Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Z kilku względów. Nie mam wyboru pomiedzy 2d a 3d. Dystrybutor wychodzi z założenia, że 3d i ch...
Film na 3d to wydatek 30 zł. 2 bilety + chrupanie wychodzi 80 zł. Za dużo jak na jeden film. Przykro mi.

Druga sprawa. Nie omamiajcie sie tymi fałszywymi filmami w 3d. To nie jest 3d. to konwersja filmu 2d. Czytam na forum, że napalacie sie efektami. Powiem wam, że polskie kina nie sa przygotowanie na filmy 3d.
Na filmy 3d (kręcone kamerą 3d) potrzebny jest ekran z tlenkiem srebra albo srebrem. Pogłębia obraz i wtedy widac efekty. To co my mamy w Polsce to papka gówna za 30 zł

dziekuje

[edit]
Do kina chodzę bardzo często. jak sa ciekawe filmy to nawet 2 razy w tygodniu. Ale z takim podejściem jak opisalem wyżej nie pójde na film. sciągne z sieci i nikt nie zarobi. Jak nie szanują mnie jako klienta to odpłacam sie tym samym.

ocenił(a) film na 8
atraxxx

Tak czy siak, ten film jest warto zobaczyć w kinie a nie na TV (nawet ogromnym) w domu, po prostu skala robi swoje. A co do 3d to się zgadzam brak wyboru mierzi.

ocenił(a) film na 7
beewolf_2

Wiem, zdaje sobie sprawę. Niestety tu ze mna nie wygrają. na początku to było fajne. Iść na film 3d ale teraz to juz przesada. ghost rider w 3d, avengers w 3d, taneczne w 3d, wszystkie bajki w 3d. Są zbyt pazerni. Niestety z tego względu, że jest tylko w wersji 3d dystrybutor wyjdzie na swoje i dalej będa prowadzone takie praktyki.

Ja to mówie głośno. Ściagne sobie z sieci wersje 1080p jak będzie i zobacze na 42 calach. Efekt nie ten sam, ale za darmo.

atraxxx

80 zł? Wystarczy pójśc w dzień powszedni przed 17, bilet będzie kosztował koło 20 zł, można się ograniczyc i kupic coś do jedzenia w jakimś zwykłym spożywczaku i wtedy zapłaci się góra 10 zł. a to 3D nie jest takie złe, całkiem okej

ocenił(a) film na 9
gocha06

Ja zawsze kampie w plecaku żarcie spoza kina : D

ocenił(a) film na 7
gocha06

W tygodniu pracuję i nie mogę za bardzo z czasem wyrobić. Muszę kupić bilet normalny. W tygodniu to koszt 26 zł. W weekend 29.

Tylko nie chodzi o cenę. Jakby dali wybór i chciałbym iść na 3d to bym zapłacił. Ale oni z góry nakazują mi iść na 3d albo wcale. Druga sprawa to taka, że jeśli ludzie będą chodzić w takiej sytuacji jaka ma miejsce teraz to za kilka miesięcy film 2d bedzię rarytasem w kinach.

ocenił(a) film na 9
atraxxx

Dokladnie - powinien byc wybor

ocenił(a) film na 5
atraxxx

Decyzja o wypuszczeniu filmu w dwóch wersjach nie należy do właściciela danej sieci, a producentów. Skoro The Avengers zbierało dobre recenzje odnoście technologi 3D to wiadomo, że dwuwymiarowej wersji nie wypuszczą. Poza tym punktem docelowym tej produkcji jest mniejsza widownia, ale o dziwo tak nie jest. Zastanawiam się jakie ty masz kino? U mnie ceny biletów to 15 zł najtaniej, a najdrożej 23. I nie mów, że nasze kina nie są przystosowane do filmów opatrzonych trójwymiarów bo jest to głupota. Bitwa Warszawska kręcona była od razu za pomocą kamer 3D i w każdej sieci można było film zobaczyć. Z Pirahna 3D było tak samo. A to, że za niedługo filmy 2D w kinie będą rarytasem to nie ma się co dziwić. Mamy postęp technologiczny więc wiadomo, że zastępują stare rozwiązania nowymi.

