Temat poświęcony najnowszym newsom i ciekawostkom, jak i zarówno plotkom dotyczącym Avengers Infinity War. Zapraszam do wrzucania newsów i dyskutowania!
Badaas Digest i THR potwierdziły angaż braci Russo na reżyserów obu części Avengers Infinity War, zdjęcia mają rozpocząć się już w 2016 roku, na dwa lata przed premierą i w pobliżu wcześniejszego projektu braci, czyli Captain America: Civil War, który według Badaas Digest ma jakoś wprowadzać do trzeciej części Avengers.
Źródło: http://www.comicbookmovie.com/fansites/markcassidycbm/news/?a=117086
Cięszę się z tego angażu, jednak mam nadzieję ze Joss nakręci jeszcze Captain Marvel albo Black Panther :)
Faktycznie znalazłem temat o tej tematyce już z grudnia. Wczoraj jak chciałem dodać newsa, to nie zauważyłem go, więc stworzyłem nowy.
Drugi temat: http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Infinity+War+Part+1-2018-693758/discussio n/Wszelkie+Informacje+o+AVENGERS%3A+INFINITY+WAR,2565064
ale założyłeś o newsach to jest różnica :) nie jest to temat tej samej treści :P
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/G%C5% 82osowanie+na+najlepszy+film+I+fazy+filmowego+Uniwersum+marvela,2612897
Tak przy okazji w piątek wyniki mamy dużo głosów więc :)
jeśli chodzi o głosowanie na najlepszy film drugiej fazy przeczuwam więcej wyników bo druga faza dużo bardziej popularna :)
Zdjęcia do Infinity War rozpoczną się w drugiej połowie 2016 roku i będą trwały 9 miesięcy. Evans wspomniał także, że zdjęcia do Civil War będą trwały do sierpnia/września.
Źródło: http://www.comicbookmovie.com/fansites/GraphicCity/news/?a=119725
Zauwazcie ze w Kapitanie 1 Red Skull mowil ze widzial przyszlosc i nie bylo flag = tak jakby wszystko bylo podbite przez Thanosa ;) Mysle ze cos w tym jest i Red SKull bedzie z Thanosem,
Ciekawa teoria :) Mam nadzieje, że Red Skull (ten sam aktor) w końcu powróci, również jak i Abomination ;) A Skull z Thanosem może być powiązany, w końcu jest tam gdzieś w kosmosie już wiele, wiele lat.
Red skull przenosi się do Thanosa, Thanos uzbierał wszystkie kamienie a Red ucieka na Ziemię razem z kamieniami i potem Thanos leci na Ziemię i walczy z Avengers i Strażnikami.
Jeżeli chodzi tobie o rękawicę w filmie Thor to się mylisz. 3 kamienie są poza zasięgiem Thanosa, Ether (czerwony) może zdobył. Tutaj https://www.youtube.com/watch?v=u4gVqnnNDps 0.17 - 0.28 scena w czasie napisów po Avengers: Czas Ultrona - nie ma kamieni. Te kamienie były w teaser trailerze innym (jest też w tym filmiku).
no masz racje dragonie179 jeden kamien zdobyl thano czyli ether ale tesseract , orb z gotg i kamien umuyslu od visiona nie wiec musi je zdobyc przed 2018 rokiem .
Ja mysle ze w Infinity War 1 Thanos bedzie dopiero zbieral kamienie i sie skonczy jak je zebral a w IW 2 bedzie walczyl rekawica i zbiora sie starszy Avengersi i wgl
Bez sensu. Przecież Avengers IW part 1 nie będzie się oprać tylko na Strażnikach próbujących powtrzymać Thanosa no bo to sensu nie ma a bohaterów będzie w piz*u. Thanos ma już rękawice a do IW jest idealnie 6 filmów więc od Ant Mana powinien już zacząć je zbierać
Wątpie żeby Tha os był w każdym filmie. Po prostu by zrobili wątek poboczny zezbieraniem kamieni i Strażników na iw part 1
To jaki sens na nazywanie filmu Avengers ? Żadnego. Thanos ma już zabić paru bohaterów w części pierwszej i w drugiej za pewne też,zresztą ma zostać pokonany a jak wiemy praktycznie żadnej Villain do tej pory nie sprostał zadaniu
Zabił jak wiesz to pojęcie względne bo o ile z pierwszym nie wiadomo to o tyle tamci dwaj żyją a chodzi mi tutaj o prawdziwą śmierć super bohatera
Aha. A według ciebie kto umrze w Iw? Według mnie Wasp,Hank Pym,Hawkeye,Vision, znowu Groot,Scarlet Witch,znowu Quicksilver,może Iron Man,może:Iron Fist;Luke Cage. Może jeszcze Scoot Lang ale za mało czasu ekranowego dostanie oprócz roli w Ant-Manie,małej rólki w civil war, i w iw.
Kto według ciebie umrze?
