Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347710
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

A spider man nie należał do avengers

ocenił(a) film na 9
batman_fw

A spider man należał do Avengers. Cytat z oficjalnej strony Marvela:
"After a breakout at the Raft Security Prison, Spider-Man joined the Avengers (newly formed in the aftermath of the Scarlet Witch's attack on her own team)."

volpi

Szkoda że go chociaż w filmie nie ma:(

batman_fw

Nie może go być, bo prawa filmowe do niego ma Sony.

użytkownik usunięty
John_Shepard

Ale chyba gdyby bardzo chcieli to mogli by odkupić część praw, pytanie tylko jak duża musiała by być to suma.

Nie wiem, czy by im się to opłacało, bo suma z pewnością byłaby ogromna.

ocenił(a) film na 9
John_Shepard

Dla mnie głupotą było w ogóle sprzedawanie ich.

ocenił(a) film na 9
Misior_pl

Po co sprzedawać skoro mogliby udostępnić postać za część zysków z filmu. To byłoby opłacalne

volpi

Ja pierdziele, ludzie Spider man to dopiero później dołączył do mścicieli, a film jest adaptacją pierwszych numerów The Avengers.

ocenił(a) film na 9
Zathar

Oczywiście, poza tym w Avengers by na tyle krótko, że w pierwszym filmie o nich na pewno by się nie pojawił.

volpi

Ale nie będzie, ktoś inny ma do niego prawa i on czerpie z tego zyski, a co? spidey ma cool power więc powinien być?
niestety, ale kiedyś nie myślano o takich filmach, a był spory kryzys i trzeba było skądś czerpać zyski.

ocenił(a) film na 9
daken

Nie rozumiem o co ci chodzi i dlaczego masz pretensje. Czy ja chociaż raz napisałem, że Spider-Man powinien się znaleźć w tym filmie? Otóż może nie zauważyłeś, ale nie

volpi

Bo, nie wchodzi w grę coś takiego, Sony chce zrobić film, z którego zyski będzie miało dla siebie.
A nie, że marvel da jakiś spory udział w zyskach i jeszcze da kilkaset milionów za odstąpienie praw i co dalej? tak samo z wolverine'm?
to się kupy dupy nie trzyma, chyba nie wiesz na czym to polega... udostępnić, ha...

ocenił(a) film na 9
daken

Nie rozumiem cię człowieku, dalej przekonujesz mnie, że nie mam racji! Przeczytaj moje posty jeszcze raz! Udostępnić postać w zamian za część zysków! Myślisz, że to niemożliwe? Otóż możliwe, ale jak sam napisałeś do tego nie dojdzie bo sony chce mieć zyski dla siebie. Ani razu tego nie zanegowałem i nie rozumiem dlaczego się tak oburzasz! I pisz swoje posty nieco składniej bo zdania są tak ułożone, że trzeba je przeczytać piętnaście razy zanim się zrozumie o co naprawdę ci chodziło!

ocenił(a) film na 5
batman_fw

Moim zdaniem najlepszym momentem na chociażby krótki appearance Spider-Mana był pod koniec filmu Captain America, gdy Rogers wybiega na ulicę i zdaje sobie sprawę, że coś nie gra (a chwilę później pojawia Się Fury/S.L.Jackson). Gdyby tak przeleciał nad Rogersem wtedy - idealne zaznaczenie przynajmniej, że Spidey też gdzieś tam jest...

Thorongil83

Zaraz pewnie Sony by wytoczyło proces sądowy o prawa autorskie i Paramount lub Marvel musieliby trochę kasy stracić :P

John_Shepard

Ale prawa do postaci Hulka ma przecież Universal Pict., a ten pojawi się w The Avengers, którego z kolei dystrybutorem ma być Walt Disney Pict.. Tak naprawdę Marvel Studios produkuje swoje filmy, a inne studia zajmują się ich rozpowszechnianiem Sony ma prawa do Spider-Mana (a konkretnie do filmów mających jego nazwę w tytule), co moim zdaniem nie wyklucza jego występ w kontynuacji The Avengers. Musi jednak minąć trochę czasu. A ponieważ Marvel pierwszym Iron Manem rozpoczął od nowa budować swoje filmowe Uniwersum, Spider-Man będzie dopiero 'raczkującym' bohaterem, 'narodzonym' po TA, tak więc jego obecność w powiedzmy drugim filmie, jako jeden z członków Mścicieli znacznie wpłynęłaby na dalsze jego przygody. Tak sądzę. Wiele zależy od wyniku finansowego The Avengers, który myślę, że i tak jest już przesądzony.

ocenił(a) film na 8
endrju_p_2

w Marvelu generalnie jest taki bałagan, że każdy był przynajmniej pięć minut w Avengers, albo chociaż w jakimś Secret Ultimate Dark Ultra New Avengers.
nawet ja byłem przez chwilę w Avengers Special Needs Squad.