Racja, to co wymieniłeś jest lepsze od żałosnego super-psa,ale na pewno nie lepsze od Hellblazera i Saga of Swamp Thing, które wymienił Jasiu- najwyżej jest równie dobre. Dlaczego odnosisz się niemerytorycznie o tym do czego on pisze? Przecież taki niewypał jak super-pies nie ma nic wspólnego z dwoma wyżej wymienionymi tytułami.
Marvel lepszy za Punishera, Ghost Ridera, Wolverina, Venoma, Spider-Mana, Green Goblina, Hulka i Avengers. A z DC ciekawi są tylko Watchersi, Lobo, Beastboy i tak jak napisał jeden z użytkowników "Batman i jego wrogowie" :)
Jeśli jesteśmy tylko przy nurcie super-hero to zdecydowanie DC za Batmana i Watchmen. Jakby rozpatrywać które wydawnictwo jest lepsze pod względem wszystkich wydanych tytułów- również tych spoza nurtu super-hero , to Marvel może w ogólnym rozrachunku najwyżej zremisować.
DC ,Marvela też lubię i jestem w nim lepiej zoriętowany ,ale DC ma dojżalsze historie ,nie są często tylko rozrywką czepiają się wielu problemów ,mają naprawdę jak na komiksy epickie scenariusze
DC.
Batman sam mógłby załatwić Kapitana Amerykę, Wdowę, IronMan'a.
Jest on najwybitniejszą komiksową postacią! Zna słabości większości superbohaterów i jak sam stwierdził w komiksie: "Jeśli będzie musiał, wykorzysta te słabości, by nic nie zagrażało ludzkości!".
Zna wszystkie słabości członków Ligi Sprawiedliwych, więc z Marvelowskimi postaciami nie będzie miał większych problemów.
Ale Batman ma tylko swój kostium i nie ma jakiś super mocy jest tylko wysportowanym człowiekiem więc z taki Hulkiem miałby małe szanse,a poza tym Stark ma JARVIS'A i też pewnie znał by mnóstwo słabych punktów Batmana,a Wolverina i tak by nie zabił.
Nie zrozumiałeś mnie :)
Batman nie chciał zabić nikogo, lecz tylko chwilowo osłabić, lub ograniczyć moce innych superbohaterów. Zrobił to dlatego, że ludzie posiadający nadludzkie zdolności, mogą zagrozić ziemi i w razie czego, musi być plan awaryjny. Więc by "czasowo" osłabić Hulk's czy Iron Man'a - dla niego nie było by to kłopotu.
po obejrzeniu x-menow spidermanow batmanow iron manow hulkow cpt amryk thorow avengersow juz kumam o co w tym wszystkim chodzi te Marvele i DC.
jesli chodzi o marvel i avngerse to historie ciekawei sie lacza.
ale pamietam ze spiderman tez walczyl u boka iron mana itd.
Zapomniałbym o jeszcze jednym DC, ma od ostatnich paru lat zdecydowanie lepsze gry komputerowe, a to też istotna gałąź rozrywki.
Arkham Asylum,Arkham City- świetne gry z Batmanem w roli głównej, do tego wkrótce, za jakieś 2 miesiące zostanie wydana nowa gra z Gackiem Arkham: Origin.
Jeśli będzie tak dobra ja dwie poprzedniczki, to będzie już trzeci bardzo dobry tytuł z gier komputerowy DC.
Poza tym jest jeszcze tak świetne MMO jak DC universe. Z Marvela nie słyszałem o tak dobrych grach.
Ponad to słowo daje, że jak Marvel bije na głowe DC większą ilością super-bohaterów, klimatami super-hero i seriami w tej konwencji, to DC bije na głowe Marvel w komiksach ambitnych, nowelach i powieściach graficznych, z których większość wymyka się w ogóle konwencji super-hero.
Watchmen, Sandman, Spirit, Preacher, Hellblazer,100 Bullets, Mystery Theatre, Transmetropolitan, A history of violence, to najlepsze przykłady.
A poza tym DC ma Batmana :D
Dla mnie więc DC.