Wyjaśni mi ktoś jak on podniósł młot. To jeszcze mogę przebolec, ale to że ciskal piorunami już nie. Jak to się ma do komiksów?
Chyba w którejś części avengers jak cap podnosił młot to drgnal więc okej ,ale ciała nie piorunami WTF
W Age of Ultron podczas imprezki u Starka drgnął młotem i Thor to zauwazył. Juz wtedy było wiadomo, ze w końcu to zrobi, prędzej czy pozniej - jak dla mnie wybrali najlepszy mozliwy moment. A pioruny, no cóz.... skoro był godny to i piorunem przysadził ;D
według wielu to jest wyjaśnienie: https://www.youtube.com/watch?v=_IfYZZDTays - patzr na końcu filmu jak odyn zaklina młot.
Dla mnie jest to nadinterpretacja ale mogę to przyjąć. Nie zastanawia mnie to tak bardzo jak to jakim cudem Stark swtorzył rękawicę mogącą okiełznać moc kamieni i jakim cudem mógł od tak po prostu sobie w niej pstryknąć....
avengersi nie wiedzili, że taka rękawica będzi potrzeban to niby po co Stark miałby nad nią 5 lat pracować. Poza tym stark od razu zakłada rodzinę i widać, że to jej się poświęca. Jak ma chwilę czasu to usiądzie sobie i pokombinuje cos z czasem ale ewidentnie widać, że raczej odpuszcza.
Komiksy same w sobie nie sa dla mnie wyznacznikiem bo ich nie czytałam - uważam, że można z nich wziąść fajne pomysły ale ja oglądam filmy a komiksów nie czytałam. Poza tym czytałam, że jak nastały cięzsze czasy dla rynku z komiksami to marvel zaczął tworzyć dość powiedzmyy... nie wiem beznadziejen historie do których najchętniej obecnie by się nie przyznawał. Słyszałeś np. że jedna z postaci ktra poknała thanosa była kobieta wiewiórka??? po za tym słyszałam, że hela wcale nie była siostrą thora w komiksach tylko chyba córką lokiego??
Poza tym Thanos raczej posiada znacznie wieksze możliwości techniczne niż stark to czemu mimo to leci do krasnolódów aby one stworzyły mu tą rękawicę?
Jeśli nie ma czasu na nic poza córką i żoną to jakom sposobem żona starka ma zbroje i umie nią kierować ?? tego się nie nauczy w 5 minut ..że zajmuje się córką to nie znaczy że cały czas jest w domu...Jako naukowiec i geniusz jest raczej zainteresowany taką mocnym nowinką.Rozumiem że ty jako geniusz byś nie była ciekawe z czego to jest i jak działa:)
no własnie na to chyba tez musiał czas przeznaczyć, a zająć się dzieckiem a on od tak posiadł nagle wiedze krasnoludów i ich tajniki i od tak zrobił sobie rękawicę do tego jeszcze stworzył maszynę czasu i to mniej niz w rok. Tak jak napisałam powyżej jest chyba jakiś powód dla którego Thanos poleciał do krasnoludów a nie do starka po tą rekawicę. Ja rozumiem, że stark jest geniuszem ale wszystko ma swoje granice a jesli nie ma to czemu po prostu dr Starnge - geniusz magi - nie użył jakiegoś super zaklęcia aby zlikiwdować thanosa - to przecież też geniusz...
i jak wspomniałam wcześniej. Czyli jeśli nagle w EG pojawiłaby się kobieta wieiórka i by pokonała thanosa to byłoby okej bo tak też było w komiksach???
