Jedyny prawdziwy Nick Fury to David Hasselhoff z pamiętnego przeboju z 1998 roku. Samuel L. Jackson to aktor niezły i widać, że bardzo się stara, jednak ta rola po prostu go przerosła. Brak Davida niezmiernie irytuje i nie byłem w stanie tego zdzierżyć. Opuściłem kino po piętnastu minutach seansu.
Można jeszcze wspomnieć o kiepskiej fabule i braku realizmu, ale po co kopać leżącego?
Nie polecam.
Ocena: 1/10.
Fakt, David pasowałby tutaj lepiej. Ale jak można filmowi zarzucić brak realizmu?!
Chyba najgłupszych wybacz ale pisze mi że samuela przerosła rola a obejrzał 15 minut filmu to raczej głupota nie trollowanie.
On pewnie na tym filmie nie był. :) Taki młokos ma problem trafić do odpowiedniej sali o odpowiedniej godzinie, nie mówiąc już o samym kinie.
Stary, uwielbiam Cię. Gdyby urządzić mistrzostwa świata w trollowaniu, miałbyś pierwsze miejsce. Więcej takich pozytywnie zakręconych "krytyków" jak ty :)
Człowieku, czy ty wiesz, co znaczy "konstruktywna krytyka"?? Czy wystarczy napisać byle co, żeby zwabić ludzi i się z nich naśmiewać?? Lubisz to trolu?? Nie podałeś żadnego powodu dlaczego "ten" Nick Fury jest zły. Ponadto podsumowałeś go po 15 minutach filmu. Mówisz, że wyszedłeś, co dalej nie oglądałeś?, a piszesz, że kiepska fabuła - co ty o niej wiesz, skoro nie oglądałeś dalej?? Jesteś po prostu zerem, a ten temat jednoznacznie potwierdza jaki jesteś. nie wiem po co założyłeś ten temat, ale najprawdopodobniej żeby się pośmiać z ludzi i wytykać im "błędy". Ale to się nazywa niemyśleniem. Mózg nie jest po prostu po to, żeby był. Służy do wielu innych celów, miedzy innymi myślenia. Poćwicz w domu, a jak nie potrafisz sam to zapytaj nauczyciela w gimnazjum, może podrzuci jakąś książkę.
Wiadomo, że nie każdemu się spodobają remeke, sequele itp, ale wypadało by napisać dlaczego. Ja film widziałem, oceniłem 10/10, bo oczekiwałem akcji, lekkiego humoru, odmóżdzacza i dobrej rozrywki. Nie zawiodłem się, bo wiem, że to kino masowe. A i wiesz o czym był ten film?? Nie o ratowaniu świata, tylko o procesie tworzenia teamu.
Nie zamieniłeś ze mną słowa i nazywasz mnie zerem? MNIE?
Któregoś dnia poziom zawartego w Tobie szlamu wzrośnie do tego stopnia, że wypłynie nie tą dziurą, co trzeba.
Spędź w tym zawodzie tyle lat co ja i wtedy pogadamy, kmiocie.
opuściłeś kino po 15 minutach i piszesz mi tu że ma kiepską fabułę gratuluje trollu. A obsady lepszej nie mogli wybrać każdy aktor idealnie pasuje do swojej roli nawet jeśli nick miał by być czarny :) A i jeszcze brak realizmu widzę że w twoim mniemaniu matrix jest realny i ma u ciebię 10/10. To film o superbohaterach jak nie wiesz na co idziesz to po co w ogóle do kina wchodziłeś
"Matrix" mnie przekonał i ta historia nie jest wcale niemożliwa. Natomiast "Avengers" to bujda.
Próbuj trollować dalej tym razem się nie udało. W dalsze konwersacje się nie wdaje widzę że cię tu znają :)
Znany jestem głównie jako krytyk filmowy. Inne opinie wynikają z czystej złośliwości tutejszych trolli.
Pozdrawiam.
Trollu uważaj bo jeszcze słońce cię przemieni w kamień Z Krytyką filmową ty masz nie wiele wspólnego ;)
Rzygam na widok trolli.
Nie rozumiem reakcji niektórych osób. Dlaczego nie podyskutujemy o filmie?
Kolejny temat założony przez trola :D
A tak na marginesie, stwierdzenie "braku realizmu" przy filmie opartym na typowym marvelowskim komiksie sci-fi/ fantasy to mocne chybienie i nieznajomość tej dziedziny.
Jestem krytykiem filmowy. A fakt, że to ekranizacja komiksu nie ma nic do rzeczy.
To, że jesteś krytykiem filmowym i to czy potrafisz konstruktywnie oceniać filmy to zupełnie dwie inne sprawy.
ty nie jestes zadnym krytykiem filmowym tylko chcialbys nim byc. smieszny jestes juz z faktu porownania SLJ z Davidem. Uzaleznionego od narkotykow i alkoholu aktora 2ch rol porównujesz do wszechstronnego szanowanego na calym swiece aktora slynacego z pracoholizmu. zero pojecia masz o temacie. poza tym ktory krytyk wychodzi z seansu po 15 minutach bo mu sie aktor nie podoba ? mozesz pierdziec w stolek ze "fjury" z Davidem to klasyk, ale kina klasy B. Poza tym wedlug pierwszych komiksow marvela, nick fury byl murzynem, wiec jakbys sie nawet zesr*l to bys nie przerobil "haselhofa" na murzyna. ogarnij sie i to konkretnie bo walisz pierdo**mi jak kaczynski z mownicy. nie wciskaj na sile kitu ludziom do glowy. du*a jestes nie krytyk. jak taki z ciebie krytyk to sie przedstaw :)
Dziękuję za jedną nielicznych konstruktywnych wypowiedzi w tym temacie.
