PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371515}

Avengers

The Avengers
2012
7,5 344 tys. ocen
7,5 10 1 343722
6,9 76 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Kto waszym zdaniem ma lepszych superbohaterów ?

użytkownik usunięty
hetzer

Racja, to co wymieniłeś jest lepsze od żałosnego super-psa,ale na pewno nie lepsze od Hellblazera i Saga of Swamp Thing, które wymienił Jasiu- najwyżej jest równie dobre. Dlaczego odnosisz się niemerytorycznie o tym do czego on pisze? Przecież taki niewypał jak super-pies nie ma nic wspólnego z dwoma wyżej wymienionymi tytułami.

ocenił(a) film na 7
rafus20l

Marvel lepszy za Punishera, Ghost Ridera, Wolverina, Venoma, Spider-Mana, Green Goblina, Hulka i Avengers. A z DC ciekawi są tylko Watchersi, Lobo, Beastboy i tak jak napisał jeden z użytkowników "Batman i jego wrogowie" :)

ocenił(a) film na 10
rafus20l

cala seria sandmana czyli dc

rafus20l

Marvel

ocenił(a) film na 9
Oxzinski

Marvel za Hulka i całe Avengers <3

użytkownik usunięty
rafus20l

Jeśli jesteśmy tylko przy nurcie super-hero to zdecydowanie DC za Batmana i Watchmen. Jakby rozpatrywać które wydawnictwo jest lepsze pod względem wszystkich wydanych tytułów- również tych spoza nurtu super-hero , to Marvel może w ogólnym rozrachunku najwyżej zremisować.

ocenił(a) film na 7
rafus20l

DC.
Marvel aż tak mnie nie przekonał.

ocenił(a) film na 7
rafus20l

DC ,Marvela też lubię i jestem w nim lepiej zoriętowany ,ale DC ma dojżalsze historie ,nie są często tylko rozrywką czepiają się wielu problemów ,mają naprawdę jak na komiksy epickie scenariusze

ocenił(a) film na 8
rafus20l

DC, bez dwóch zdań. ;]

ocenił(a) film na 7
rafus20l

DC.
Batman sam mógłby załatwić Kapitana Amerykę, Wdowę, IronMan'a.
Jest on najwybitniejszą komiksową postacią! Zna słabości większości superbohaterów i jak sam stwierdził w komiksie: "Jeśli będzie musiał, wykorzysta te słabości, by nic nie zagrażało ludzkości!".
Zna wszystkie słabości członków Ligi Sprawiedliwych, więc z Marvelowskimi postaciami nie będzie miał większych problemów.

ocenił(a) film na 7
RazzleMan88

Ale Batman ma tylko swój kostium i nie ma jakiś super mocy jest tylko wysportowanym człowiekiem więc z taki Hulkiem miałby małe szanse,a poza tym Stark ma JARVIS'A i też pewnie znał by mnóstwo słabych punktów Batmana,a Wolverina i tak by nie zabił.

ocenił(a) film na 7
edhardo

Nie zrozumiałeś mnie :)
Batman nie chciał zabić nikogo, lecz tylko chwilowo osłabić, lub ograniczyć moce innych superbohaterów. Zrobił to dlatego, że ludzie posiadający nadludzkie zdolności, mogą zagrozić ziemi i w razie czego, musi być plan awaryjny. Więc by "czasowo" osłabić Hulk's czy Iron Man'a - dla niego nie było by to kłopotu.

ocenił(a) film na 7
RazzleMan88

Trochę jak ghost rider.

rafus20l

po obejrzeniu x-menow spidermanow batmanow iron manow hulkow cpt amryk thorow avengersow juz kumam o co w tym wszystkim chodzi te Marvele i DC.
jesli chodzi o marvel i avngerse to historie ciekawei sie lacza.

ale pamietam ze spiderman tez walczyl u boka iron mana itd.

ocenił(a) film na 4
rafus20l

Zdecydowanie DC :P

użytkownik usunięty
rafus20l

Marvel, za Avengersów i Iron Mana ;)

użytkownik usunięty
rafus20l

Zapomniałbym o jeszcze jednym DC, ma od ostatnich paru lat zdecydowanie lepsze gry komputerowe, a to też istotna gałąź rozrywki.

Arkham Asylum,Arkham City- świetne gry z Batmanem w roli głównej, do tego wkrótce, za jakieś 2 miesiące zostanie wydana nowa gra z Gackiem Arkham: Origin.

Jeśli będzie tak dobra ja dwie poprzedniczki, to będzie już trzeci bardzo dobry tytuł z gier komputerowy DC.

Poza tym jest jeszcze tak świetne MMO jak DC universe. Z Marvela nie słyszałem o tak dobrych grach.

Ponad to słowo daje, że jak Marvel bije na głowe DC większą ilością super-bohaterów, klimatami super-hero i seriami w tej konwencji, to DC bije na głowe Marvel w komiksach ambitnych, nowelach i powieściach graficznych, z których większość wymyka się w ogóle konwencji super-hero.

Watchmen, Sandman, Spirit, Preacher, Hellblazer,100 Bullets, Mystery Theatre, Transmetropolitan, A history of violence, to najlepsze przykłady.

A poza tym DC ma Batmana :D

Dla mnie więc DC.

ocenił(a) film na 7
rafus20l

Marvel, głownie za Iron Mana,Lokiego,Hulka i Deadpoola oraz Wolverina.