No nie każdy pomysł jest dobry, ale ironman to taki Batman z DC, chodzi mi o to że swoje inteligencją i sprytem nie raz pokonywał wrogów silniejszych od siebie.
ale to ciągle człowiek a jego geniusz ogranicza się do tego co na ziemi. Siostra black pantery też jest geniuszem i tak naprawdę dopiero jak wakanada podzieliła się swoją wiedza to dopiero wtedy thony opracował te nancząstecki. Każda postac w świecie marvela miała dla mnie sowje mocne strony i te słabsze. Strak jest geniuszem ale człowiekiem. Thor jest bogiem ale rozumem nie grzeszy. I takie filmy pokochałm gdzie avengersi uzupełniali się na wzajem i tworzyli jedna całośćią. Natomiast oglądając EG widać ewidentnie, że cały film jest mocno naciągany na rzecz starka i dla jego fanów to pewnie fajne ale nie koniecznie dla iinych osób. Podam ci inny przykład naciągania fabuły na rzecz starka w IW. W tym pączku dr strange pyta się starka czy może zabrac ich z powortem na ziemie. A ja pytam się po co on w ogóle zadaje takie pytanie skoro w EG widać, że Strange może sobie otworzyć portal na ziemie i co najwyżej z "grzeczności zawodowej" może się Starka spytać czy z nm idą. Strange jakby chciał to przeniósł by pewnie tego całego pączka...
ostatnio reżyserowie EG powiedzili, że thanos przeniósł się z całą armią z 2014 do 2023 ponieważ sam sobie wytworzył te cząsteczki pym (na podstawie tej jednej co miał). Te cząsteczki były na ziemi co najmniej od 1970 roku. i dla mnie całkowicie zrozumiałe by było jakby to samo zrobił stark - bo mają ich za mało. A geniusz starka na to nie wpadła ale wpadła na to thanos. Z kolei thanos nie wpadl na to aby zamista lecieć do krasnoludów po rękawice polecieć po nia do starka a pzy okazji zabrać dwa kamienie....
To nie są błędy tylko Twój brak uwagi. Nanotechnologia była już w Civil War. Nie miał z niej Stark całej zbroi tylko zegarek. Czyli Wakanda nie miała żadnego wpływu na rozwój technologiczny Starka.
Jako że avengersi mieli już starą rękawice thanosa, nie musieli się zastanawiać jak ją stworzyć. Wystarczyło skopiować. A ile to czasu trwało? Nie ma tego pokazanego, ale można założyć, że więcej niż 5 minut po tym jak wrócili z podróży w czasie.
Jeśli Thor dla Ciebie rozumem nie grzeszy to nie bardzo ogarniasz koncept oglądania i słuchania jednocześnie. Robisz jedno bądź drugie i potem wychodzą ci takie masowe farmazony.
To ostatnie zdanie to dobry argument na to, że 4 to nie ocena filmu, tylko Twoje IQ.
To nie jest obraza za ocenę tylko za tak śmieciowo napisany post. Mnie oceny ludzi nie interesują, po prostu to ostatnie zdanie było tak głupie.
jakie to przykre, że wśród fanów tych filmów zdarzają się takie jednostki jak ty. Tylko im szkodzisz więc myślę, że dobrze by było jakbyś się do tego nie przyznawał.
Co to ma wspólnego z filmem i fanami? Przeczytaj ostatnie zdanie swojej poprzedniej wypowiedzi. Opinia zrodzona z ignorancji i czystej głupoty. Oczekiwałaś owacji na stojąco?
chcesz ze mną dyskutować? To przeproś. Nie wiesz za co? To wróć tu jak nabierzesz trochę ogłady i kultury. Bo nie będę prowadziła dyskusji z osobą, której poziom wychowania i sztuki prowadzenia konwersacji nie wychodzi poza poziom "podobno" mojego IQ.
Podpowiem, że w tej odpowiedzi zawarta jest wskazówka, którą osoba z Twoim zapewne bardzo wysokim IQ bez problemu wyłapie :)
poza tym przez te 5 lat avengersi zapewne mieli co robić. Załużmy, że strak nie jest takim egoistą by ze wszystkim zostawić avengersów ale przecież połowa ludzkości zniknęła. Pomyśl co musiało sie dziać....lekarze znikają w trakcie operacji, niemowlęta zostają bez opieki, zwierzeta w schroniskach bez opieki, dzieci bez opieki, braki policiantów itd... to pstryknięcie miało znaczenia. Samoty spadające z nieba itd. mysle, że przez najblizsze 2 lata jeśli strak tego nie olał to naprawdę miał co robić...