tomb2525

Są też osoby, które mają wady wzroku lub boli je głowa po 3D a tego nie uwzględniają. Wybór powinien być przy każdym filmie. Sądzę że jak cała mania minie producenci będą dbać o to by filmy były w dwóch wersjach. Trzeba poczekać kilka lat.

atraxxx

Każdy powód dobry żeby usprawiedliwić swoje złodziejstwo.

ocenił(a) film na 7
Lukop

Tak, zapewne tak to sobie tłumacze, żeby sciagnąc film z sieci i mieć czyste sumienie. bystry jestes, że to zauważyłeś.

atraxxx

To oczywiste, normalnie ludzie nie szukają wymówek i po prostu idą do kina. A już na pewno powodem rezygnacji nie jest koszt popcornu... -_-

ocenił(a) film na 7
Lukop

Jak chodzisz do kina w święta to tak możesz pomyśleć. Pisałem wyżej, że w kinie jestem 2 razy w tygodniu jeśli jest niezły repertuar. Poza tym też ściągasz, tez oglądasz youtube, święty nie jestes ;]

ocenił(a) film na 7
atraxxx

Co jest złego w oglądaniu YT? Rozwiń myśl.

ocenił(a) film na 7
Dempsey

Sam portal jest legalny, ale lwia część plików tam umieszczana już nie. Słuchając tych plików w rozumowaniu Lukopa jesteś złodziejem. A prawda jest taka, że artyści nastawiają się już, że YT to reklama i pliki nie sa usuwane tak jak kilka lat temu.

atraxxx

Nie wiem o co ci tutaj chodzi, o YT w ogóle się nie wypowiadałem, więc łaskawie mnie nie oczerniaj.

atraxxx

Bzury piszesz. Teraz spora część teledysków w HD i większość nowych trailerów lub przynajmniej tych z największą oglądalnością jest zamieszczana przez producentów filmowych i muzycznych, albo serwisów które wykupiły prawa. Spora część to materiały pirackie, ale nie większość. Do tego dochodzą różne amatorskie nagrania, filmy z wycieczek, czy ośmieszający się pajace.

atraxxx

Nie mierz każdego według własnej miary. Do kina chodzę rzadko, natomiast zaległości nadrabiam poprzez zakup DVD na promocjach w marketach. I jakoś żyję. Popcornu nigdy nie kupuję, bo właśnie szkoda mi pieniędzy.

ocenił(a) film na 9
atraxxx

pierdzielisz 3 po 3

ja zapłaciłem w cinema city 25 zł za bilet na premierę, a trójwymiar nawet z konwersji był fajny. Malkontent z ciebie i tyle.

ocenił(a) film na 10
atraxxx

To zależy jeszcze w jakim kinie oglądasz, ja oglądałem w Imaxie w Katowicach i zażaleń nie mam.
A jak się pojawi na necie w dobrej wersji to pewnie drugi raz obejrzę bo film był ołsom i emejzing :)

ocenił(a) film na 7
Hawk_1985

Też jestem z Katowic. Imax też robil na mnie wrażenie, ale do czasu. Firma od kumpla dostała projekt na rzutnik i ekran na bazie srebra. Efekt jest piorunujący. To nie to samo 3d co w kinie, musicie mi uwierzyć na słowo. Zresztą byl program na discovery albo nationa o takich ekranach. Ich wadą jest duzy ciężar i co jakiś czas trzeba je malować farba z srebrem co jest kosztowne. Ale jesli efekt bylby taki sam jak na tym rzutniku to byłbym wstanie dać i 60 zł.

ocenił(a) film na 9
atraxxx

ja się zgadzam, nie cierpię nie mieć wyboru miedzy 3d a 2d. no ale pomyślałam sobie, że taki film, jakieś bajerowe efekty będą to może opłaca sie iść na to 3d. no i się właśnie troszeczkę zawiodłam.

użytkownik usunięty
atraxxx

Oj tam, 3D nie jest takie złe, a w kinie ten film robi mega wrażenie. Warto iść.

atraxxx

"sciągne z sieci i nikt nie zarobi. Jak nie szanują mnie jako klienta to odpłacam sie tym samym."

