Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 196 tys. ocen
8,0 10 1 195509
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Ogólnie sporo nieścisłości jak dla mnie, dlatego chyba się nie nadaje do tego typu filmów bo za bardzo analizuje, ale jedna rzecz mocno mnie trapi, jakim cudem nebula z 2014 miała nagle w sobie wspomnienia nebuli z przyszłości? To kompletnie nie ma sensu, a dzięki temu thanos o wszystkim się dowiedział i cały film się toczył wokół tego.
Do tego brak marvel przez cały film, gdzie ona pewnie tez wyjaśniłaby tak ważny sprawniej, no dużo takich małych kruczków, które trochę psują cały obraz. Milion różnych wątków z przeszłości, kazda postać z jakimiś swoimi problemami i straszna sieczka się zrobiła.

ocenił(a) film na 10
Liseuuu

Jak dla mnie genialny film :D. Lepszy od jedynki. Jeśli chodzi o Nebule to nie ma się co zastanawiać. Nebula to robot i z tego co mówili w filmie to to, że Nebula zprzeszłości dostała się do banku pamięci 'dobrej' Nebuli. Możliwe, że Nebula trzyma wszystkie dane gdzieś w bazie danych np. na statku Thanosa i stamtąd dopiero pobiera dane (np. na wypadek jej śmierci, aby dane nie przepadły). A jeżeli tak, to obydwie podpięły się pod tą samą baze danych i mogły dzielić się wspomnieniami.
Czyli coś jak google drive :P.

ocenił(a) film na 10
lokomocio

+ Ona sama nie musiała nawet wiedzieć o istnieniu takiej bazy danych.