Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347737
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Ciekawe, jakiś czas temu na imdb widniało bodajże 150mln czy coś:)

dmi88

To by było raczej strasznie mało jak na taką superprodukcję.

Peeves

czy ja wiem..kapitan ameryka kosztował 140mln, thor 150mln, co prawda iron man 2 już 200mln, lecz i tak te 300mln jest zastanawiające :D

ocenił(a) film na 9
dmi88

Nie wiem skąd masz te informacje, ale Avengersi mają kosztować ok 200mln, 300mln ma koszkować inna produkcja Disneya a mianowicie John Carter

Misior_pl

John Carter, zgadza się , co do Avengers : http://www.imdb.com/title/tt0848228/

ocenił(a) film na 9
dmi88

ale ten disney trzaska kasa na prawo i lewo 2 filmy w przeciągu 2miesięcy za 300mln; lepiej za animacje by sie wziol :)

użytkownik usunięty
dmi88

300 mld z czego ze 200 pójdzie na reklamę, 80 na efekty specjalne, a reszta pójdzie na obsadę. Prawda jest taka ze w obsadzie jest tylko 2 dobrych aktorów, tzn Jackson i Johansson. Niektórzy pewnie zapytają się co z Downeyem? Ale przecież on każdą rolę ma taką samą. Wszystkie kreacje są niemalże identyczne, nie ważne czy gra dziennikarza w Natural born killers, czy Starka. Oczywiście jest o niebo lepszy od reszty obsady, która jest bardzo marniutka. Jeśli komuś podobał się thor, albo podobny syf, to i to mu się spodoba. No ale dla mnie nudnawa bajeczka, z naciąganą fabułą i hiper promocją medialną to nic pociągającego.

20mln na obsadę? jackson, Downey Jr, Hemsworth, Johansson , Evans , Renner , Rufallo, Skarsgård , Hiddleston , Paltrow razem wzięci dostaną 20mln ?! Niemozliwe :)

Na reklamę przeznaczą najwyżej 100 mln, 200 to za dużo, niemożliwością jest wydanie 2/3 budżetu na reklamę.