Na tym tracą twórcy filmu, których winą nie jest fakt, że w Polsce mamy tylko 3D i że Tobie jest za drogo na film, zwłaszcza że uważasz "chrupanie" za niezbędne. (Swoją drogą, skąd ta cena 30 zł za jeden bilet?) Ja siedząc na tym filmie nie tknąłem ani razu butelki z napojem, chociaż mnie suszyło, bo po prostu byłem tak zaabsorbowany, że nie przejmowałem się pragnieniem.

ocenił(a) film na 7
Peeves

W katowicach bilet normalny kosztuje 29 zł

ocenił(a) film na 7
atraxxx

A co do chrupania:
Nachosy w Cinema są prze zajebiste. Nigdzie nie mogę znależć sosu równie dobrego co w kinie. Więc jak już tam jestem nie umiem sie oprzeć. Jak ktoś wie gdzie mogę takie kupić, prosze o wiadomość
tak jak pisałem wyżej nie tylko chodzi o cenę, ale o fakt. Jak tak dalej pójdzie będą filmy tylko w 3d bo lepiej sie to opłaca. Kilka miesięcy temu jeszcze bilet kosztowal 26 zł, ale wprowadzili jakąś bzdurna ołate 3d 3zł.

Nie mogłem edytować postu. Więc jeden pod drugim.

ocenił(a) film na 7
atraxxx

Ja jadę dziś do Katowic do IMAXA, bardziej się to opłaca, niż dawać 23 zł w Heliosie, gdzie żadnego efektu nie ma
nie cierpię 3D ale taki film trzeba zobaczyć w kinie, nawet pomimo 3D a w IMAXIE jeszcze nie byłem, więc zobaczę jak to tam wygląda
P.S: ja tam żadnego " chrupania " do kina nie biorę, w kinie się ogląda film a nie je.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

wiem wiem ^^
zanim sie film zacznie chrupania już nie ma :P

atraxxx

No to zdzierstwo. U mnie kosztuje 24 zł.

ocenił(a) film na 9
atraxxx

Masz racje z brakiem wyboru, chamstwo, tym bardziej że w 3d obraz jest często odrobine za ciemny. Aczkolwiek ja płaciłem w Warszawie, kinie praha z kartą widza 19zł za bilet (w weekend) :P

ocenił(a) film na 9
atraxxx

To szlachetne odmrozić sobie uszy na złość babci. A ja zazwyczaj ściągam, a na ten poszedłem i nie zawiodłem się.

ocenił(a) film na 8
harry_rabbit

Ja bilety kupuje na Allegro do Cinema City lub Imax za 15 zł na każdy dzień i porę, zawsze to taniej niż w kasie, a co myślicie o dubbingu ? Wybieram się za tydzień na ten film ale wydaje mi się że dubbing pewnie porażka ???

ocenił(a) film na 9
marcin25197

Ja dałem 22 w piątek wieczór w Wawie, więc chyba nie jakiś majątek.

marcin25197

Dubbing jest w porządku. Mi nie przeszkadzał.

ocenił(a) film na 7
atraxxx

Do zobaczyska ludki. ide na Projekt x ;-)

ocenił(a) film na 8
atraxxx

wiesz co ja mam takie same nastawienie, nie będzie wersji 2d to nie pójdę, nagiąłem się tak na Johna Cartera i stwierdziłem że już nigdy więcej się na to nie nabiorę. Co innego jak by to było 3D ala Avatar a nie marna podróba...

atraxxx

ja nie lubię 3D bo go normalnie nie widzę (tak, jakaś niewielka część ludzi po prostu tego nie widzi), poczekam 4 miesiące i kupię na dvd lub bd. Patrząc na ceny premier CDProjektu dvd będzie prawdopodobnie za 39,99 zł, a bd za 79, więc całkiem przystępnie.

axalis

Byłem wczoraj (w dniu premiery) na filmie, z napisami, i zapłaciłem 26 zł (tj 23 + okularki). w Gliwicach w cinema city. Efekty 3d czasami denerwowały, ale były takie momenty, że szacun. Fakt, gdybym miał wybór, poszedłbym na 2d, ale tylko ze względu na cenę biletu (wówczas 23 zł.).
Po drugie - wy naprawdę potraficie jeść, kiedy dzieje się taaaka akcja jak w Avengersach? 0.0 bo ja nie. Jak oglądam, to nie jem, nie mam czasu na rozpraszanie sobie uwagi.
Przy okazji nienawidzę szeleszczących papierków na sali.
Miałem szczęście, że wczoraj na 17.30 byli sami normalni (zapaleńcy) ludzie, i fajnie się z nimi oglądało.

