Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Na avengers czekałem od 2008 roku jak na ekrany polskich kin pojawił się pierwszy Iron Man i Hulk grany przez Edwarda Nortona.W 2010 doczekaliśmy się Iron Mana 2,a w 2011 najpierw pojawił się Thor potem Capitan Ameryka.Zacznę od tego,że Avengers mnie nie zawiodło.Rewelacyjna gra Roberta Downeya Jr jako Iron Mana i jego dialogi były bardzo udane i zabawne,Scarlet Johanson jako Czarna Wdowa nie dość,że piękna to jeszcze aktora fenomenalnie wczuła się w postać,a Jeremy Renner powinien dostaś osobny film jako Hawkeye gdyż nie zawiodł moich oczekiwań,Thor i Loki czyli dwaj bracia z Asgardu także świetne postacie,a nie zapominajmy też o Stanie Lee,który pojawił się pod koniec filmu jak mówili o superbohaterach.Szkoda mi agenta Phila Coulsona mam nadzieje,że jednak nie zginął i pojawi się w drugiej części Avengers.Co do fabuły to pobyt w Niemczech walka Thora,Iron mana i Capitana oraz sceny jak Hulk wszystkich rozwalał genialne.Mam wrążenie,że głównie skupiono się na Hulku granym przez Marka Ruffala(nawiasem mówiąc najlepszego aktora grającego Bruca Bannera dotychczas) i na Lokim,który podczas walki z Hulkiem Boga nie przypominał,a mało Iron mana,ale to moje odczucia.Zastanawia mie postać pojawiająca się pod koniec,a,że komiksó nie czytałem to mam pytanie co to za postać,jakie ma moce,skąd jest i jaką rolę odegra w 2/Na koniec moja ocena czyli 8/10 za całokształt i oby więcej takich filmów było.

ocenił(a) film na 7

Postac pokazana po napisach to Thanos.

Tutaj wiecej o nim: http://hulk.marvelcomics.pl/bios/index/id/114/Thanos

użytkownik usunięty
Magic1997

Dziękuje za informacje.Teraz kojarze,że słyszałem wcześniej o tej postaci.

ocenił(a) film na 10

Jak myślicie, czy postać Thanosa , a także odbudowa Stark Tower ( z tym wymownym samotnym A) może zwiastować kontynuację projektu Avengers? Wg mnie tak :)

użytkownik usunięty
Michael_Cullen_2

Kontynuacja Avengers na pewno powstanie to już wiadome po pojawieniu się tej postaci Thanosa jak kolega wyżej powiedział.

użytkownik usunięty

Nawet podwyższyłem na 9 za Marka Ruffalo i Scarlet Johanson.