Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 196 tys. ocen
8,0 10 1 195552
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

... trochę zbyt. Zbyt długi, zbyt rozmemłany, zbyt chaotyczny, Co w sumie mnie trochę dziwi, ale tylko trochę, bo niby jak mieliby spełnić moje dzikie oczekiwania po IW. Bo mnie się IW bardzo podobał jako zakończona całość, jako idealny katechizm popkultury, jako film, który pomimo, że odstaję wiekiem od przeciętnego fana Marvela przykuł mnie do fotela i nie chciał puścić. A tutaj, w połowie zacząłem się zastanawiać które z nas wyjdzie po powrocie do domu z psem na spacer. I czy to jeszcze długo potrwa. (Potrwało bo po tym jak się film skończył to się jeszcze zaczęło coś a la Powrót Króla.) Wątek IM mi się podobał, Thor mnie śmieszył i wcale nie uważam, że to błędny rozwój postaci, (nie bardzo wiem co można innego robić w jego sytuacji i w jego wieku ;) ), resztę traktuję jako zło konieczne, przecież nie można było zostawić martwej połowy wszechświata (?).

darrowred

Wolałabym, żeby zostało martwe pół wszechświata, ale żeby przeżyli ci, co na początku, a nie ci, co potem po zmianach. Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Podobał mi się początek filmu, szansa na rozwój bohaterów, pogodzenie się z porażką. Ale nie, musi być łubudubu i wielki miszmasz.

ocenił(a) film na 6
Margo_M

O, to właśnie, oczekiwanie, że pół świata zostanie martwe nazywam dzikim ;). Dla mnie End Game, jest trochę jak niepotrzebny odcinek serialu, w którym się wspomina i podsumowuje poprzednie odcinki. Dla twórców i producentów całość z IW to perfekcyjnie perfekcyjny sposób na zarobienie dużych sum pieniędzy, co w końcu też, już nie jako widz, mogę docenić.