W swojej kategorii to nawet na ponad 9. Poczekamy do polskiej premiery, wtedy naleci duuuużo głosów.
Człowieku w PL nie było jeszcze premiery -,- zagłosowali ci co mieszkają za granicą. Dam głowę że do Piątku północy będzie ok 2 tysięcy głosów.
A ja myślę, że jak wejdzie premiera do Polski to średnia spadnie, niezależnie od jakości filmu. Po pierwsze ostatnio zrobiła się moda na gnojenie wszystkiego co komercyjne i pochodzi z Hollywood. Film rozrywkowy wyprodukowany po roku 2009 ma na prawdę niewielkie szanse na średnią powyżej 8. Po drugie wielu Polaków jest bardzo przeciwna dubbingowi i z tej racji również będą obniżać ocenę. Zobaczymy jak ostatecznie podkładanie głosów wyjdzie, jednak wiem, że nawet przy dobrze zdubingowanych filmach z aktorami, przez pierwsze kilka minut towarzyszy to uczucie "dziwności" (brak przyzwyczajenia)
I tak do pożygu można pisać wszędzie i wszystkim, że będzie wybór w KAŻDYM kinie wersji z napisami i z dubbingiem.
Niestety. Jak ktoś chce, to niech idzie na napisy. Ale ludzie i tak będą narzekać, bo jeśli oni czegoś nie chcą, to cały świat ma nie mieć :/
Po pierwsze to dlatego, że ile NAPRAWDĘ dobrych filmów wyszło z Hollywood przez ostatnie 3 lata? Wszystkie da się spokojnie policzyć na placach jednej ręki.
Przykładem takiego naprawdę dobrego jest wg. mnie "Incepcja" i ten film rzeczywiście ma średnią powyżej 8 (i to nawet znacznie powyżej 8).
"Avengers" jeszcze nie widziałem, ale po opiniach krytyków i porządnych fanów dobrego kina z zagranicy trudno uznać, że ten film będzie sobą prezentował coś więcej niż dla przykładu mega-komercyjny Avatar.
Incepcja wskoczyła do czołówki rankingu jeszcze kiedy Filmweb był w miarę normalny i nie było tu tyle trolli.
Że co ? Chyba za krótko jesteś na Filmwebie albo po prostu za mało aktywnie tu byłeś ;) Tzw "trolle" to problem, który zaczął być szerzej widoczny gdzieś około połowy 2006 roku, ale prawdziwa ich inwazja nastała dopiero z wejściem na ekrany kin Avatara ;-)
Od tego czasu mieliśmy niby co najmniej 2 razy masowe usuwanie multikont, ale zjawisko nie zniknęło ;] Nie dalej jak 3 miesiące temu widziałem komentarz usera, który chwalił się, że w pewnym momencie (w styczniu 2010 roku) miał około 220 multikont, po czyszczeniu ponad połowa z nich nadal była aktywna ;]
Ostatni w miarę obiektywny ranking na tym portalu skończył się z rokiem 2006 ;)
Mam takie jedno pytanie. Jak to jest, ze jak przegladam sobie dosc czesto filmweb i patrze na dyskusje, to zawsze znajdzie sie ktos na tej stronie kto wypowie bardzo kretynskie zdanie np. wlasnie typu czemu 8.3, a nie 8.4, albo iron man nie dorownuje nawet w 1% daredevilowi (gusta sa rozene, ale blagam) itd. mialem w pamieci o wiele lepsze przyklady (a szkoda), a ludzie jak ci nieogarnieci, nie chce nikogo obrazac, odpowiadaja tysiacami zdan, czy niektorzy nie zauwazyli poprostu, ze jest to robione by jakis kretyn sie klocil niewiadomo ile, a tworca dyskusji ma poprostu z tego wielka pi...de, nie wiem moze zle mowie ...