Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347794
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Czy macie może jakieś informacje czy będzie wprowadzony Dubbing tego filmu?

Angelo

Dystrybutor filmu, czyli Forum Film, już dawno zapowiedział na facebooku bodajże, że dubbing będzie.

John_Shepard

WTF? Nie będzie żadnego dubbingu, a jak tak to ten kto to wymyślił to debil.

The_Fallen

Też uważam ten pomysł za beznadziejny i nietrafiony zupełnie. Ale będą wersje do wyboru: dubbing lub napisy. I mi to pasi. Niestety oba TYLKO w 3D :/

John_Shepard

Polska schodzi na rasowe psy, bo na zwykłe już zeszła.

The_Fallen

True story.

The_Fallen

Obrażasz kogoś od debili a tymczasem można się zastanowić czy normalny człowiek pisze tego typu posty jak ten twój

misiek73169

No bo to są debile, ci którzy wymyslili dubbing do tego filmu. Nie broń ich jak zwykłe dziecko które woli słuchać, bo czytanie to problem.

The_Fallen

Czytanie to nie problem , ale ja osobiśćie lubie oglądać filmy z dubbingiem . I skoro mam możliwość wyboru takiej wersji to chętnie z niej skorzystam. Skoro nie lubisz wersji dubbingowanej to pójdziesz na te z napisami i problem rozwiązany. To , że ktoś wymyslił coś co tobie się nie podoba nie świadczy o tym ,że jest debilem. Zresztą ile razy na tym forum ma jeszcze zostać napisane słowo wybór. Uważam , że jest to dobre rozwiązanie bo każdy wybierze swoją ulubioną wersje.

ocenił(a) film na 9
misiek73169

o właśnie powinny być do wyboru przygotowywane różne wersje bo osobiście nie lubię wręcz nienawidze dubbingowanych filmów co innego animacja to już tak

Jetfire

Ja to samo ze swojej strony mogę powiedzieć o wersjach lektorskich.

misiek73169

Szkoda tylko, że napisy za pewne będą po 21.

Angelo

A no, nie śledzę tak dokładnie informacji. Zmartwiłem się, jak zobaczyłem dzisiaj w kinie zwiastun z lektorem ;d Mam nadzieję, że wersja w IMAX-ie będzie bez dubbingu.

Angelo

Z lektorem ? O_o Z tym się jeszcze nie spotkałem. Może to jednak był dubbing ?

Angelo

No dubbing był. Ale części "narratorskie" mówił lektor.

Angelo

A można wiedzieć , który zwiastun widziałeś ? Z Kapitanem Ameryką , Thorem , Iron Manem czy może jest jeszcze jakiś inny ?

misiek73169

Trailer nr. 2 ;-)

Angelo

Rozumiem , że z Thorem. Myslałem , że może jest jakiś jeszcze nowszy . Dzięki za odpowiedż

misiek73169

Proszę. A trailer to ten: http://www.youtube.com/watch?v=tY9DnBNJFTI

Angelo

już oglądając Gigantów ze Stali szło się pochlastać ;/ tylko napisy w tej sytuacji, a wydanie dvd/BR napisy+lektor bo jak będzie dubbing to olać taki interes, zresztą polski dubbing to zero emocji i w dodatku złe tłumaczenie weźmy Gigantów ze Stali nazwę robota Ambush przetłumaczyli na Łomot o.O

użytkownik usunięty
dYDelf

"już oglądając Gigantów ze Stali szło się pochlastać ;/ tylko napisy w tej sytuacji, a wydanie dvd/BR napisy+lektor "

Jak w kinie jest dubbing, to na dvd/bd też jest dubbing zamiast lektora.

ocenił(a) film na 10
Angelo

Jak już zapowiedziałem w innym temacie, jeżeli dystrybutor jednak zrobi dubbing, traktując tym samym 'Avengers' i jego target na równi z 'Małymi Agentami', to ja na pewno do kina nie pójdę, nawet jeśli stracę szansę obejrzenia tego filmu w IMAXie! Ja rozumiem i lubię dubbing w zabawnych kreskówkach, ale w filmach aktorskich aktorzy zdecydowanie powinni mówić swoim własnym głosem! Przecież jak ja ostatnio zobaczyłem (usłyszałem) dubbingowany zwiastun 'Avengers' w IMAXie to mnie aż zemdliło!

plooshack

Zobaczymy jaka będzie frekwencja w kinach na poszczególnych seansach , bo coś czuje , że kopie dubbingowane będą cieszyły się również dobrą frekwencją . Tak naprawde każdy kto chce obejrzeć ten film i tak go obejrzy niezależnie od wersji.

ocenił(a) film na 7
misiek73169

ja z dubbingiem tego filmu nie zdzierżę musi być z napisami w kinie i tyle

mrPARADOKS

Przecież będzie z napisami. Często piszecie , że dubbing tylko do bajek , że ci co lubią tę forme tlumaczenia są jak dzieci a sami tak się zachowujecie. 'Musi być z napisami i tyle " . Szkoda , że jeszcze nie tupiesz nogami.

ocenił(a) film na 7
misiek73169

gdybym tupnął nogą jak bym się dowiedział że tylko wersja z dubbingiem by była to by było niezłe trzęsienie ziemi ale na szczęście są napisy i jest git majonez