Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

zapowiada się Film wszech czasów z typu sci-fi. jeśli producentom tego filmu się uda ten film może zostać w naszej pamięci przez długie lata mam nadzieje że sobie poradzą z takim brzemieniem bo jeśli chodzi o aktorów to lepiej nie można było wybrać same legendy więc o ich role nie mamy co się martwić. już widze jak ten film zbiera ogromną ilość nagród.

ocenił(a) film na 7
Filip90

zwiastuny i zdjęcia zapowiadają porażkę wszech czasów i kolejny zmarnowany temat na film. Myślałem że po X-men First Class w Hollywood nauczyli się robić filmy o superbohaterach, ale chyba jednak nie. Widziałeś oko Nicka? Blizny wychodzące spod opaski wyglądają jak namalowane flamastrami z Biedronki :/

ocenił(a) film na 9
zonk_2

szczerze mówiąc scenografia tego filmu do mnie przemawia ze względu na to że uwielbiam Nowojorskie klimaty. A jeśli chodzi o zwiastuny to nie ma co się martwić na zapas, to że są do dupy to nie znaczy że cały film taki będzie. Istotną rolę odgrywają dialogi więc biorąc pod uwagę aktorów tj. Chris Evans albo Robert Downey Jr. oraz pewną scenę ze zwiastunów można chyba zaryzykować stwierdzenie że będzie się z czego pośmiać.

ocenił(a) film na 9
Filip90

Niestety sukces filmu nie zalezy od bardzo dobrej obsady, kazdy aktor gra tak jak mu rezyser i scenarzysta rozkaza, a jesli kwestie w filmie beda na poziomie filmu klasy c to nawet taki Samuel nic nie zczyni

Nozix

No pomijając fakt że taki Samuel nic ostatnio dobrze nie zagrał, to naprawdę liczycie na dobre kino?

ocenił(a) film na 9
Nozix

masz rację nie zależy ale ma istotny wpływ ponieważ każdy aktor na swój sposób wciela się w graną postać. a czemu w ten sposób klasyfikujesz dialogi w tym filmie? Możesz mi przybliżyć z grubsza klasyfikacje filmów bo mam o tym małe pojęcie.
A odpowiadając na post demello: tak. ja liczę na dobre kino chociaż w kwesti samuela muszę się z Tobą zgodzić

ocenił(a) film na 9
Filip90

Ale aktor to tylko instrument plastyczny ktory jest formowany i ugniatany przez rezysera i scenarzyste i jesli ekipa robiaca dany fil jest powqiedzmy sredniej klasy (choc czasami i takim zdaza sie zrobic super film) to wtedy nawet aktor pokroju brada pitta nie zdola podniesc poziomu filmu gdyz poprostu wykonuje swoja robote i gra tak jak mu kaza, przykladem tego moze byc wiele nieudanych rol dobrego aktora jakim jest Samuel (np. wysmiewane na calym swiecie "weze w samolocie"). Co do Avengers 3D wcale nie twierdze ze to bedzie napewno gniot, byc moze akurat sie uda i wyjdzie swietny film tak jak xmen first class czy trylogia xmen, podchodze poprostu do tego z przymrozeniem oka.

ocenił(a) film na 9
Nozix

po części masz rację ale gdyby tylko reżyser był odpowiedzialny za jakość gry aktorów to iron man'a zamiast Roberta mógłby zagrać Jim Carrey albo w transporterze zamiast Jason'a Statham'a Adam Sandler według mnie to właśnie byłyby niewypały. a twórcy tego filmu nie wydają się amatorami chociażby Joss Whedon który ma na swym koncie 4 nagrody oraz 16 nominacji w tym 2 nagrody i 9 nominacji do nagród Hugo które w tym wypadku mają znaczenie. A co do Samuela cóż "Węże w samolocie" są dobrym przykładem ze względu na niedoświadczonych twórców ale też być może miał on gorsze chwile w swojej karierze albo po prostu się wypalił zobaczymy po premierze tego filmu, mam nadzieję że się zrehabilituje tą rolą.
pozdro:)

ocenił(a) film na 9
Filip90

Zgadzam się. To będzie film wszech czasów. Przynajmniej do następnego remak'u może za dwadzieścia lat. :)

ocenił(a) film na 9
volpi

Dzięki za poparcie. przynajmniej Ty jeden jesteś dobrej myśli. a co do nowszej wersji za 20 lat... to może być ciekawe:D

