Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347710
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Moim zdaniem Avengers będą w kinach zdecydowanie za szybko.

Bo wkońcu drużyna powinna być po histori bohaterów.

Przykłady:

Iron Man 3 - Powinnien być przed The Avengers bo ani w 1 ani w 2 nie ma przetoczonego
wątku gdy walczy z IBM i M.O.D.O.K iem którczy za pomocą technologi Starka (którą
ukradli) chcą zapanować nad światem.

Hulk 2 - Nie wiem dlaczego nie będzie 2 (albo będzie bo ja tam widziałem że będzie w
2014 ale to i tak za poźno - powinien byc wątek walki Hulka z Liderem czyli Wrogiem
Bruca Bannera - Lider to nadczłowiek napromieniowany promieniami gamma które go
zmieniają w najmądrzejszego człowkieka na świecie który chce zapanować nad światem
za pomocą promieni gamma - na poczatek porywa Betty (ukachaną Bannera) - oraz
Rickiego Jonesa.

Thor 2 - powinno być że wraca na ziemie by schwytać Czarodziejkę Amorę która jest pod
władaniem Lokiego.

Kapitana Ameryki 2 nie powinno wogóle byc ponieważ Odkąd Kapitan został znaleziony w
naszych czasach odrazu został mścicielem więc tego nie rozumiem. Chyba że już w 2
będzie z Mścicielami...

Szkoda że histoia Ant Mena będzie tak późno ....
Powinna jeszcze Być historia Sokole Oko osobno bo to ciekawa historia z Czarną Wdową
i Tarczą w tle ;d

meofergreen

Ale gadasz głupoty. Te filmy są luźną adaptacją komiksów, nie będą się trzymały kurczowo wszystkich wątków i historii. Mściciele zbiorą się, uratują świat, rozwiążą się, czas na kolejne solowe filmy, znowu zbiórka, ratowanie świata itd.

ocenił(a) film na 10
Grievous

Nie gadam głupot, po prostu według mnie coś takiego straci na wyśmienitości tych komiksów.

meofergreen

Problem z twoim rozumowaniem jest taki, że wg kontinuum Marvela, wszechswiat, w ktorym rozgrywaja sie filmy kinowe to Earth-199999. Mainstreamowe komiksy Marvela to Earth-616. Wszystkie te światy są częścią tzw. Multiverse i niektóre historie zupełnie się nie pokrywają.

Np. obecny Spider-Man [komiksowy] jest latynosem.

ocenił(a) film na 10
i_nois_

Nie wiem czy to można nazwać problemem. Przecież mi chodzi o serie The Avengers a nie o inne.

meofergreen

Chodzi mi po prostu o to, ze błędne jest szukanie analogii w kontinuum komiksu Avengers i tego jak się mają filmy kinowe Marvela. Jeśli ktoś woli komiks, niech czyta komiks, film jest odskocznia i pomysłem na inna wersje wydarzeń:)

ocenił(a) film na 9
i_nois_

Do tego filmy sporo czerpią z komiksów Ultimate, czyli Earth-1610, a to nie jest mainstreamowe uniwersum.

artein

Dokładnie:)

Stworzenie przez Marvela i DC multiświatów jest genialnym posunięciem marketingowym Potencjalnie, powiedzmy np. Iron Man filmowy mógłby się spotkać z komiksowym. I to w jednym z komiksów Ultimate...

ocenił(a) film na 10
i_nois_

Jakim latynosem ? Pół latynosem pół murzynem w ultimate. Peter nadal jest Spider-Manem w 616.

bastek66

Faktycznie tak jest, przepraszam za wprowadzenie w błąd.

meofergreen

meofergreen ja też bym tak chciał, ale popatrz na filmy, one same ledwo się trzymają komiksu, weźmy np. Thora: gdzie ziomki z Saturna, gdzie Thor-chirurg. Mógłbym wymieniać dalej różnice komiksowe, ale po co? Po pierwsze filmy to inny wszechświat, po drugie jeśli czytasz komiks, to w większości przypadków historia jest rozwleczona na kilka numerów, a w filmie trzeba wszystko upchać do minimum, żeby niestety było więcej akcji niż fabuły, a po trzecie film musi być też adresowany do starszego widza, więc tak jak na przykład Iron man nie miał rolek w butach (Mark III).

ocenił(a) film na 10
Zathar

No tak ale co do akcji mi się zdaje że właśnie walka z MODOKIEM i IBM tutaj jest największą akcją albo akcja z mandarynem.

ocenił(a) film na 9
meofergreen

A moim zdaniem Thor'a, Hulk'a i Kapitana A. za słabo wyreklamowali na bohaterów Ziemi. Przed Avengers, powinny powstać filmy gdzie każdy z osobna(chodzi o osobne filmy bohaterów) ratuje setki ludzi od zła( i każdy zna ich imiona czy ksywki) i wtedy można by było nazwać Avengers - Greatest World's Herous

SirDarthlord

Ale trzeba kasę trzepać, nie ma czasu :)

ocenił(a) film na 8
Zathar

i nagrodę za najbardziej sensowny głos w toczącej się tu dyskusji zgarnia Zathar.
to wszystko jest tak proste, że aż śmieszne. kogo obchodzi backstory, continuity czy mitologia bohatera, ważne że wszyscy rozpoznają kostium i jest naparzanka. teraz jest koniunktura na filmy z komiksów, bo dorosło wychowane na nich pokolenie, a nerdowość stała się najmodniejszą z pop-cnót. trza kuć to żelazo.