Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Wczoraj zaliczyłem filmik i cóż.... Efekty super, sporo akcji z początku filmu zupełnie nie
nadaje się do 3D, za dużo za szybko i wszystko rozmazane. Kino nie jest najwyższych lotów ,
no ale jak ktoś szuka ambitnej rozrywki niech idzie na coś innego, film jest efektowny,
głośny i fajnie zjada dwie godziny z naszego życia. Osobiście irytował mnie głos Marka
Ruffalo, brzmiał zbyt znudzenie i jakoś tak nijako. Thor jest zbyt naiwny jak dla
mnie(wychowywałem się na marvelu i wiem o czym piszę :) Tony Stark jest meeega
zblazowanym, zapatrzonym w siebie dupkiem geniuszem który ma zawsze rację i dokładnie
taki ma być :) Zupełnie niepotrzebnie Hulkowi nadano rysy twarzy Bannera, spoko że aktora
zmienili ale juz samą animację Hulka mogli zostawić jak było w Hulku z Nortonem(zresztą
nowy Hulk coś mniejszy mi się wydaje).Ogólnie film polecam ale z zaznaczeniem że jest to
kino akcji które ma bawić a nie dawać do myślenia. Aha na koniec porada i może mini
spoiler, obejrzyjcie Kapitana Amerykę i Thora przed pójściem do kina.

cziz82

Przed pójściem do kina to lepiej zapoznać się z każdym z filmów solowych. Nie tylko Thor i Captain America, ale też oba Iron Many i Hulka z 2008.

Peeves

Owszem, ale Thor i Kapitan zawierają w sobie elementy tworzące fabułę Avengers. Z trailerów każdy wie o co kaman w filmie Avengers, ale detale są wyjaśnione w Thor i Kapitanie.

ocenił(a) film na 7
cziz82

A w Incredible Hulk i Iron Man 2 nie ?

Magic1997

W Incredible Hulk pewnie nie, ale uważam, że skoro w obu Iron Manach pojawiał się Nick Fury, Coulson, Black Widow - warto je obejrzeć.

Peeves

Nie rozumiemy się chyba :) Wszystkie filmy od Iron Man począwszy prowadzą do Avengers, każdy warto obejrzeć przed Avengers, po napisach każdego filmu jest nawiązanie do innego to fakt. Ale mnie chodzi o to że fabuła Avengers kręci się wokół elementów z Kapitana i Thora.A w Hulku z 2008 po napisach jest nawiązanie do Avengers kiedy Stark spotyka Rossa.

cziz82

Doskonale się rozumiemy. Wiem, że głównie solowe filmy o Thorze i Captainie mają znaczenie dla fabuły. Wspomniałem jednak, że aby np. wiedzieć więcej o dosyć istotnych, występujących w Avengers postaciach, należy obejrzeć każdy z osobna.

Peeves

Fakt :)W każdym razie życzę udanego seansu.