Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Hej,
Jestem po seansie, film zrobił na mnie wielkie wrażenie. Jestem jednak ciekaw dlaczego siły USA te tysiące myśliwców, które posiada ten kraj, nie starało się pomóc ekipie superbohaterów. Jeśli koleś z łukiem dawał radę to parę mocniejszych zabawek pewnie też by nie zaszkodziło, a film zyskał jeszcze więcej. Nie mówię, że mnie to zniesmaczyło, czy jest to wielki błąd ale podczas seansu przeleciała mi taka myśl i czekałem na taki moment :) Jak uważacie, chodzi o budżet, czy nie chcieli przesadzać z efektami?

LetThe_

"Jestem jednak ciekaw dlaczego siły USA te tysiące myśliwców, które posiada ten kraj, nie starało się pomóc ekipie superbohaterów."

Policjanci rozmawiali, że Gwardia Narodowa przybędzie za godzinę, co ich zresztą bardzo zdziwiło, a później widać było wychodzących na ulicę żołnierzy, jak się nie mylę. Nie było ukazanych myśliwców, bo może twórcy nie widzieli potrzeby już tak się oddalać od wątku walczących Avengers, by odchodzić zaraz do scen walki wojska przeciw obcym. Byłoby to zbędne po prostu.

ocenił(a) film na 8
Peeves

Jakoś mnie to ominęło musiałem akurat sięgać po cole, w sumie ciekawie to wytłumaczyli i poradzili sobie z tym problemem. Główny bazy USA i koszary wojsk są w Kalifornii, więc nie kłócę się może rzeczywiści godzinę zajmuję zareagowanie na atak jednego z najważniejszych i największych miast ich kraju.

LetThe_

Baz wojskowych to oni mają i ta w kalifornii na pewno nie jest tą najbliższą. Piechota przybyła a lotnictwo nie potrzebne bo stark sobie radził :)

ocenił(a) film na 8
roach22

Teoretycznie dowódcy wykazali się głupotą, chcieli zrzucić na miasto atomówkę, bo uważali je za stracone, a nie mogli wysłać wsparcia lotniczego i rozpierdzielić tych wózeczków widłowych na których obcych śmigali. Nawet wstrzymanie się z taką decyzją pewnie spowodowało śmierć wielu cywilów. Bo bohaterów było mniej od nawet słabszej ale licznej armii wroga.

ocenił(a) film na 8
LetThe_

Druga sprawa, która warto dodać i mnie zaskoczyła to świetny humor. Nie spodziewałem się, że w takim filmie czasami poczuje się jak na komedii :)