Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Czy jakiś komiksowy geek raczy mi wyjaśnić, dlaczego Spider-Man nie został zaproszony do
Avengersów? Nie daje mi to spokoju.

ocenił(a) film na 1
myntek

Już 1000000 razy było pisane. Skład Avengersów będzie tu klasyczny (z pominięciem Ant-mana i WASP przez to, że film Ant-Man ma duże opóźnienie). Spidre-Man do tego składu nie należał.
Poza tym prawa do ekranizacji przygód Spider-mana zostały wydzierżawione innemu studiu na wyłączność. Czyli Marvel teoretycznie ma prawa do postaci, ale nie może ich użyć do końca trwania umowy.

MistrzSeller

Dziękuję! :) Tak myślałem, że ktoś już o to zapytał, ale 570 tematów skutecznie odstrasza od przeglądania :P trololololo
Czy zostało to jakoś wyjaśnione chronologiczno-fabularnie? czy też na zasadzie: chrzańmy fabułę Spider-Man gdzieś sobie hasa, ale nie zapraszamy go do naszej paczki bo strzela z rąk białą substancją? Na komiksach się nie znam, ale wiem, ze Spidey ostatecznie wylądował w tej paczce. Tzn. czy kiedy uzyskał moc Avengersi już byli utworzeni?

ocenił(a) film na 1
myntek

Gdybyś poszukał znalazł byś temat, gdzie wszystko to wyjaśniłem. wystarczyło spojrzeć na pierwszą stronę tematów.
Jak na razie tylko filmy Marvel Studios są ze związane. A pozostałe serie filmowe są osobnymi uniwersami. Tak więc filmowy Spider-man nie istnieje w rzeczywistości pokazanej w tym filmie.

myntek

Spider-Man nie jest w świecie filmu uwzględniany (tak jak by go nie było, bo to tylko postać z tej samej marki komiksu), z resztą nie należał do tej grupy Avengers! I do niczego on tam potrzebny nie jest bo nie pasuje do nich.