PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371515}

Avengers

The Avengers
2012
7,5 344 tys. ocen
7,5 10 1 343774
6,9 76 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Zastanawie mnie jak Marvel production moglo pominac Spider Mana w walce o New York - oszaleli czy co>?
A moze Nick F nie zidentyfikowal jeszcze jego tozsamosci???? Mimo wszystko - sam powinien wkroczyc.
lubie produkcje marvela ale tutaj nastapilo wyrazne niedociagniecie...
Mam nadzieje ze Carnage pokaze - MAKSYMALNA RZEZ - jesli wierzyc plotka ze dojdzie do ekranizacji, mysle
ze duet Spider & Venom oraz destrukcyjna szajka Carnage to wybitny pomysl na kolejna superprodukcje - co
na to fani marvela?

panhenson

Spider-man należy to innego studia sony ma prawa to niego a marvel nie

ocenił(a) film na 7
panhenson

Spider-man nie należy do MCU. Jest z innego studia, jak wspomniano wyżej.

ocenił(a) film na 8
Magic1997

...
ja wszystko rozumiem i orientuje sie w sytuacji - ale jak pewnie wiecie predzej czy pozniej i tak do tego dojdzie ze powstanie jakis crossover
juz teraz sie mowi o tym ze hugh j chcialby sie pojawic w avengers
a mowilo sie o tym wczesniej chocby artykul Roba K
Hugh Jackman Wants To Share The Screen With Iron Man & The Avengers
swoja droga wszyscy wiemy ze we wszystkich marvelovskich produkcjach macza palce Stan Lee wiec czemu nie isc na calosc?
( tak jak w przypadku specjalnych komiksowych wydan MEGAMARVELA )
wydaje mi sie ze ludzia zza oceanu brakuje wyobrazni ( wola sie brac za tworzenie sequelow czy powtarzac juz przerobione tematy typu nowy mad max itd)
niech zrobia LOBO lub MAXIMUM CARNAGE o ktorym juz sie mowi - mam nadzieje ze jeszcze tego dozyje

przy okazji poruszonego tematu - czy mi sie zdaje czy to byl tylko sen ( badz halun ) ze stark jako iron man proponowal wolverinowi udzial w projekcie avengers w jednym z filmow? - moglem byc ostro zjarany i poplatac watki wiec z gory przepraszam

ocenił(a) film na 7
panhenson

To było w Incredible Hulk. Scena po napisach.

ocenił(a) film na 8
Magic1997

no tak ...
jak widze scene wykorzystano w marvel one shot - the consultant

ocenił(a) film na 10
panhenson

Nie Wolverinowi tylko gadał z Rossem o projekcie Avengers i była to scena po napisach w Incredible Hulk. Wolverina i Spider-mana raczej nie zobaczymy w Avengers.

ocenił(a) film na 8
panhenson

Mogliby zekranizować Loba, poszłabym w ciemno :)
Nieziemsko mnie wkurza, że prawa do bohaterów z jednego universum są tak porozdzielane po studiach i nie można liczyć na współpracę, o trzymaniu się kanonu czy treści komiksów nie wspomnę. (Przeinaczanie wydarzeń uwiera, albo nawet doprowadza do szału. W komiksach jest też bałagan, bo różni ludzie piszą kolejne serie, ale pewne rzeczy są stałe.)
A co do Wolviego czy Spideya w Avengersach, to było by świetne, gdyby w filmach o bohaterach Marvela pojawiały się takie smaczki jak koledzy po fachu (Stan Lee się wszędzie wciska), np. F4 na pokerze u Avengersów czy Pajączek wspierający Mścicieli w jakiejś akcji, nie mówiąc już o tym, że spora liczba herosów jest pomijana w produkcjach (Wasp i Ant-man, Iron Fist a w X-menach brak np. Psylock).