Jak dla mnie może paść każdy oprócz mojego ulubionego czyli Kapitana,chociaż szkoda by mi było śmierci Bartona ze względu na jego rodzinę. Hmmm według mnie powinno paść 3/4 super bohaterów łącznie z główną "6" w sensie Thor bądź Iron Man. Groot jakby umarł to bym się chyba popłakał ale jak wiemy Groot jest praktycznie nieśmiertelny :P
Raczej nie wiem. Marvel mówi że jeszcze nie teraz i nie jak na rzie pójdzie w mroczną stronę. Więc zginie jakaś ¼ może 1/6 bohaterów
Czarna Wdowa nie umrze bo ma dostać solowy film. Cgyba że zostanie wskrzeszona.
Hawkeya rodzina ma umrzeć nz początku 3 fazy mcu nie licząc dzieci.
Hakweye więc może umrzeć. Thor podobno ma dostać też kolejne 2 filmy bo ma masę wrogów. Jak nie zginie i nnym to nie pasuje go po prostu będzie uczył Jane zostać Thorem jak w komiksie.
Iron Man może,nie wiem czy powinien umrzeć. Hulk-jeszcze będzie potrzebny najwyżej:
A)się schowa
B)zażyje lek dzięki któremu nie będzie już Hulkiem
C)będzie sobie normalnie żył nauczy się to kontrolować sostanie solowy film
Chciałbym solowego filmu dla Hulka z Ruffalo i może się doczekam tak samo solo dla Wdowy i Hawkeya ale oni mają dostać seriale więc spoko a jak dla mnie robienie kolejnych filmów dla Thora nie ma sensu zwłaszcza że 3 część to Ragnarok i to właśnie Ragnarok powinien być ostatnim filmem o Thorze
Ja bym wolał aby jeszcze Thor miał mieć chociaż rolę na drugim planie. Więc po iw Thorem by mogła być Jane Foster. A ten prawdziwy Thor może zostać jej mentorem.
A po co solowki dla Wdowy i Hawkeye? i tak super duzo do filmow nie wnosza to po co kase marnowac na solowki dla nich
Ja bym widział tak, że w IW zginą Stark, Rogers, Barton i tutaj już strzelam Lang, Wilson i Vision. Czyli w głównej mierze trzon oryginalnych Avengers, efekty tego doprowadziły by do rozpadu drużyny całkowicie na koniec filmu, po zwycięstwie nad Thanosem. Poległym bohaterom z budowano by pomnik pod Avengers Tower i wszyscy pozostali oddali by im hołd. Na tym by skończyła się historia Avengers. Natomiast w fazie czwartej podobnie jak w komiksach, tyle że tym razem Bucky jako Kapitan Ameryka (który przejął rolę przyjaciela po jego śmierci) dochodzi do wniosku, że rozpad Avengers to był wielki błąd i postanawia zwerbować nowych członków ( jak: Spider Man czy Luke Cage) do drużyny zwanej New Avengers, a to wszystko spowodowane kolejnym wielkim incydentem. Śmierć Starka czy Rogersa popieram tym, że kończą im się kontrakty i dzięki temu nie ma żadnych przeciw wskazań. Co do Steva jestem pewny śmierci, to Downey kiedyś powiedział, że w małych rolach może grać, to bym widział go jako emerytowanego i nie pełnosprawnego (ucierpiał z rąk Thanosa) sponsora i mentora New Avengers.
Ja nie chcę żeby Lang umarł... Dostanie seój film,mała rola w civil war i jakieś 80 minut w IW na obu częsciach to za malo.
Wedlug mnie zginie też Warlock,Hank Pym i nowa Wasp. Zas ta stara powróci.
A Vision zginie nawet wcześniej bo ma kamień a Thanos go zechce. No bo... Vision by stracił ⅓ swoich mocy(latanie,kamień,przechodzenie przez ściany)
No i Quicksilver gdyby zostal wkszeszony.
I może Scarlet Witch gdyby była Marvelowskim Feniksem
P.S.Na forum Iw part one zrobiłem głosowanir jacy wrogowie się pojawią w IW. Wejdziesz?
Ale Vision mógłby umrzeć w Strażnikach,bo są plotki że Vision pójdzie w kosmos po cw i może spotkać Strażników
Na Visiona mam jeden scenariusz. W Ragnaroku stacza walkę z Thanosem o kamień i przegrywa i staje się człowiekiem albo no nie wiem
w bajce avengers assambe w odcinku 39 thanos triumfuje jest bitwa thanosa z avengersami ale dziwnym trafem ma tylko 5 a nie 6 kamieni nieskonczonosci a w odcinku 40 jest juz ultron czyli wstep do age of ultron a w odcinku 41 konflikt pomiedzy starkiem a capitanem ameryka nowe odcinki codziennie o 8 .05 rano na kanale disney xd a jak ktos nie ma czasu to na stronie baje . pl