1. Jakim cudem Cap był w stanie władać Mjolnirem? W czasie Ultrona nawet go nie drgnął. Czy tym razem młot sam zdecydował kto może nim władać?
2. Nebula zabiła młodszą siebie i nadal żyje. How?
1. dopiero teraz cap był godny. mjolnir był tak zaczarowany. thor tez swego czasu nie mógł.
2. nebula zabiła drugą nebulę. to nie jest ta sama osoba. Profesor Hulk tłumaczył jak to działa. trzeba było słuchać.
kolejne pytanie, Stark pstryknął palcami i wymazał tylko Thanosa z jego armią. Dlaczego tylko ich dotknęło wymazanie?
ponieważ Stark tego chciał. możesz nią zrobić co tylko chcesz. Hulk wszystkich przywrócił do życia bo tak sobie pomyślał kiedy pstryknął.
no właśnie chyba nie można bo Hulk bardzo chciał przywrócić Natashe a nie mógł co przyznam mnie zdziwiło....
Przyznam, że to jest logiczne wyjaśnienie...szkoda w takim razie że nie pomyślał o Vision... mówi się trudno :)
A dziękuję :) dodam jeszcze dla potwierdzenia mojej wypowiedzi że oryginalna Gamora też nie wróciła a została jej młodsza wersja. W sprawie Visiona sytuacja jest inna według mnie Thanos zniszczył go, wiec nie skasował ale skopiowali jego dane we wcześniejszej części może go odrutują w kolejnych filmach.
w czasie ultrona kapitan właśnie ruszył młot thora. Dlatego w endgame Thor kiedy zobaczył że kapitan go podnosi i używa krzyknął "Wiedziałem" :)
co do nebuli to poczytaj na forum o kwestii czasu w świecie marvela, który tutaj użyli. Ogólnie zmieniając przeszłość nie zmieniasz przyszłości tylko tworzysz alternatywną linie czasową. Więc w filmie powstało chyba 6 dodatkowych alternatywnych rzeczywistości. Co więcej od teraz avegersi mogą podróżować międy nimi i przeszłości i brać z niej co i kogo chce więc ogólnie od teraz w filmach marvela może wydarzyć się wszystko. np. mogą sprowadzić starka z alternatywnej rzeczywistości jak zajdzie taka potrzeba...
Co do Capa i młota to zerknij jeszcze raz:
https://youtu.be/o3bhQwY0KCY?t=75
Zwróć również uwagę na minę Thora.