Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347638
6,9 60 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

...jak wyżej
-gra aktorska nie powala, postaci są sztywne i przerysowane
-brak realizmu pomine ,bo to bajka w końcu
-najprostsza fabuła z możliwych, żadnych zwrotów akcji
-dialogi i żarty są koszmarne, wszystkie teksty bohaterów są tak głupie i szpanerskie że głowa boli ,plus te pseudonaukowe wywody z użyciem trudnych słówek-koszmar
-efekty specjalne-nic nowego nie odkryli, troche wybuchów ,niszczenie miasta-wszystko było w "2012"
-2/10 film dla mało wymagajcej publiki

Ryloth

oj nie dąsaj się tak misiu

ocenił(a) film na 10
the_men_from_okinawa

A ty nie trolluj.

Ryloth

jam jest częścią tej siły która wiecznie trollować pragnąc wiecznie prawdę głosi :D

http://fc07.deviantart.net/fs10/i/2006/123/8/8/troll_demon__by_poompoom.jpg

użytkownik usunięty
the_men_from_okinawa

wez wyjdz trollu...

widzę że się tu zaczyna krystalizować towarzystwo wzajemnej adoracji,
a myślałem że maniak ma trochę więcej w głowie niż robo-laser-disco...
cóż błądzić jest rzeczą ludzką.

użytkownik usunięty
the_men_from_okinawa

tak tak, co do twojej opini tylko ty tak sądzisz, filmy marvela są popularne, i twoja opinia tego nie zmieni

od kiedy popularność jest wyznacznikiem jakości? chcesz bronić tej tezy?

ocenił(a) film na 10
the_men_from_okinawa

Jeżeli ty nie traktujesz innych poważnie, to czemu inni mają traktować poważnie ciebie?

użytkownik usunięty
Ryloth

dokładnie, zresztą sam zaczął a było w tym temacie spokojnie, widać lubi się kłócić. On "ma co chceta" takie powiedzenie się mówi do kogoś jak ktoś zle wybierze.

kłótnia jest o wiele CIEKAWSZA od zgody
chyba nawet ty to potwierdzisz....
zgoda jest nuuuudna :)
(a zamiłowanie do spokoju jest chwalebne tylko w kontekście prawdziwej wojny - takie jest moje zdanie)

Ryloth

przejechałem się na tym, że właśnie chciałem być traktowany nie do końca poważnie, a stało się odwrotnie...

ocenił(a) film na 10
the_men_from_okinawa

Ano to trzeba uważać na słowa:)

użytkownik usunięty
Ryloth

chyba robi to specjalnie, wnioskuję że to dzieciak..

ocenił(a) film na 10

Najwidoczniej.

Ryloth

:D

użytkownik usunięty
Ryloth

widać głym okiem przyszedł i zaczął trollować odpowiadając na stare posty, a myślałem że jest normalny... na Hobbicie był spoko a tu zachowuje się jak prowodyr

dżyjzus ja p i e r d o l e

porozmawiamy jak do tego dojrzejesz

19TimeBreaker96

Też nie ogarniam zachwytów nad tym filmem, w końcu się na niego skusiłam i mimo, że lubię bajeczki o superbohaterów to myślałam, że nie zdzierżę do końca, niesamowicie nudny i tandetny...

ocenił(a) film na 10
smerfetka

Juz Twoje slowa "bajeczki o superbohaterach" nie swiadcza o Tobie dobrze i nie mozna brac Cie na powaznie. Nie pozdrawiam

użytkownik usunięty
Himiteshu

Film jest przekombinowany, nawet jeśli nawiązuje do komiksu. Ma fatalne dopieszczone do granic cukierkowe CGI, marne dialogi i średni scenariusz. Poważnie taki chłam zasługuje na miano arcydzieła? Avengers już powoli ogłupia społeczeństwo, które oczekuje walk herosów i przez 3/4 czasu antenowego jedynie efekty specjalne na żenująco niskim poziomie ;)

ocenił(a) film na 10

To jedne z najlepszych CGI jakie wpowstały ale widze że znasz się na tym lepiej :) Film właśnie nie polegał tylko na walkach i akcji, ale może przespałeś go.

