynie z częsci o strażnikach trzeba wiedzieć że Nebula lubi się już z Gamorą a Quill kocha Gamore i odwrotnie. Ale to juz po IW wiesz, jak obejrzałaś.

użytkownik usunięty

Jeśli nie ogladalas wszystkich filmów to raczej mija się z sensem.

ocenił(a) film na 8

Największe z Thor Ragnarok - tu faktycznie ma wpływ. Captain Marvel można obejrzeć żeby wiedzieć co i jak, skąd ta postać się wzięła choć jej przeszłość nie ma wpływu na fabułę, a z Guaradians of Galaxy 2 nie ma nic poza jednym zdaniem.

Rozumiem, że Infinity War obejrzane? Bez tego nie ma co zaczynać.

użytkownik usunięty
Alex_Tyler

No właśnie byłam na Infinity War i tam wszystko rozumiałam. Thora nie oglądałam wszystkich części, bo postać niestety do mnie nie przemawia :(

ocenił(a) film na 8

nie ma szans na ogarnięcie w 100% bez zobaczenia każdego filmu marvela

ocenił(a) film na 8

tu nie chodzi o zrozumienie fabuły. bo ta jest prosta jak budowa cepa. tylko przywiązanie do postaci budowanych przez 10 lat. zeby czuć jakiś ładunek emocjonalny trzeba ich znać, wiedzieć jaką drogę przeszli. wiedzieć jakie relacje ich łączą.
bez tego oglądanie tego filmu nie ma sensu. to jakby obejrzeć tylko ostatni odcinek serialu.

ocenił(a) film na 8
Vladimir_Makarov

i tak każdy film mcu jest ważny, co do jednego. 90% endgame to nawiązania.