Piszę w sprawię, co do której niektórzy fani serii są podzieleni i zniesmaczeni. A mianowicie, chodzi o dwa zagadnienia.
Po pierwsze:
- brytyjska nazwa filmu to "Avengers Assemble". Nie jest to bynajmniej kolejny krok w stronę promowania filmu dzięki wpisaniu dodatkowego słowa w tytule. Chodzi o to, że w brytyjskim przzemyśle filmowym występował film pod tytułem "Avengers", który w Polsce nazywał się "Rewolwer i Melonik". Zmiana nazwy w filmie Marvela ma na celu uniknięcie kary pieniężnej względem producentów pierwszych Avengersów.
Po drugie:
- najnowsze plakaty ukazujące Iron Mana nie są "nieaktualne", tj. nieuwzględniające zmian w zbroji z IM2. Przypomnę, że na piersi w tym filmie Stark miał trojkąt, nie koło - powodem był nowy pierwiastek. Jednak nie musi on być ukazany jedynie i tylko i wyłącznie w trójkącie, bowiem nie jest on "znakiem firmowym" Iron Mana, którym jest z pewnością koło. Zmierzam do tego, że kółko na piersi "blaszaka" pojawi się równierz w Avengersach, o czym świadczy najnowszy trailer. Widać w nim nowy kostium Starka z "silnikami" na plecach. Jest to dowód na to, że nowa zbroja faktycznie będzie miała na piersi okrąg.
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi w drugim punkcie, nie widzę żadnego zniesmaczenia w nim ^^. Iron Man będzie miał co najmniej dwie zbroje (z trójkątem oraz z kołem) o czym świadczą wypowiedzi producentów oraz najnowszy zwiastun.
To była tylko drobna przenośnia. Chodziło mi o to, że wielu czytelników filmwebu denerwuje się patrząc na najnowsze plakaty, gdyż ich zdaniem nie uwzgledniają zmian z drugiej części. Niby interesować mnie to nie powinno ale skoro znam pewne informacje, które mogą ich odrobinę uspokoić to chętnie je przekażę - to wszystko :)