Pozdrawiam serdecznie.
Przykro mi ale tutaj się mylisz. Fury oryginalnie był rasy białej. Dopiero w seriach "ultimate" wprowadzili postać czarnoskóra..wiadomo z jakich przyczyn...
Pozdrawiam
Najlepszymi krytykami na FW są KapitanOrzech i Dangeris, ty zaś możesz się schować przy nich!!!!!
pozdrawiam.
Nie mogę przestać się śmiać. Świetny żart!
Porównywać mnie z jakimiś trollami... :)
Po pierwsze, nie kojarzę użytkownika Dangeris, więc musi być raczej kiepskim krytykiem.
Po drugie, KapitanOrzech to użytkownik o dobrym guście, cieszący się moim szacunkiem, jednakże nie zachwycający zupełnie niczym.
Na tym portalu nie mam sobie równych.
Odświeżam sobie ten film kilka razy w roku i za każdym razem mnie zachwyca. Samuel nie dorósł do takiej roli i prawdopodobnie nigdy nie dorośnie.
A pamiętasz kapitana amerykę z 1990? Nie był tak mocny jak Nick Fury ale dalej to było bardzo dobre kino!!!
Pamiętam. Znakomite i niedocenione kino. Stawiam go na równi z "Czasem Apokalipsy".
Ja stawiam nawet wyrzej!!! Red Scull w wykonaniu Scott Paulina był znacznie lepszy od Pułkownika Walter E. Kurtza w wykonaniu Marlona Brando!!! A taki Joker Leadgera z TDK to już w ogóle syf w porównaniu z Red Sullem.
JEZUS MARIA zaraz dostane ataku apopleksji i wpadnę w zapaść kolejny kmiot obrzuca błotem kultowy LEGENDARNY OBRAZ ! Weź takiego gniotu nie zestawiaj z KLASYKĄ i ty śmiesz się mienić krytykiem chłopcze drogi ..NA litość boską jak ty dwóch odmienne gatunki zestawiasz ze sobą film realistyczny ..dramat historyczny z bajką ...bo tego nawet kinem akcji współczesnym nazwać nie można w zestawieniu z nowym Kapitanem czy Avengerami ..... Błagam nie pisz nic więcej nie zniosę kolejnych salw gówna rzucanych w kierunku Czasu Apokalipsy.
Idź idź ... i nie wracaj ..zajmij się rodziną czy coś skoro masz 46 lat a z tego przechodziłeś 30 do kina znaczy żę strasznie zaniedbałeś ...swoich najbliższych napraw ten błąd skup się na żonie i dzieciach a filmy zostaw w spokoju bo masz zerowe poczucie gustu , a o krytyce nie masz pojęcia i w ogóle nie wiesz co piszesz stary kapitan rajtuz z 1990 nie zasługuje nawet na minimalną wzmiankę by go zestawiać z tak genialnym filmem jak Czas Apokalipsy .. proszę nie szkaluj już więcej tego filmu takimi zestawieniami.
David Hasselhoff??? Co za bzdura! Jeśli znałbyś choć trochę uniwersum marvela to byś wiedział dlaczego akurat S.Jackson się dobrze nadaje. Poza tym jak chcesz filmy realistyczne to polecam Discovery albo Animal Planet! Co za koleś! Po 15 minutach wyszedł...Pewnie w jedynce był akurat teatr telewizji. Film Świetny! Dobrze zrównoważona akcja dla fanów komiksów, i dobrej akcji REWELACJA! R.D. Junior jak zawsze świetna rola. Reszta również zagrała na swoim poziomie. Polecam !!
"Jeśli znałbyś choć trochę uniwersum marvela to byś wiedział dlaczego akurat S.Jackson się dobrze nadaje" - przepraszam bardzo czy mógłbyś rozwinąć tę myśl :) ?
Pozdrawiam
Heheh, przeczytałem wszystkie powyższe wypowiedzi od A do Z i muszę przyznać że czasem nawet dobry kabaret nie zastąpi czytania wypowiedzi ludzi takich jak 'OutOfTimeMan' :D pożałowania godny krytyku zacznij unikać stwierdzeń typu "wyszedłem z kina po 15 minutach", ponieważ jest to tekst już tak mocno wyeksploatowany na forum FW, że szanujący się 'znawca kina' nie pozwoliłby sobie na tak tandetną wypowiedź. Już sam fakt że doszukujesz się realizmu w Hulku, Iron Manie, Thorze i kilku innych postaciach wyprodukowanych przez bujną wyobraźnię młodego Stana Lee pokazał wszystkim jak płytkie podejście reprezentujesz w swoich wypowiedziach. I proszę skończ z tym odbijaniem piłeczki do każdego kto, atakuje cię za twoje spostrzeżenia na temat filmów i zrozum wreszcie że istnieje ogromna grupa ludzi, która jest gotowa na wystawienie wysokiej oceny dla tego filmu, dlatego że dostali dokładnie taki film jakiego oczekiwali za te 30 zł. I odstaw internet na jakiś tydzień, dobrze ci zrobi, Peace.