...jak wyżej
-gra aktorska nie powala, postaci są sztywne i przerysowane
-brak realizmu pomine ,bo to bajka w końcu
-najprostsza fabuła z możliwych, żadnych zwrotów akcji
-dialogi i żarty są koszmarne, wszystkie teksty bohaterów są tak głupie i szpanerskie że głowa boli ,plus te pseudonaukowe wywody z użyciem trudnych słówek-koszmar
-efekty specjalne-nic nowego nie odkryli, troche wybuchów ,niszczenie miasta-wszystko było w "2012"
-2/10 film dla mało wymagajcej publiki
"Reżyser przyznał, że to obraz przygodowy pełną gębą i znajdą w nim coś dla siebie fani science fiction, akcji, westernów, filmów wojennych czy horrorów. Czerpali praktycznie z każdego gatunku."
I to mi się podoba! Efekt końcowy powinien być zadowalający ;)
Mi też to się podoba, jeśli faktycznie to co mówi reżyser okaże się prawdą to :) to będzie najlepsza część :) a przynajmniej rewelacyjna
Nawet jeśli to prawda, pozostaje kwestia czy łączenie gatunkowe wyjdzie filmowi na dobre. To okaże się po premierze, ale ciiii! Nie zapeszajmy :S
ar23s@
http://www.youtube.com/watch?v=JAUoeqvedMo
możesz odetchnąć z ulgą przynajmniej do maja
moja ocena tego hitu 11/10 :)
a co ma wiek komentarza do tego? ty już się lepiej nie odzywaj bo co usta otworzysz to kompromitacja.
Himiteshu odpisuje smerfetce jak infantylny dzidziuś to się pytam czy mu łezka popłyneła bo ktoś użył sformułowania "bajeczki o superbohaterach". jak nie dostrzegasz niedojrzałości w tym komentarzu jego to pewnie dla tego że sam/a masz mleko pod nosem.
kompromitujesz się ty właśnie, gdybyś nie zaczął prowokacji na stare posty odpowiadając nie przyczepił bym się do ciebie, leży problem u ciebie nie u mnie, widzisz brakowało ci kłótni na fw widocznie...
ty wiesz co to znaczy prowokacja?
pytam po raz drugi co ma za znaczenie wiek komentarza? raczysz mi odpowiedzieć?
oczywiście jesteś przykładem prowokacji wyżej i na poprzedniej stronie. Pytasz się ile ma ktoś lat a sam powinieneś zadać sobie to pytanie
żegnam
Idz umrzyj juz, widocznie czasy są zbyt współczesne dla Ciebie, po co sie meczyc? :)
pomimo tego ze nie podoba mnie sie ocena to chce ci powiedziec ze masz do tego prawo i nie przejmuj sie panem wyzej u niego tekst typu umrzyj to normalne on nie jest normalny
Raz się przyznał że ma 26 lat, ale zachowuje się jak 15-letnie dziecko. Szkoda słów na takich odludków :)
a sory to mialo nie byc do mnie sory myslalem ze to do mnie ale tak masz racje koles taki niestety jest
ale w sumie autor tematu, też się nie popisał mogę nie mieć racji ale
"2/10 film dla mało wymagajcej publiki" to nie było potrzebne rozumiem że jestem mało wymagający, bo dałem 10/10 no fakt może to i ocena zawyżona, zbytnio, ale jest to film dla rozrywki, więc w sumie jako rozrywka sprawdza się bdb, aktorstwo jest dobre, film zasługuje na max 8, a 10 dają fani komiksów więc to się i da wytłumaczyć, więc film nie jest dla mało wymagających ;p według mnie.
Według mnie żeby docenić ten film naprawdę trzeba znać historię postaci, czytać komiksy o avengersach albo obejrzeć filmy typu ' Thor' czy ' Iron man'. Cóż nie czytałam tych komiksów, o avengersach dowiedziałam się dopiero z momentem tworzenia filmu, oglądałam 'iron man'a ' resztę znałam ze 'słyszenia' a o sokolim oku czy czarnej wdowie to wgl nie wiedziałam. Kiedy ogląda się film mając praktycznie zerową wiedzę o avengersach to prawda, ale jest on po prostu nudny (chyba, że komuś wystarcza sama obecność efektów specjalnych :).
