czy jak będzie premiera na DVD to Avengers będą do wyboru napisy lub dubbing?Bo Harry Potter był tylko zdubbingowany,a jak były nap;isy to był najpierw dubbing,a pod spodem leciały napisy więc nawet jak były napisy to widz tak musiał słuhać dubbingu.Jak myłśicie.
Nie chce mi się wierzyć. Jesteś po prostu taką sierotą która nie potrafi ustawić oryginalnego dźwięku na DVD :P
W Polsce na DVD/BD będzie bezproblemowo wybór pomiędzy ścieżkami dźwiękowymi.
Poprostu zadałem pytanie.Czy będzie dubbing czy napisy?Na niektóryych dvd jest lektor i napisy jak W pułapce wojny w niektórych jest sam dubbing,a w niektórych same napisy.Więc nie wiem o co ci chodzi?
W większości wydań jest wybór (zresztą w Potterze też jest). Rzadko zdarza się by tego wyboru nie dano.
Co Ty gadasz? Mam dwa Pottery na DVD i mogę sobie włączyć napisy i mam normalnie oryginalne angielskie głosy, nie ma PL dubbingu z napisami.
To możliwie,że mi się coś pomyliło.Najwidoczniej oglądałem z dubbingiem.Ale co do Avengers mam nadzieje,że będzie wydanie dvd takie jak w Pułapce wojny czyli napisy i lektor.Bez dubbingu.Nie znoszę dubbingu.
...na DVD nie ma lektora. Jest on nagrywany na potrzeby telewizji - najwcześniej przy okazji seansów w HBO czy czymś takim. Na DVD będą napisy i DUBBING.
Lektor nie jest nagrywany tylko dla telewizji Zazwyczaj większość filmów/seriali niedubbingowanych ma na potrzeby DVD zrobionego lektora. W ten sposób, mamy wybór lektor albo napisy. Tak robiono przy np. Iron Manie, Piratach z Karaibów, czwartym Indiana Jonesie, Star trek (2009)
Choć zdarzają sie wyjątki (jak klasyczna trylogia Star Wars na DVD), ale to rzadkość. A sporo z nich to po prostu jakieś mniej znane dla przeciętnego człowieka produkcje (jak Advent children).
Ale tu w kinie mamy napisy i dubbing, a nie tylko napisy. W takich przypadkach sprawa jest trochę inna, bo tu nie ma jednej drogi.
Droga 1.-Wstawiają dubbing i napisy (patrz Harry Potter).
Droga 2.-Olewają dubbing wstawiają lektora i napisy
Droga 3.- Dają same napisy (patrz Mroczne Widmo, Atak klonów)
Cóż, wiem, że na DVD może znaleźć się lektor, ale zawsze sądziłem, że wcześniej ten lektor był w tv.
Filmy na DVD są wydawane pół roku po premierze filmu w kinie. Dopiero rok po premierze kinowej film leci na HBO/Canal +. Zazwyczaj na DVD robią lektora, a potem telewizja robi swoją wersje.
No tak, racja, ale są też wydania DVD filmów po wieeelu latach od ich premiery kinowej i wtedy dają na DVD lektora telewizyjnego, jak się nie mylę.