użytkownik usunięty
Himiteshu

Gdybym przespał, to bym nie oceniał ;) CGI radziło sztucznością, ale największą wadą jest płytka fabuła i pustostan całokształtu. A ty dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie ;)

ocenił(a) film na 10

Tak, w kategorii filmów superhero ten film jest jednym z najlepszych i moich ulubionych

użytkownik usunięty
Himiteshu

To teraz czekam na konkretne argumenty ;)

użytkownik usunięty
Himiteshu

Nie ma to jak wytykać innym że nisko ocenili twoje ulubione Avengers, ale jeśli chodzi o ciebie to nagle japa się zamyka i argumentów brakuje. Ciągle wypisujesz ogólniki, nic konkretnego. Trolluj lolku w swoim domku ;)

ocenił(a) film na 10

Nie jestem trollem dzieciaczku, nie pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Himiteshu

Nie jesteś? Udowodnij więc to, bo jak na razie unikasz argumentacji jak ognia. Naprawdę tak trudno jest tobie użyć szarych komórek i podać kilka konkretnych argumentów jak ktoś o nie prosi? ;)

Jezus Maria, zaczynam wątpić w ogłupionych bajkami ludzi.

użytkownik usunięty
Himiteshu

A jak pytam o argumenty, to milkniesz jak grób.
Nie pozdrawiam więc dzieciaczka bez własnego zdania ;)

użytkownik usunięty

tak sorry że się wtrące ale w Hobbicie jest najgorsze CGI szczególnie w pustkowiu a BPA to efekciarstwo :) obejrzyj Winter Solider tam masz bdb efekty i CGI

użytkownik usunięty

Hobbit razi sztucznością, ale nadrabia scenami akcji i wojen. Zimowego Żołnierza widziałem i wysoko sobie cenię :)

użytkownik usunięty

no tak masz dużo racji, coś mi się widzi że Avengers Czas Ultrona może mieć jeszcze lepsze efekty choć przyznam troszeczkę w trailerach za dużo CGI ale podobnie miał Winter Solider i Strażnicy Galaktyki mimo to w filmie świetnie wypadło :) według mnie przynajmniej

ps. wybacz że na stary post odpowiadam ale wkurzył mnie ten The men bo zaczął prowokować ;p a przy okazji znalazłem twój ciekawy post z którym odrobinkę się zgadzam ale nie jest to tragedia jak w transformers

użytkownik usunięty

Zimowy Żołnierz był filmem bardziej poważnym i liczę że "Czas Ultrona" również taki będzie, bo inaczej będę zawiedziony. Mam dobre przeczucia w tej kwestii :)

użytkownik usunięty

poważny będzie już pierwszy trailer to pokazał więc tu nie trzeba się martwić, na pewno momentami będzie zabawnie, bo to ani Lotr ani Gwiezdne wojny, ale też nie będą to strażnicy galaktyki, a tym bardziej sytuację podgrzewa fakt że od tej części zacznie się rozpad grupy Avengers a i ponoć niepotwierdzone ale być może po napisachh zobaczymy Spideya

użytkownik usunięty

Można spać spokojnie :D Myślę, że nie zawiodę się na kontynuacji Avengers.

użytkownik usunięty

jeśli ja się zawiodę to zmienię ocenę pierwszej części bo mam mocno zawyżoną, przyznam się, ale skoro taki film jak Strażnicy Galaktyki bardzo mi się podobał to chyba obaj możemy spać spokojnie. Bardziej obawy mam co do fantastycznej czwórki to się chyba nie uda, Ant Man, też. No i Gwiezdne wojny tu się nie nakręcam bo boję się że mnie zawiedzie a też czekam na ten film.

A co do efektów Avengers, jak oglądałem ostatnio to są faktycznie słabe, chciałem dziś obejrzeć ale nie wyszło, jutro obejrzę to wrócę do rozmowy o efektach, w wielu miejscach wydają się sztuczne i hulk ale nie wiem czy wiesz że Hulk będzie teraz lepiej wyglądać :)

użytkownik usunięty

Przyznam szczerze że nie znam zbyt szczegółowo każdej postaci Marvela, ale wiem o kim piszesz :) Hulk to moja ulubiona postać, chociażby dlatego obejrzę Avengers 2. Liczę na konkretny akcyjniak z odpowiednio wyważonym humorem, idealnie dobranym soundtrackiem, oraz montażem. Mam nadzieję że efekt końcowy przebije część pierwszą - w moim odczucia słabą i typowo przeciętną.

