HEJ skoro powszechnie wiadomo, że film ma być z dubbingiem, to czy ktoś z Was już wie kto będzie podkładał głosy postaciom???
Podobno castingi jeszcze trwają, ale wiadomo zato kto ma być reżyserem - będzie nim Waldemar Modestowicz
O ile dobrze pamiętam pan Modestowicz reżyserował dubbing do Opowieści z Narnii, który był zresztą całkiem udany... Miejmy nadzieję, że w The Avengers będzie podobnie ... ; ))
W zwiastunach było słychać chyba Janusza Zadurę za Iron Mana, ale wątpię, żeby on użyczył mu głosu, Robert Jarociński jako Kapitan Ameryka (tak jak w Avengers: Potęga i moc") oraz chyba Krzysztof Banaszyk jako Thor. Dwaj ostatni mogą być, za Iron Mana chciałbym Artura Żmijewskiego.
FilmFan200 mógłbyś podać link do tych zwiastunów, ja nie mogę znaleźć, a bardzo bym chciał zobaczyć dubbingowany trailer
oczywiście:
http://www.youtube.com/watch?v=vibG7ALVs5Y&feature=BFa&list=PL0EB5554197110E5C&l f=plcp&context=C3915516FDOEgsToPDskLBU7rFu72WX-f9_VsHF9c4 - Kapitan Ameryka
http://www.youtube.com/watch?v=61Mac1C8FSU&feature=BFa&list=PL0EB5554197110E5C&l f=plcp - Iron Man
http://www.youtube.com/watch?v=JOKKTa-Yf9o&feature=BFa&list=PL0EB5554197110E5C&l f=plcp - Thor
Proszę bardzo :)
Wnioskuję o najwyższy wymiar kary dla człowieka, który postanowił zdubbingować Avengers. Ta zbrodnia jest niewybaczalna.
To, że ty nie lubisz dubbingu, to nie znaczy, że inni nie lubią. Co jeszcze może każesz ukarać sprzedawców chińszczyzny, bo nie lubisz jej jeść.
Matko jedyna, co za debile z tych polaków. Przecież oni spieprza ten film żałosnym dubbingiem. Dubbing to do bajek, a nie do poważnych filmów.
Może w końcu zaczyna się jakaś normalność jeżeli chodzi o forme tłumaczenia filmów . To jest krok do przodu i nie nazwałbym tego debilizmem. Zresztą raz na jakiś czas jest dubbingowana jakaś większa pozycja filmowa , no i będą jeszcze wersje z napisami więc przestańcie w końcu płakać . Robicie wielkie halo z byle powodu. To jest wolny kraj i nikt nikogo nie zmusza żeby pójść do kina na wersje dubbingowaną.
Abstrahując od tematu, to nie jest wolny kraj. Nigdy nim nie był i nigdy nie będzie.
Ale póki co chyba nie ma przymusu chodzenia do kina , szczególnie gdy film jest wyświetlany w nielubianej formie tłumaczenia.
Ale nie rozumiem po co dubbingować normalne filmy fabularne, w których grają prawdziwi aktorzy. Bajki to rozumiem, no ale nie polacy muszą mięc dubbing w Journey 2, w Avengers, niedługo się okaże, że dubbing będzie miał nowy Riddick. Paranoja. A ten dubbing do Avengers brzmi jak ostatni chłam.
Chociażby po to , żeby był wybór. Nie każdy lubi skupiać się na napisach. To po pierwsze , po drugie wbrew powszechnej opini są w tym kraju ludzie , którzy lubią tę formę tłumaczenia. I po trzecie te polskie głosy , które można usłyszeć w tych krótkich spotach wcale nie muszą być wykorzystane w filmie , bo zdaje się dopiero dobierają obsade. Chociaż dla mnie brzmią nieżle a juz głosThora mógłby śmiało zostać. Zresztą nie oszukujmy się , ktokolwiek by nie podkladał głosu , to dla was zawsze będzie żle.
Tak, zawsze mi będzie źle, bo polski dubbing oprócz bajek jest żałosny i tyle. Nie lubie tej formy w filamch fabularnych i kropka. Już lepiej jakby zrobili lektora, a nie dubbing.
Czyli twoja opinia opiera się na uprzedzeniu do tej formy tłumaczenia , gdybyś był obiektywny to byś poczekał na efekt końcowy i dopiero wygłaszał swoje zdanie na ten temat. A co do lektora , to chyba nie masz na myśli jego głosu tłumaczącego film w kinie , to by była dopiero profanacja . Wystarczy , że w telewizji ciągle oszpecają większość filmów lektorską wersją
Niestety, po 3 wersjach reklam 3 bohaterów nie podoba mi się dubbing. Chyba nie zrobili tego dla jaj, jest to materiał promocyjny filmu. A co do lektora, tak mam na myśli tego co jest w TV. W większości oglądam filmy z lektorem. EOT
Debilami to są nietolerancyjni ludzie nie potrafiący zrozumieć, że niektórzy lubią polski dubbing.
Thor od biedy jakoś brzmi, ale reszta to szajs. Z resztą, kto powiedział, że w Polsce nie można zrobić porządnego dubbingu? Dobrzy aktorzy, porządny reżyser i może być nieźle.
A tak w ogóle kiedy powiedziano, że "Avengers" to film skierowany do poważnego grona dorosłych odbiorców? Te zwiastuny ukazują się na DisneyXD, więc i na dzieciakach chcą zbić kasę - choć nie wiem, jaką film ma kategorię wiekową. Najlepsze jest to, że w międzyczasie puszczają w TV serial animowany "Avengers", żeby zrobić "smaka".