Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347710
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers
emtec

marvel i iron man

emtec

każdy dobry film nie zależnie czy Marvel czy DC . a bohater to duet Rosomak i Nietoperz
a ja bym jeszcze zapytał o ulubionego wroga ? moi ulubieńcy to Venom , Joker i Magneto

emtec

Filmy na podstawie komiksów DC Comics mam wrażenie że są staranniej wyreżyserowane. Ja odpowiem bez podziału na dobrych i złych ;) -> Silver Surfer, Joker, Venom

emtec

to nie widziałeś chyba Zielonej Latarni koszmar

PanLich

Widzialem i moze nie jest to dzielo sztuki, ale bardziej mi sie podobal od chociazby Thora czy Kapitana Ameryki. Nie mowie tez, ze wszystkie produkcje DC Comics zostaly lepiej wykonane od Marvela, bardzo lubie chociazby Iron Mana (cz. I).

emtec

no to już kwestia gustu . Chciałbym żeby Ci co tworzą komiksy pisali scenariusze do filmów i w większej mierze współdziałali z twórcami . a na razie to dwa inne światy

PanLich

zgadzam się, choc rezyserka tez jest mega wazna - uważam że Nolan robi swietna robote przy trylogii Batmana

emtec

Tak Nolan zrobił kawał dobrej roboty nadał temu super klimat ale miał tez to podparte dobrym scenariuszem . a niestety bez tego żaden geniusz reżyserii nie zrobi z gówna arcydzieła .

PanLich

W końcu to jego scenariusz ;) ale to racja ze bez dobrego scenariusza to i dobra rezyserka na nic sie zda..

emtec

Ciekawe co by Nolan wycisnął jak by dostał scenariusz FF 2 ?? Czy by uratował ten dramat .

PanLich

Powinien zacząć od 1-ej części FF i na pewno by sobie poradził, na pewno nadałby filmowi klimatu i bylby to film akcji pelna parą a nie przygodowy z domieszką komedii x) czekam z niecierpliwoscia na Man of Steel - scenariusz piszą do tego filmu Goyer (ktory z Nolanem pracowal przy scenariuszu do Batman - Początek) i brat Nolana, no i oby Zack Snyder poradzil sobie z rezyserka i bedzie malinowo ;)

emtec

myślisz ze supra ktoś pozbawi jego rozdmuchanej dupowatości ??? jeśli tak będzie dobry film

PanLich

Licze na to, ale nie wiem czy tym kims okaze sie Zack Snyder. Jedno jest pewne ze moze liczyc na dobry scenariusz, pytanie czy zrobi z tego pozytek..

emtec

tez mam taką nadzieje . rok 2012 zapowiada się świetnie dla fanów komiksów dostaniemy sporą dawkę filmów miejmy nadzieje ze świetnych bo oczekiwania są wielkie .