Typowa amerykanska produkcja. Eksplozje,kleby dymu,superbohaterowie ratujacy
swiat.Absolutnie nie polecam koneserom tak zwanego kina ambitnego. Nie spedzicie
dwoch godzin w kinowym fotelu zastanawiajac sie jakie wzniosle przeslanie chcial rezyser
w swoim wiekopomnym dziele przekazac. Avengers to czysta rozrywka. Swietna
zreszta.10/10.
Tego typu filmy nigdy nie sa skomplikowane.Przeciez to film z udzialem komiksowych postaci,superherosow wiec nalezy spodziewac sie widowiska i wartkiej akcji. I tak tez jest.A co do scen walki to jak myslisz ile razy musi dostac po gebie hulk lub iron man zeby sie wkurzyc i oddac? Mozna to sobie wyobrazic.Ja chodze do kina po rozrywke i tym razem sie nie zawiodlam.
Jestem fanem tych komiksów, więc zdaję sobie z tego sprawę, chciałem jednak usłyszeć trochę bardziej szczegółowych przemyśleń, to wszystko.
Zbyt szczegolowo sie nie da ,bo znow moj wpis zostanie zablokowany za niezgodnosc z regulaminem.Jesli jestes fanem tych komiksow to mysle ze sie nie rozczarujesz..Szybka akcja plus humor a poza tym glowny atut, filar,opoka ,megagwiazda,i najlepszy aktor jakiego wydala nasza cywilizacja czyli ROBERT DOWNEY JR to komponenty z jakich moze powstac dobry film rozrywkowy.Oczywiscie moim skromnym,subiektywnym zdaniem. Pozdrawiam.:)
To ci sie zle wydaje. SPOILER!!!.Pojdziesz do kina to zobaczysz jak Jerzy Skolimowski przesluchuje Scarlet Johanson. Przy okazji ,wydawac by sie moglo ze slowianin moze miec lepszy rosyjski akcent. Niestety przesluchanie nie moze trwac dluzej gdyz czarna wdowa jest potrzebna do ratowania swiata i musi niestety opuscic swoich przesladowcow w bardzo widowiskowy sposob. Ciekawe czy pana Skolimowskiego nie bolala noga gdy na niej zawisl.Coz zagrozenie z kosmosu ktore unicestwia baze SHIELD, sprawia ze Nick Fury potrzebuje silnego skladu,tym bardziej,ze Hawkeye i Selwig staja po stronie"ciemnosci" (nie do konca dobrowolnie). Dosyc. Po co ja to robie? Daje sie wciagac w udowadnianie czy film ogladalam czy nie. Idiotyczne.
Jak chcesz żebysmy Ci uwierzyli to napisz w jakim celu schwytano Black Widow (skoro już o tej scenie wspomniałaś). Dobrze byłoby też wiedzieć jak Avengersi pokonali Leviatana, jak schwytano Lokiego do przeźroczystej celi i jak się z niej wydostał. Nie napiszesz - nikt ci nie uwierzy.
Nie wierzysz -twoja sprawa. SPOILER.Szkoda jedynie ,ze Loki usmiercil agenta Coulsona,a Iron Man wlatujac przez otwarte wrota do innego wymiaru na pocisku nie mogl porozmawiac z Pepper bo ta nie odbierala telefonu przejeta wiadomosciami w telewizji pokazujacymi skale zniszczen podczas ataku.Thor troche za bardzo ufal bratu i dal sie ugodzic ostrzem. Moze ty mi wyjasnisz bo nie do konca zrozumialam jak Thor jakby "przeszedl" przez Lokiego i dal sie wciagnac do przezroczystej celi ,ktora potem Loki odlaczyl i tylko w ostatniej chwili przed roztrzaskaniem sie o ziemie,udalo sie Thorowi z niej uwolnic. Prawde mowiac poczatkowao sadzilam,ze Thor stoi po niewlasciwej stronie,gdy uwolnil Lokiego z pokladu samolotu wczesniej nokautujac Iron Mana.Scena z wbijaniem w oko przez Lokiego urzadzenia skanujacego galke oczna by Hawkeye mogl otworzyc drzwi w Niemczech nie nalezala do przyjemnych.A wiesz ze nie wiem jakim celu schwytano Blac Widow,przetrzymywano ja w zrujnowanym budynku kolo lotniska aeroflotu,zdecydowanie byla w pracy gdy agent coulson zadzwonil na komorke jednego z jej oprawcow proszac by dali ja do telefonu.Z westchnieniem spelnila prosbe przelozonego, by stawila sie na wezwanie uprzednio rozprawiajac sie bandziorami,mimo,ze byla przywaizana do krzesala stojacego na krawedzi rozwalonego sufitu.A Hulk ,skad wzial motor Kapitana Ameryki gdy powrocil by pomoc skonczyc walke z agresorami?Wazne,ze wszystko skonczylo sie dobrze.Thor z Lokim zabrali czarna energie ze soba. Zabawne jak ludzie probowali upodabniac sie do Iron Mana golac zarost tak jak on,albo tatuowali sobie gwiazde kapitana ameryki na ramieniu- to chyba wyraz wdziecznosci lub fascynacji.?
Nie wytłumaczę ci bo ja filmu nie oglądałem :) Ale znów nie napisałaś nic nowego, a jeśli już coś próbowałaś, to dodajesz że sama nie wiesz o co dokładnie chodziło. Wniosek - oszustka. Dziękuję za uwage.
Zbyt pchopnie wyciagasz wnioski.No tak wszystko to mozna zobaczyc w pierwszym lepszym zwiastunie. Zapomnialam.Sztuczke Nicka z zakrwawionymi kartami tez?Ale coz musze z tym zyc.
oj Mistel Mistel. 1 dostaje w ryj od Hulka i idzie spac. papa, dobranoc, buuuum! 1 strzal z zielonej piesci :)
fabula jest swietna, nie tylko bum bum, paf paf. postacie zywe. IM, filmy Thor, CA: FA i H sie chowaja. film jest logiczny. rezyseria kapitalna, miod widziec, PELNA SALE co reaguje jak rezyser wymyslil.
Ja wybralam sie na przedpoludniowy seans zeby uniknac tloku,a tu niespodzianka,sala niemal pelna .Widac wiecej bylo takich przebieglych. :) Co tu duzo mowic - film swietny. Warto zobaczyc ponownie i taki wlasnie mam zamiar . :)
ja wrocilem do tej samej sali. od razu. juz duzo gorsze miejsce mialem :) jedno z ostatnich
Ja ide po raz drugi w sobote , znajomym udzielil sie moj entuzjazm. Bilety juz zakupione,starch sie bac co sie bedzie dzialo,pol miasta w sobote w kinie :).