Filip90

Nie tylko on. Ja też mam spore nadzieje... .

ocenił(a) film na 9
TheBlur

no cóż 4 do 3 jak na razie sceptycy wygrywają liczebnością ale nie argumentami więc ogólna klasyfikacja to remis

Filip90

Ech mam nadzieję że się myle...Złotą Malinę przeczuwam.

ocenił(a) film na 9
Furia_Clodia

Milcz!

ocenił(a) film na 9
volpi

hehe odpukać w niemalowane i splunąć 3 razy za lewe ramie:D

ocenił(a) film na 9
Filip90

cóż chyba mogę stwierdzić że argumenty negatywnie nastawionych do tego filmu się skończyły:D

Filip90

Wiesz kolego, tak samo czekałam na filmy o Halu czy Steve ale się okrutnie rozczarowałam. Po prostu nie chce powtórki z rozrywki (czyli bidy z nędzą skierowanej na wyciąganiu forsy od fanów). A fakt iż jest to produkcja Disney'owska nie pomaga... oj nie. Teraz liczę wyłącznie na świetne efekty graficzne (nie mówię o panu Fury i jego jakże realistycznej bliźnie) i jak największej ilości sarkastycznych odzywek Tony'ego. amen

ocenił(a) film na 9
Furia_Clodia

Cóż negatywne myślenie to jakaś forma obrony. nie wiem o jakie filmy Ci chodzi (mogłabyś to dopisać) ale weź pod uwagę bardzo dobrych twórców tego filmu oraz aktorów dzięki którym dialogi nas nie zawiodą. co do produkcji Marvel tworzy najlepsze moim zdaniem filmy gatunku fantasy więc nie działa to chyba na naszą niekorzyść? jak uważasz??

Filip90

Chodziło mi o Kapitana Amerykę.. .i Zieloną Latarnię. (te bardziej ludzkie imiona bohaterów to Steve i Hal - sorry za spaczenie komiksowe :D) dobra dobra z tym pesymistycznym myśleniem już tak mam i tyle. A nadmierny optymizm i euforia też nie jest rekomendowany przez lekarzy i farmaceutów.

ocenił(a) film na 9
Furia_Clodia

hehe masz racje ale czy można mnie oskarżyć o nadmierny optymizm? raczej o bycie realistą ze skłonnościami do optymizmu. no muszę się z tobą zgodzić że zieloną strzałę mogli nagrać odrobinę lepiej. co do kap. Ameryki to nie mam do niego zastrzeżeń. sadzę że Twoja niska ocena wiąże się ze znajomością oryginalnych historii tych bohaterów, ale ja osobiście nauczyłem się nie liczyć na tyle szczęścia żeby film pokrywał się w całości z prawdziwą wersją

Filip90

Ok pomyliłeś zieloną strzałę z zieloną latarnią how? skoro napisałam raczej wyraźnie... :) widać że masz troszeczkę nieobecny charakter. Jak widzisz argumenty za i przeciw filmowi będziemy mogli wygłaszać dopiero po oglądnięciu filmu. Porozmawiajmy na ten temat w maju :D

ocenił(a) film na 9
Furia_Clodia

faktycznie sory za ten błąd to była pomyłka w piśmie myśląc o zielonej latarni napisałem strzała ponieważ mają wspólny przymiotnik ale to nie świadczy o moim charakterze. no w maju się okaże czy Joss Whedon i inni podołają wyzwaniu jakim jest Avengers. jednego jestem pewien: ludzie tacy jak Ty którzy zaczytują się w komiksach będą czuć niedosyt oglądając ten film.

Furia_Clodia

Mam to szczerze mówiąc gdzieś - jeśli mam możliwość pooglądania ich w jednym filmie - mogą i grać w nim choćby pokera... .

ocenił(a) film na 9
TheBlur

hehe słusznie. to byłby poker na miarę Hollywoodu:D

ocenił(a) film na 9
Filip90

Po najnowszych trailerach stwierdzam że miałem racje co do wielkości tego Filmu

ocenił(a) film na 10
Filip90

po obejzeniu filmu bedziesz miec 100% pewnosci