Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Czy warto?

ocenił(a) film na 6

Czy warto wybrać się do kina na ten film biorąc pod uwagę fakt, że nie jestem ani fanem i
znawcą komiksów, ani też (może wstyd się przyznać) nie znam nawet zbyt dobrze tych
postaci komiksowych?

Będę wdzięczny za pomoc:))

p.s. Batmany w reżyserii Nolana mi się bardzo podobały.

Matih1982

Trzeba uściślić. To nie jest film, choć trochę podobny do Batmanów. Zebrano to co najlepsze w dotychczasowych produkcjach na podstawie Marvelowskich komiksów (czyli przede wszystkim humor i bohaterów). Film mocno przypomina Transformers 3 jeśli chodzi o ilość rozwałki, ale jest od niego lepszy pod innymi względami. Reasumując, Twój post wskazuje, że Avengers niekoniecznie by Ci się spodobało. Ja dałem 8/10, bo lubię takie kino.

ocenił(a) film na 7
Matih1982

to zdecydowanie bardziej fanowskie kino Batman Nolana. powiedział bym raczej że spodobało By CI się jeśli lubisz Iron man'a bo to raczej (według mnie) z tym filmem można szukać podobieństw. trochę humoru trochę patosu dużo dziwnie ubranych bohaterów i bardzo dużo destrukcji.

ocenił(a) film na 7
Matih1982

Wszystko zależy od podejścia. Nie musisz lubić komiksów żeby dobrze się bawić na tym filmie, pod warunkiem że podejdziesz do niego jako do czysto rozrywkowego kina akcji nie nastawionego za bardzo na przekazywania jakichś głębszych refleksji.
Większym problemem może być fakt że ów produkcja jest oparta na wszystkich poprzednich marvelowskich filmach o superbochaterach w niej występujących, wiec spora część fabuły może być nie do konca zrozumiała dla kogoś kto ich nie oglądał.
Niemniej jeślichcesz się wybrać na seans dla czystej rozrywki to gorąco polecam ten film - imho jest dużo lepszy niż wszystkie Transformersy, Battleshipy etc.

ocenił(a) film na 10
Matih1982

warto jak napisał Harvester_OS ja nie lobię komiksów ale nie żałuję że poszedłem na film.