atraxxx

Dlatego, ze film nazywa się Avengers 3D? Może dlatego właśnie na złość ci wyświetlaja go w 3D? Precz z preczem? To całkiem, jakbyś poszedł na Shreka i się wściekal, ze nie ma wersji z aktorami...

ocenił(a) film na 7
semira1

Większej bzdury nie słyszałem. Oryginalny tytuł brzmi Avengers, The, a że na filmwebie masz Avengers 3D nie znaczy, że tak sie nazywa film ;]

atraxxx

Na gigantycznych outdoorach też tak napisali, na ulotach, na stronach internetowych i na różnych takich. Tak to sobie to nazwał polski dystrybutor. A dlaczego tak nazwał? No, dalej, na pewno wymyślisz, jak się postarasz....

ocenił(a) film na 8
semira1

Gdzie ja się ciebie pytam widziałeś tytuł "The Avengers 3D" ?
Oficjalny plakat (jest bez 3D)
http://1.fwcdn.pl/po/15/15/371515/7456217.3.jpg?l=1337050419000
Film nazywa się "The Avengers" a na Filmweb dodają 3D do filmów które będą w 3D.

To powiedz mi skoro uważasz nadal że film nazywa się "The Avengers 3D" to na DVD w wersji 2D jak się będzie nazywał ? "The Avengers 3D ale w 2D" czy "The 2D Avengers 3D" ?

Shadow_5

http://www.youtube.com/watch?v=nVzoz4Bv4tQ&feature=plcp

ocenił(a) film na 8
puchoo

3D jest kozackie i ide drugi raz do kina na ten epicki film :D

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 10
duzehalo

z drugiej strony bylem 2x na 3D i raz na 2D i na 2D WSZYSTKO WIDAC O NIEBO LEPIEJ. i chyba robi wieksze wrazenie...

ocenił(a) film na 8
atraxxx

A ja nie widzę na jedno oko , przez co nie mogę iść do kina (a chciałem iść bo myślałem że będzie w 2d też) to ja się pytam czy w tedy moje Złodziejstwo jest usprawiedliwione , może powinienem zgłosić gdzieś sprawę o dyskryminację :) ... a tam 3d może i fajne może i nie, nie wiem ale jest mi przykro z braku wyboru .......

ocenił(a) film na 9
JzcMra

Możesz iść do kina, nie będziesz widział efektu 3D, ale film nie będzie zamazany tylko dobrej jakości 2D.

ocenił(a) film na 1
atraxxx

Tu się zgadzam w całej rozciągłości. Zastanawiam się kiedy widzowie pójdą w końcu po rozum do głowy i całkowicie zbojkotują takie praktyki. Odkąd weszło "pseudo 3D" coraz rzadziej jestem gościem w kinie. Ostatnio gdy już praktycznie w żadnym filmie nie dają możliwości wyboru praktycznie całkiem musiałem się odciąć od sali kinowej. Przyznaję tylko że z czystej słabości i ciekawości musiałem przekonać się jak prezentuje się The Avengers. Nie mogłem doczekać się do premiery na krążku. W sumie trochę się rozczarowałem ale o tym w innym poście :). Generalnie powinno się w końcu zrobić porządek z tym wszechobecnym "jedynym słusznym 3D"

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
atraxxx

ja też sobie ściągne za free, szkoda mi hajsu na kino

pozdrawiam

atraxxx

''Z kilku względów. Nie mam wyboru pomiedzy 2d a 3d. Dystrybutor wychodzi z założenia, że 3d i ch...
Film na 3d to wydatek 30 zł. 2 bilety + chrupanie wychodzi 80 zł. Za dużo jak na jeden film. Przykro mi.''

Piszesz jakby ktoś Cię zmuszał. Musisz jeść ten popcorn? Jak nie kupisz to zrobisz przysługę obok siedzącym, których irytuje Twoje przeżuwanie i chrupanie.