Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Mam pytanie jakie kina najlepiej proponujecie pod względem jakości, 3D, obrazu, dźwięku i
napisów ? Nie interesują mnie kina + miasto tylko samo kino np. Helios i uzasadnienie.
Mile są widziane również wady i zalety :)

damjano

Jeśli mogę coś dodać, to powinieneś uwzględnić jeszcze podział na zwykłe kina (np. Helios, multikino i Cinema-City) i kina IMAX. Moim zdaniem tylko IMAX zasługuje na miano "kina". Jeśli tylko masz możliwość to spróbuj, bo 3D i inne efekty (szczególnie dźwięk) są tam nie do opisania.

damjano

Zdecydowanie IMAX jak masz taką możliwość. Sam efekt 3d jest dużo lepszy niż gdzie indziej i efekty dźwiękowe miażdżące.

neo_angin

Ok dzięki, tak mam możliwość pójść do kina Imax i mam jeszcze do wyboru Helios i Cinema-City, Multikino nie bardzo mi pasuje. Właśnie cały czas miałem zamiar wybrać się właśnie do Imaxa ale podobno głowa boli od tych efektów i nie są najlepsze, tak czytałem. Czekam na dalsze propozycje :)

damjano

Akurat ból głowy to subiektywna sprawa. Jednych bolała nawet na świetnie zrobionym Avatarze, a innych nie boli przy fatalnie przekonwertowanym 3D. Mnie na przykład po Sanctum w Cinema City strasznie łzawiły oczy, ale po Avatarze i Transformers 3 w Imaxie nic się nie działo.

kenexgro

Czyli tak jak planowałem chyba pozostanie Mi wybrać się do kina Imax. Tylko że niestety najprawdopodobniej będę musiał pójść na wersje z dubbingiem ;/

damjano

No cóż. Ja też idę na wersję z dubbingiem. Ale zobaczymy. Może nie będzie tak źle? Zawsze nieprzyjemnie mi się czytało napisy na filmach 3D.

kenexgro

Być może obyś Miał racje że dubbing nie będzie zły a wersja z napisami pozostanie do obejrzenia w domu ;)