ocenił(a) film na 8
Tristana

doooooooookladnie - calkowicie sie zgadzam

ocenił(a) film na 8
Tristana

Nie pomijają, tylko po prostu ich nie wprowadzili jeszcze. Uniwersum Marvela ma całą masę bohaterów, trudno to wszystko upchnąć w kilku filmach, a widać, że starają się i tak wykorzystać to uniwersum jak najbardziej (ludzie już narzekali, że w Avengers było za dużo bohaterów, a w A2 będzie ich przynajmniej o dwóch, a może nawet o czterech więcej). Ant-Man pojawi się w trzeciej fazie, pewnie z Wasp, Iron Fist dostanie własny serial.

ocenił(a) film na 8
Madoq

O dzięki za info, teraz będę czekać z niecierpliwością na Mrówkę i Pięść :)

ocenił(a) film na 8
Tristana

To skoro tego nie wiedziałeś, to mogę cię jeszcze poinformować, że w trzeciej fazie swój film dostanie Dr Strange, a seriale otrzymają również Daredevil, Luke Cage i Jessica Jones, po czym powstanie piąty serial, The Defenders, opowiadający o wspólnych przygodach tej trójki oraz Iron Fista.

ocenił(a) film na 10
Madoq

i wszystko to bedzie w tym samym swiecie w ktorym istnieje avengers tylko czekac az ich wlacza do next avengers

marvelstudios

ja bym chciał film o Sentrym :)

ocenił(a) film na 10
PryPL

nie ty jeden

ocenił(a) film na 8
Madoq

O i doktorek będzie zekranizowany, mniam, mój apetyt rośnie :) Dzięki za podzielenie się wiedzą. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
Tristana

Doktor Strange zaraz po Avengers ma być głównym motorem napędowym Marvela, ma to być seria, która zastąpi Iron Mana. Doktor może być bardzo ciekawy, gdyż w świecie czysto technologicznym, gdzie nawet Thor bóg pioruna nie do końca jest postacią magiczną, pojawi się postać czysto magiczna. Jak magia zostanie wprowadzona do tego świata. jak zostanie wytłumaczona, ten film może być naprawdę przełomowy i czekam na niego bardziej. niż na Avengers.

ocenił(a) film na 10
Tristana

Lobo, tego imienia sie nie odmienia

użytkownik usunięty
panhenson

Lobo jest z DC- tych od Batmana i Supermana- nie Marvela. Te uniwersa egzystują niezależnie od siebie.

ocenił(a) film na 7
panhenson

niestety musimy sie pogodzic z tym ze pajaczek buduje osobne uniwersum ( zobacz ile filmow sie zapowiada 4x spider-man, venom + zloowroga 6) . tak samo jak x-meni. Po prostu trza zalozyc tak jak marel oficjalnie sie odniosl do swoich komiskow . to wyszko jest we wspolnym uniwersum ale akcje dzieja sie w alternatywnych wszrzechswiatach / rzeczywistosciach .. ja tak to rozkminiam i sie milej oglada. Zlowieszcze , lase na kase studia podzielyly PRAWA DO BOHATEROW ale nie maja ich ducha. Oddaja go kreacje reyzerow i wspanialych aktorow oraz zgrabnie wspolpracojacych scenarzystow , po prostu mamy 3 studia a jak ogladam te filmy to wszedzie czuje obecnosc marvela i ten sam klimat. Dlatego pakuje wszystko w jedno uniwersum xD ) tyle iode mnie ;)

ocenił(a) film na 8
mordarg

osobne universa hmmmmm - skoro stan lee moze byc w kazdym to czemu nie ich super bohaterowie?
dla przykladu...

daredevil - mlody bohater zatrzymuje go przed nieumyslnym wtargnieciem na jezdnie
fantastic four - listonosz
ff2 - prubuje dostac sie na wesele
hulk 2 - wypija napoj z krwia hulka
avengers - gra w szachy i twierdzi ze super bohaterowie nie istnieja
amazing spiderman - jest bibliotekarzem

wystarczy sprawdzic jego kinomategrafie - zagral w kazdej produkcji w ktorej ma ocena gry aktorskiej

ocenił(a) film na 10
panhenson

spiderman byl wtedy w kinie hehe