Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195343
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

W EG ojciec Starka mówi o sobie coś w stylu, że załuje, że był takim egoistą i nigdy nic dla ludzkosći czy innych nie zrobił - to nie jest dokładny cytat ale ja ogólnie zapamiętam wydźwięk jego słów w taki sposób.... I oile pamiętam w pierwszym filmie o kapitanie ameryce ojciec Starka według przynajmnie mnie bardzo dużo robi dla całej ludzkośći - bierze udział w stworzeniu KA, tworzy jego tarczę, Pracuje w TARCZY i walczy na swój sposób przeciwko hydrze a nie kiedy ryzykował życiem np. jak pilotował samolot w strefie wojennej by pomóc KA dostać się na linie frontu itd. Poza tym fakt, że jego ojciec został zamorodowany przez HYDRĘ raczej oznacza, że mocno hydrze zawadzał. Nie odebrałm postaco Ojca Starka jako milionera nie wiedzacego co robić z pieniędzmi, podróżującym po świecie i mającego głęboko gdzieś co się dzieje na świecie.... Chyba, że coś źle zrozumiałam ze słów, które wymiawia ojciec Starka w EG???

ocenił(a) film na 2
Himeko_Kuran

Widzisz to się nie ma logicznie trzymać kupy. Ojciec Starka w tym filmie był po to żeby dać Starkowi szansę na pogodzenie się z ojcem którego nie cierpiał przed jego śmiercią. Żeby Ci jeszcze bardziej jeszcze było przykro, że umarł. Cały motyw ze skokiem 5 lat w przód powstał tylko po to żeby miał córkę i żeby też nam było jeszcze bardziej przykro, bo był lepszym ojcem niż miał sam jak widać.
Właściwe ta scena od razu wskazywała na to, że on umrze i po niej byłem 100% pewien że to jego koniec.
Ten dialog ojca Tony'ego był tak napisany, żeby Iron Man uznał, że nie był aż taki zły i żeby był ckliwy moment i w ogóle gra na uczuciach widzów i fan-service itd. Bo przecież uczucia są najważniejsze, a nie logika w filmach! Ja nie wiem jak ty ja się mało nie popłakałem jak gadali o wychowywaniu dzieci. Tak się wzruszyłem. 10/10 Endgame najlepszy film.

ocenił(a) film na 10
Himeko_Kuran

I dlatego ocena 3?

ocenił(a) film na 1
Himiteshu

Ocena 3 za wiele innych rzeczy o których pisałam w innych wątkach czyli w skrócie pełno dziur logicznych, koncentracja na jednym bohaterze czytaj stark, zmiana charakterów Starka i kapitana Ameryki, powtarzalność po świetnym IW np scena z czarną wdowa to o ile w przypadku gamory to to było naprawdę mocne to myślałam że tutaj wpadna na jakiś fajny oryginalny pomysł a było kopiuj wklej. Po takich filmach jak civil war czy IW - EG jest jedną wilka pomyłka i rozczarowaniem. Widać że Disney maczal swoje macki. I tak jak pisałam w wielu innych postach ja już się żegnam z filmami marvel bo nie mam czasu na filmy na takim poziomie. :)