Trochę efektów specjalnych, scenariusz jest bardzo prosty, a o bohaterach jak nie wiedziałam nic tak się nic nie dowiedziałam. Ktoś wspomniał o przedstawieniu więzi i relacji miedzy bohaterami. Acha, serio, ale były one zarysowane bardzo skąpo czyli prawie wcale albo bardzo wyraźnie, żeby każdy wiedział, że ten z tym to się na pewno nie lubią bo jednak ciężko jest przedstawić wyczerpująco relacje wszystkich 6 bohaterów w filmie akcji, w którym mniej się mówi a wiecej dzieje.
Uważam, że jednak trochę zbyt surowo oceniony film z twojej strony : ) w końcu to film akcji o grupie superbohaterów, nie można wymagać głebi,
A już myślałem, że tylko mnie się ten syf nie podobał. Nie rozumiem fenomenu tego filmu. Generalnie nie znoszę Marvela, ale Avengers, to już przesada. Błędy logiczne przepełniają ten parujący psi stolec, aż pęka w gównianych szwach, efekty specjalne są jedynie zadowalające, gra aktorska to jakiś nieśmieszny żart i to co mnie zabiło- wszechogarniająca NUDA. Flaczy się to po prostu okrutnie, musiałem oglądać na trzy razy, bo zwyczajnie zapadałem podczas projekcji w letarg. Film za 7 pociągów towarowych kasy jest tak żałosny, że nie potrafię znaleźć dostatecznie mocnych obelg, żeby to poprawnie opisać. Masakra, jeden z najgorszych filmów jakie kiedykolwiek miałem nieprzyjemność oglądać, a oglądałem filmy klasy B o gumowych osach z Marsa.
O ile dobrze wiem, to zaczepianie ludzi w celu wywołania zamieszania jest uznawane za trolling, pierwszy raz słyszę, żeby ignorowanie kogoś było trollowaniem. Ludzie tak bardzo lubią żonglować tym słowem nie znając jego znaczenia... W ogóle przeczytałeś ponownie to, co napisałeś? Przeanalizowałeś to? Nie jest ci wstyd? Nie lepiej czasami po prostu milczeć?
Oczywiście bo na forum strażnicy galaktyki ci coś napisałem ale jak widzę, ciężko ci odpowiedzieć na argumenty uciekłaś od rozmowy, jak dziecko.
no niestety do tego olała moje argumenty widocznie uciekła od prawdy :)
ps, napiszesz dzisiaj opinie o Avengers 2 jak obejrzysz
W końcu ten film oparty jest na komiksie. Co prawda jest dosyć słaby, ale żeby od razu dawać ocenę 1/10?
I tak przy okazji:
"Film za 7 pociągów towarowych kasy jest tak żałosny, że nie potrafię znaleźć dostatecznie mocnych obelg, żeby to poprawnie opisać."
Obelg? Spróbuj sięgnąć po argumenty, jeśli w ogóle to potrafisz. Śmiało, zamieniam się w słuch ;)
wiem że teraz niepotrzebnie się wtrącę ale powiem tak że nie spodziewałbym się po tym użytkowniku, napisałem mu na strażnikach galaktyki argumenty że te filmy mimo wielu głupot są dobre filmy ale nie miał odwagi odpowiedzieć na moje argumenty :) myślę że od twojej wypowiedzi też ucieknie :)
Wypowiedzi takich osobników jak Aldirien można ładnie skrócić: "Moje zdanie jest moje, a reszta opinii mnie nie interesuje".
Czyli dyskusję z takimi ignorantami trudno w ogóle zacząć ;)
Na to wygląda :) napisałem mu niezbyt wiele ale napisałem, może nie było tego za dużo ale starać się napisać argumenty to już coś :) i ja się odważyłem widać Aldirien "stchórzył" ale jak ktoś nie ma argumentów, no cóż ...
mam pytanie skoro nie lubisz marvela... to czemu Iron Man 2 i 3 dostały od ciebie 7
Hulk 2003 tak samo chociaż to nie wchodzi w skład mcu
Thor mroczny świat oceniasz na 6
Incredible Hulk na 6...
czy nie jest przypadkiem tak że nie lubisz drużynowych filmów tylko, bo za dużo się w nim dzieje?
Parujący psi stolec ?????!!!!! Dałbym wszystko żeby dać ci w japę za takie teksty nędzna Frajerzyno z jeszcze bardziej frajerskim zdjęciem profilowym !!!!!!!