Czy jakiś komiksowy geek raczy mi wyjaśnić, dlaczego Spider-Man nie został zaproszony do
Avengersów? Nie daje mi to spokoju.
Już 1000000 razy było pisane. Skład Avengersów będzie tu klasyczny (z pominięciem Ant-mana i WASP przez to, że film Ant-Man ma duże opóźnienie). Spidre-Man do tego składu nie należał.
Poza tym prawa do ekranizacji przygód Spider-mana zostały wydzierżawione innemu studiu na wyłączność. Czyli Marvel teoretycznie ma prawa do postaci, ale nie może ich użyć do końca trwania umowy.
Dziękuję! :) Tak myślałem, że ktoś już o to zapytał, ale 570 tematów skutecznie odstrasza od przeglądania :P trololololo
Czy zostało to jakoś wyjaśnione chronologiczno-fabularnie? czy też na zasadzie: chrzańmy fabułę Spider-Man gdzieś sobie hasa, ale nie zapraszamy go do naszej paczki bo strzela z rąk białą substancją? Na komiksach się nie znam, ale wiem, ze Spidey ostatecznie wylądował w tej paczce. Tzn. czy kiedy uzyskał moc Avengersi już byli utworzeni?
Gdybyś poszukał znalazł byś temat, gdzie wszystko to wyjaśniłem. wystarczyło spojrzeć na pierwszą stronę tematów.
Jak na razie tylko filmy Marvel Studios są ze związane. A pozostałe serie filmowe są osobnymi uniwersami. Tak więc filmowy Spider-man nie istnieje w rzeczywistości pokazanej w tym filmie.