użytkownik usunięty

*odczuciu

użytkownik usunięty

w sumie jak tu się z tobą nie zgodzić :) akurat soundtrack w pierwszej części był klimatyczny ;p więc tu będzie podobnie, w sumien też lubię Hulka szkoda że jego dwie solowe części były niezbyt udane, jak dla mnie powinni zrobić reboot tym bardziej że Hulk miał by szansę być teraz świetnym filmem, ale nie wolą zajmować się kolejnym rebootem spider mana który prócz przeładowanych efektów, okaże się kolejny raz porażka ;p

najsłabszy soundtrack według mnie ma Thor 2 , mimo że Winter Solider jest świetny to soundtrack też nie wpada za bardzo w ucho, nie ma takiego soundtracku jak Avengers

użytkownik usunięty

Ten najnowszy Spider-Man to porażka, strasznie cukierkowe CGI i wszędzie bije kolorami tęczy aby przyciągnąć młodszych widzów ;D Profanacje oryginału, ot co. Szkoda słów na ten szajs.

użytkownik usunięty

*profanacja

użytkownik usunięty

no niestety, zwykłe efekciarstwo a szkoda bo pierwsza część nowej niby trylogii była zaskakująco dobra a dwójka ehhh szkoda słów, nie mam zamiaru tego oglądać... a dwa razy oglądnąłem

użytkownik usunięty

jeszcze co do efektów, w poprzednim roku były cztery filmy marvela

Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz
Niesamowity Spider Man 2 mimo że jest od sony bohater to marvel więc wliczam
X Men PKN
Strażnicy Galaktyki

najlepsze efekty nie wiem czy się zgodzisz miał X Men
zaraz za nim Winter Solider
po nim strażnicy galaktyki
no i najsłabiej wypadł Niesamowity spider man 2

użytkownik usunięty

Mam dokładnie takie samo zdanie. Reżyser i scenarzyści przebili się na wyżyny sprawiając, że najnowsza część o X-Menach totalnie mnie zaskoczyła! Wszystko tam było na swoim miejscu, dwa dni temu obejrzałem po raz drugi nie mogę wyjść z zachwytu ;) Najlepsza charakteryzacja Mystique, Jennifer Lawrence cieszy uszy i oczy :D

użytkownik usunięty

dokładnie u mnie jest tak samo dlatego też z niecierpliwością czekam na X Men Apocalypse, bo myślałem że ta seria idzie śladami w serie słabego spideya a tu taki zaskok ;p no fox się postarał widać że nie poleciał na kasę fanów, tylko zrobił to co powinien zrobić z serią, Jennifer nie tylko tu potrafi grać, a Kosogłosie part 1 Hanging Tree to duży wyczyn aktorki :) muszę przyznać że ten rok należy do Jennifer

użytkownik usunięty

Oj tak, Jennifer ładna babka :D Nie dość że ładna, to świetna z niej aktorka, a jej piosenka w Kosogłosie przyjemnie mnie zaskoczyła. Ma lekki głos, tekst utworu też nienaganny. Cud, miód i orzechy :)

Jeśli o mnie chodzi, moim chlebem powszednim są filmy mroczne, poważne i z klimatem. Na przykładzie monster-movie, czyli Godzilla na pierwszym miejscu, a tuż za nim King-Kong z 2005, Prometeusz (kontynuacja w drodze) seria o Obcym (wyjdzie piąta część!) jak również Predator i wiele, wiele innych. Uwielbiam również filmy o kosmitach z gatunku found-footage :D

użytkownik usunięty

też właśnie lubię serie o Obcym oraz predator, godżille też lubię jak leci w polsacie to z przyjemnością oglądnę. King Kong z 2005 też uwielbiam, jeszcze gwiezdne wojny itd, lubię też serie o Harrym Potterze książkową i filmową, filmowa jest gorsza ale zawsze przyjemnie obejrzeć może prócz książę półkrwi no ale to chyba wiesz to za bardzo się rozpisywać nie będę moje oceny masz otwarte rzecz jasna, może czasem oceniam za wysoko być może jesteś przerażony ale mimo to oceniam subiektywnie, a że takie kino lubię to może wina że jestem współczesny ;p

użytkownik usunięty

Jeszcze nie obejrzałem twoich ocen, ale skoro twierdzisz że mam się bać, to przygotuję się psychicznie XD

użytkownik usunięty

lepiej się przygotawać dlatego zaznaczam są subiektywne i lepiej obejrzeć je w świetle dnia jak człowiek myśli bo noc to jednak jest zła pora, i mogą bulwersować

użytkownik usunięty

znaczy 2014 :)

użytkownik usunięty

http://naekranie.pl/aktualnosci/joss-whedon-opowiada-o-szalonym-zakonczeniu-aven gers-czas-ultrona

to coś dla ciebie :) jeśli tylko nas nie kłamią i serio będzie jedna z lepszych filmów to :) chyba mówić nie muszę :) powinno być rewelacyjnie