Tak nie można! Uśmiercacie Iron Man, Czarną wdowę, postarzacie kapitana Amerykę i nie wiadomo co sie stalo z gamorą... Ale jednak fajnie że nie ma typowego happy endu ze wszyscy dobrzy bohaterowie przezywają a złoczyncy umierają... Czy ktos wytlumaczy mi skąd kapitan ameryka mial moc Thora? Lub dlaczego kapitan ameryka z Iron Man przeniesli sie do lat 70 po ten kamień?
przenieśli się do lat 70 bo Starkowi nie udało się go zdobyć w nowym yorku chyba w roku 2014 - po prostu zawalił sprawę więc musiał cofnąć się po kamień jeszcze dalej. Co do młota to Kapitan ameryka był godny by go dzierżyć dlatego go podniósł natomiast czemu mógł używać błyskawic... nie którzy twierdzą, że młot miał też taką moc ale ja z tym twierdzeniem się nie zdadzam - myślę, że był to poważny błąd reżyserów....
to nie jest błąd reżyserów tylko Odyn w pierwszej części mówił "ten który będzie godny dzierżyć mjolnir, posiądzie "MOC THORA" a jakie Thor ma moc chyba widzimy :)
chyba masz racje. mój błąd. Po prostu myślałam, że odyn wówczas odebrał moc thorowi i umieścił ją w tym młocie wiedząc, że thor do tego dorośnie i wtedy odzyska tą moc przez co równocześnie moce młota powinny wrócić to normalnej wersji... ale może odyn mógł tak po prostu słowami nadać tej broni od tak moc boga piorónów... co raz mniej dziwi mnie w świecie marvela... :)