Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 196 tys. ocen
8,0 10 1 195552
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Długo przyszło czekać na kulminacje. 2.30 spokojnie. Zatem finał miał być niesamowity. Jest "football" z rękawica, jest mesjanistyczne poświęcenie ale już to jak sceneria wygląda to jest jakiś dramat a wy jak sądzicie? Co w finałowej bitwie się udało a co lepiej przemikczec?

JohnTheBrave

Akurat uważam, że finałowe starcie to niemal majstersztyk. Odkladajac trochę niedociągnięć i pogubienie się scenarzystów z marginesem mocy bohaterów(Thor z dwoma młotami dostaje po dupie od Thanosa bez kamieni) to jest tam wszystko - gagi, dynamika, dramaturgia, każdy z ważniejszych bohaterów chociaż z kilkoma chwilami na ekranie. Akurat finałowe starcie IMO jest dużo lepsze niż w IW, chociaż jako całokształt Infinity War jednak stawiam wyżej.

ocenił(a) film na 7
JohnTheBrave

Byc moze sie myle, ale wielki antman gdzies szybko ulotnil sie :) Problem naturalnie jest z wywazeniem mocy superbohaterow. Ponoc wiedzma pokonalaby Thanosa czy cos, no to dlaczego w poprzedniej czesci nie wziela sie za Thanosa od razu:)

Qjaf

Bo wtedy Thanos miał kamienie

użytkownik usunięty
JohnTheBrave

Thanos trzymal się tyle samo co z kamieniami. Scarlett powinna go rozjebać w sekundę,

ocenił(a) film na 10

Zbroja chroniła Thanosa

użytkownik usunięty
Dimetro

No nie no, ale z czego ta zbroja?

ocenił(a) film na 10

Pewnie z tego samego co jego ostrze .

użytkownik usunięty
Dimetro

Nie przekonuje mnie to. To samo pisali, że Thanos mial zbroję i dlatego Hulk przegrał w IW. Nie czytam komiksów, ale yyy znawcy twierdzą, że normalnie Hulk powinien rozczłonkować Thanosa. Ale nie czepiam się, bo to nie to samo co komiksy, które i tak sa same w sobie dość umowne.

ocenił(a) film na 6
JohnTheBrave

No wlasnie nie specjalnie co kolwiek sie w tej bitwie udało ja pierdzielnołem śmiechem serio to było tak tak głupie i patetyczne haha masakra