Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347811
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

...Wolverine! Przecież byc powinien! Bez niego nie będzie fajnego klimatu. Logan/Wolverine
jest moim ulubionym "bohaterem". Kurde! Wielka ale naprawdę wielka szkoda że go nie ma
w obsadzie. No ale cóż... :c

ocenił(a) film na 8
Laska2343

Jakoś by mi nie pasował - należy do X-menów, a Avengers to inna bajka.

ocenił(a) film na 10
Yugdriew

taa a Iron Men ? To też inna bajka....Capitan America tak samo.Nie wiem.Ale przynajmniej był by mój 1 z ulubionych aktorów :c życie jest złe :c

Laska2343

Nie. Wolverine tu kompletnie nie pasuje. Iron Man, Captain, Hulk, Thor, Hawkeye, Black Widow to właściwie niepełny (bo brakuje jeszcze choćby Ant Mana, którego mam nadzieję ujrzeć w kontynuacji z żoną Wasp) klasyczny skład Avengers z komiksów. Wolverine i np. Spider-Man dołączyli tak naprawdę stosunkowo niedawno, tworząc New Avengers. Zamiast nich wolałbym inne mniej znane, a jednak ciekawsze postaci.

Laska2343

Tak jak napisane wyżej - w klasycznym składzie Avengers NIE MA ani Spidey'ego ani Wolvi'iego. Zostawcie ich do cholery w spokoju... . Zresztą - nie pasują.

ocenił(a) film na 10
Laska2343

Bo prawa do tej postaci należą do innego studia.

migas69

Nie o to chodzi - czytaj wyżej.

ocenił(a) film na 9
Laska2343

Wolverine nie mógłby być w Avengers, jako że prawa do tej produkcji ma Paramount,podczas gdy postać Rosomaka jest w rękach 20th Century Fox.I niestety,ale my nie mamy tu nic do gadania ;(

kibic

No i Ty nie wiesz o co chodzi - też czytaj wyżej... .

ocenił(a) film na 9
TheBlur

Ja wiem,że Rosomak nie występował w klasycznych Avengers ;).Chciałem tylko wyjaśnić założycielowi tematu niemożliwość tego pomysłu z przyczyn czysto biznesowych nie wnikając w fabułę komiksów,kreskówek etc..A sami wiemy,że w dzisiejszym Holiłud wszystko jest możliwe, jak np. taki Alien vs.Predator ;) .Chodziło mi o to ,że nawet miliony fanów nie mogłoby wyprosić Wolverine'a w Avengers z przyczyn wyżej wymienionych ;D

Laska2343

tepota i laicyzm ludzki nie zna granic. Iron man to jeden z zalozycieli The Avengers. Wolverine byl zawsze czescia X-men. poczytaj troche komiksow na ktorych bazie powstalo i X-Men i The Avengers. Nawet jezeli mieliby prawa do Wolverina to nijak mialoby sie to do fabuly komiksow i rownie dobrze mozna by bylo zamiescic dowolnego bohatera ze swiata Marvel.

warhammer

Dawno dawno temu Wolverine i Kapitan Ameryka wspólnymi siłami uratowali Czarną Wdowę, więc tak. Znali się.
http://marvel.com/news/story/1331/wolverine_and_captain_america_brothers_in_arms
A produkcja i prawa autorskie to już inna kwestia zgadzam się. Ale teoretycznie byłoby to możliwe :)

mcdasz

Byłoby to więcej niż możliwe, bo Wolverine należał na krótko do składu New Avengers. Co do wypowiedzi warhammera to nie mam pojęcia, co przeszkadza Wolverinowi fakt, że należy do x-menów. W końcu żadna postać Marvela nie ma przymusu należeć tylko i wyłącznie do jednej grupy. Radzę sięgnąć do komiksów :) Jednak i tak New Avengers powstało po upadku Avengersów, więc na zobaczenie Wolverine'a, Kapitana i Iron Mana razem trzeba długo, a może i nawet bezowocnie czekać.

selina_kyle

Tak, wiemy, że należał, ale Marvel i Whedon chcieli wzorować się na pierwszych komiksach Avengers. Dlatego mamy jako wroga Lokiego (pierwszy ich przeciwnik), dlatego mamy niemal cały klasyczny skład. Nawet gdyby mieli te prawa do postaci Wolverine'a i Spider-Mana, to oni tam nie pasują.

selina_kyle

spider-man. spider-woman,tez nalezeli do skladu new avengers, wiec ich tez mozna by umiescic, ale scenariusz jest raczej zrealizowany na bazie pierwotnego skladu i oryginalnych komiksow, wiec brakuje jedynie ant-mana, wasp,vision i marvel-girl.

ocenił(a) film na 10
warhammer

okej,okej. Już no wiem. Ale Jakby był Wolvi to "dla mnie" był by to najlepszy film :3 Pozdro dla fanów The Avengers :3

ocenił(a) film na 9
Laska2343

Ci poprostu podoba się aktor grajacy Rosomaka